مرتضی ایزدی اظهار کرد: : اگر از یک سو ضوابط بهدرستی رعایت شود و از سوی دیگر، به درستی برای جایزه کتاب سال تبلیغات شده و به آن پرداخته شود قطعا انگیزهای برای قشر نخبه در خصوص تولید آثار با کیفیت و کاربردی خواهد بود.
وی با بیان اینکه در حوزههای تجربی و فنی-مهندسی جشنوارههای دیگری هم در کشور برگزار میشود، اظهار کرد: جایزه کتاب سال باید شاخصههای تخصصیتری را برای گزینش آثار در نظر گرفته و بر اساس آنها آثار را مورد بررسی قرار دهد. چراکه، شاخصههای انتخاب اثر برتر در حوزه علوم پزشکی با شاخصههای علوم انسانی متفاوت است.
او تصریح کرد: ضمن اینکه در داوری آثار باید شاخصههای استاندارد مد نظر قرار گرفته و فرآیند داوری بهگونهای باشد که هر کتابی به راحتی به مراحل بالای جایزه نرسد. چراکه، بهعنوان مثال در گروههای پزشکی لزوما بحثهای نظری و طرح مفاهیم علمی مطرح نیست. بلکه اثری قابل قبول و قابل گزینش است که بتواند مسالهای را در کشور و از انسانها حل کند.
ایزدی با اشاره به اینکه لازم است با وزارتخانههای دیگر مانند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کنار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هماهنگیهایی صورت گیرد، بیان کرد: معرفی اساتید برجسته در گروههای مختلف برای داوری آثار موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین عنوان کرد: اگر از یک سو این ضوابط بهدرستی رعایت و از سوی دیگر، به درستی برای جایزه کتاب سال تبلیغات شده و به آن پرداخته شود قطعا انگیزهای برای قشر نخبه در خصوص تولید آثار با کیفیت و کاربردی خواهد بود.
ایزدی در رابطه تاثیر برگزاری این رویداد در ترویج فرهنگ کتابخوانی در میان عموم افراد جامعه اظهار کرد: اینکه این اتفاق میافتد یا نه به سیاستهایی که پیرامون این رویداد اتخاذ میشود، برمیگردد.
مرتضی ایزدی در پایان گفت: اینکه از کتابهای برگزیده حمایت شود و تخفیفها و یارانههایی را برای خریداران کتابهای برگزیده و پروسه چاپ و نشر در نظر بگیرند، موضوع مهمی است. اگر این یارانه برای خوانندگان در نظر گرفته شود هم فرهنگ کتابخوانی و خرید کتاب ترویج میشود و هم با فروش بیشتر کتابهای برگزیده از نویسنده و ناشر حمایت شده و صنعت چاپ و نشر کشور نیز رونق میگیرد.
نظر شما