معصومه باقری، نویسنده و کارشناس رسانه در یادداشتی که در اختیار ایبنا قرار داده است، به اهمیت توجه به کتاب در دنیای پرخبر امروز پرداخته است؛ خبرهایی که باعث اضطراب و پریشانی جامعه میشود.
اکنون ما در این جهان پیشرفته در یک نزاع فرهنگی قرار گرفتهایم. نزاع فرهنگ و تمدن، جنگ بین حق و باطل است. بین روشنایی و تاریکی. جهالت و دانایی. شاخصهای توسعهیافتگی و نبوغ در جوامع بشری سطح مطالعه مردم آن ملل است.
بزرگترین دستاورد مطالعه این است که انسان دیگر به انتظارات و نظرات شخصی افراد منفینگر اهمیتی نمیدهد و سعی میکند صدای خودش از دیگر صداهایی که میشنود قویتر باشد. کتاب میتواند انسان را به آگاهی و تفکر وادارد. تفکر بدون رنج به دست نمیآید. رنج انسان را به هدف میرساند. انسانی که رنج میکشد بهتر میتواند مسیر آرزوهایش را پیدا کند. کتابها امانتدار و احیاکننده اندیشههای متعالی و منبع بزرگی برای کسب آگاهی و تجربه هستند.
ارزیابی شرایط و امکانات موجود فرهنگی، این نکته را نشان میدهد که کتاب دریچهای برای نجات انسان از بدبختی و جهالت است. این موضوع به قدری مهم است که میتواند جلوی بسیاری از انحرافات، شرارتها، اشتباهات و خشونتها را بگیرد.
جهالت و عدم توجه به مطالعه، جامعه را از پای در میآورد. اتفاقات تلخ و ناهنجاری رخ میدهد و سوال بر سوال میافزاید. کتابها در بردارنده تجارب نویسندگان بزرگ، آموزههای دینی، اندیشه نخبگان ملتهای گوناگون و راهبردی جالب برای انتخاب و افکار در سطح ساده یا پیچیده است.
این مبحث نیازمند برنامهریزی گوناگون و ایجاد انگیزه برای تشویق اقشار مختلف جامعه به کتابخوانی است. نیازمند تلاش مدیران، آموزگاران، استادان و خانوادهها برای تزریق اطلاعات از مقطع ابتدایی تا دانشجویی است.
گاهی مطالعه یک رمان ساده و کتابهای روانشناسی و مطالب کتابهای فلسفی، نیازهای روحی شخص را به احساس امنیت میرساند تا اطرافش را بهتر درک کند و خلأ موجود در زندگیاش پر شود.
به کتابها پناه ببریم که هر کتاب یک پناهگاه برای رشد و تعالی و آرامش انسان است.
نظر شما