شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۸
ناشران دانشگاهی در آمریکا بیش از حد سفید هستند

اتحادیه ناشران دانشگاهی آمریکا (AUPresses) به تازگی گزارشی از جمعیت کارمندان انتشارات دانشگاهی منتشر کرده است که ظاهراً موج جدیدی از اعتراضات را ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پابلیشینگ پرسپکتیو، ماه ژوئن سال گذشته که جرج فلوید شهروند سیاه‌پوست آمریکایی زیر زانوهای افسر سفیدپوست جان خود را از دست داد، هنوز هم شورش‌های خیابانی و اعتراض به نژادپرستی در این کشور ادامه دارد و هرچند گاهی اعتراض‌های مدنی به تبعیض نژادی در این کشور مشاهده می‌شود.
 
اتحادیه ناشران دانشگاهی آمریکا (AUPresses) به تازگی گزارشی از جمعیت کارمندان انتشارات دانشگاهی منتشر کرده است که ظاهراً موج جدیدی از اعتراضات را ایجاد کرده است. این اتحادیه در گزارش خود نابرابری جنسیتی و نژادی در اکثر انتشارات دانشگاهی در این کشور را محکوم کرده است.
 
اتحادیه مذکور در گزارش سالیانه خود ضمن ارائه آمارهای کاملی از پرسنل فعال در انتشاراتی‌های دانشگاه‌های سراسر آمریکا می‌گوید متاسفانه ناشران دانشگاهی بیش از حد سفید هستند. در این گزارش آمده است: سرشماری و آمارگیری از ناشران در ماه مارس سال گذشته نیز نتایج مشابهی داشته و باید گفت که هنوز کتاب‌های منتشر شده در آمریکا و حتی آن کتاب‌هایی که در اعتراض به نژادپرستی منتشر می‌شوند را سفیدپوستان چاپ می‌کنند.
 
اتحادیه ناشران دانشگاهی که امسال 84 سال از زمان تاسیس آن می‌گذرد، متشکل از 150 سازمان غیرانتفاعی و خصوصی دانشگاهی در سراسر کشور آمریکاست که در واقع نهادی غیردولتی محسوب می‌شود. این اتحادیه در گزارش‌های سالانه خود وضعیت نشر دانشگاهی در این کشور را بررسی ولی در سال‌های گذشته به خود کارکنان این انتشاراتی‌ها نیز حساسیت نشان داده است.
 
«برنا مک‌لافلین» مدیر ارتباطات و تحقیقات اتحادیه ناشران دانشگاهی آمریکا در یادداشتی که ضمیمه این گزارش شده است، می‌نویسد: مسئله نژادپرستی تنها در دو سال اخیر مطرح شده است ولی وقتی دقیق‌تر به موضوع نگاه می‌کنیم مثل آب‌های فاضلاب زیر زمینی سال‌ها در جریان بوده است و هنوز هم بسیاری از انتشارات دانشگاه‌های آمریکا با این آب‌های آلوده تغذیه می‌‌کنند.
 
وی نوشت: مسئله نژادپرستی در آمریکا پدیده‌ای جدید نیست؛ ولی تلاش‌های بسیاری برای رفع آن در اکثر سطوح جامعه شده است که البته تا حدود زیادی موفق بوده ولی هنوز به خصوص در سطح ناشران دانشگاهی کافی نیست. هنوز راه زیادی برای تمیزکردن محیط زیست خود از چنین تبعیض‌هایی داریم. در بریتانیا هم وضعیت بهتر از آمریکا نیست و آنجا نیز هنوز نژادپرستی یک مسئله و معضل چالش‌برانگیز دولت و مردم است.
 
هرچند گفته می‌شود آمار فروش کتاب‌های ضدنژادپرستی در کشورهای آمریکا و انگلیس به طرز قابل‌توجهی افزایش یافته است ولی هنوز گزارش‌های تحلیلی درباره خود ناشران و کتابفروشان نیز حقیقت تلخ تبعیض نژادی را در سطوح زیر جوامع غربی نشان می‌دهد. چندی پیش یک مرکز تحقیقاتی غیردولتی در بریتانیا به نژادپرستی در متون چاپ شده در این کشور اشاره داشت.
 
مرکز تحقیقاتی خیریه و غیردولتی در حوزه آموزش ابتدایی (CLPE) آماری از وضعیت چاپ و نشر کتاب‌های داستانی حوزه کودک در این کشور منتشر کرد که نشان می‌دهد هنوز ناشران نگاه نژادی به داستان‌ها دارند و به نوعی می‌توان گفت که هنوز نژادپرستی در این کشور به طور کامل از بین نرفته است. طبق آمارهای منتشر شده این مرکز مشخص شده است که تنها 5درصد از کتاب‌های داستانی ادبیات کودک در سال گذشته دارای شخصیت‌هایی از نژادهای اقلیت مثل سیاه‌پوستان و آسیایی‌ها هستند. البته این رقم در سال 2018 حدود 4درصد و در سال 2017 تنها 1درصد از کل کتاب‌های داستانی کودک را شامل می‌شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها