نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: در بین سالهای 92 تا 99 سیاست وزارت فرهنگ برای مصرف بهینه یارانه نشر تغییر کرد و به کتابفروشان توجه ویژه شد.
وی ضمن اشاره به تغییر فاز صنعت نشر در دولت یازدهم و دوازدهم، تشریح کرد: در این دولت صنف نشر در مدیریت نمایشگاه مشارکت داده شد، کوششهای جدی برای مصرف دقیقتر یارانههای حوزه نشر انجام گرفت و کتابفروشان که مغفول مانده بودند در کانون توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفتند.
آموزگار نمایشگاههای یارانهای را به چند بخش تقسیم کرد که یکی از آنها یارانه مشارکتی است که در دولت یازدهم حداکثر 20 درصد آن سهم وزارت ارشاد شد و انگیزهای برای درست مصرفشدن این یارانهها فراهم کرد.
وی طبق آماری برگرفته از خانه کتاب در مقایسه نشر در سالهای 90 و 99 گفت: در سال 90، شصت و هشت هزار و نهصد و چهل و یک عنوان کتاب با کل تیراژهای حدود دویست و چهار میلیون و هزینه هفتصد و هفتاد میلیارد تومانی منتشر و در سال 99 نود و چهار هزار و پانصد و نود دو عنوان کتاب با کل تیراژ صد و نوزده میلیون و هزینه چهار هزار و سیصد میلیارد تومان منتشر شد.
آموزگار با بیان اینکه با فاصله از انقلاب شمارگان کتاب کاهش یافته است بیان کرد: از نظر کمی تغییر چشم گیری در آمار نداریم و این روند حاکی از نبود اراده در بحث کمی در نشر است و صرفاً تابعی از وضعیت اقتصادی کشور است.
بهگفته نایبرئیس اتحادیه ناشران، گرایش به کتابهای فرهنگی توجه کمتری شده و تغییرات تکنولوژیک به اقتصاد نشر کمک میکند و کمتر باعث به هدر رفتن سرمایه میشود.
وی با بیان اینکه در سالهای بین 92 تا 99 سیاست وزارت فرهنگ برای مصرف بهینه یارانه نشر تغییر کرد و به کتابفروشان توجه ویژه شد، تصریح کرد: در این بازه زمانی گرایش به کتابفروشیها بیشتر شد و حاکمیت به آن توجه کرد.
آموزگار ادامه داد: با وجود برخورد مؤثر با دستفروشان کتاب اما امروز با مخاطرات جدیدی مواجهیم و آن کتابسازی در ویترینهای رسمی مانند اسنپ کتاب و دیجی کالا هستیم.
رئیس اتحادیه کتاب فروشان تهران ضمن اشاره به کمبود کتاب خوب متذکر شد: با اقدامات این دهه در نشرکتاب همفزایی جدی میان صنف و دولت شکل گرفت و این توان برخورد با مشکلات در آینده را افزایش میدهد.
آموزگار در پایان به رادیو گفتوگو گفت: دولت یازدهم و دوازدهم به دغدغههای حوزه نشر توجه کرده و باید نقشه راهی برای حمایت حوزه نشر با همکاری صنف و سایر دستاندرکاران تبیین شود.
نظر شما