دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
از گالیله و منکران علمش تا نحوه مردن در فضا در راه کتابفروشی‌ها

انتشارات مازیار قصد دارد تابستان 1400 شش کتاب جدید راهی کتابفروشی‌ها کند. عناوین این شش اثر عبارتند از: «گالیله و منکران علم»، «چرا با سگم از نسبیت می‌گویم؟»، «افراط‌گرایی»، «هفت‌ونیم درس درباره مغز»، «چگونه در فضا بمیریم؟» و «معادله خدا».

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) شش کتاب از سوی انتشارات مازیار تابستان امسال راهی بازار نشر خواهد شد. عناوین این شش اثر عبارتند از: جدیدترین کتاب میچیو کاکو با نام «معادله خدا» با ترجمه جمیل آریایی، «گالیله و منکران علم» نوشته ماریو لیویو، با ترجمه جمیل آریایی، «چرا با سگم از نسبیت می‌گویم؟» به قلم چاد اورزل و با برگردان همین قلم، «افراط‌گرایی» از جی. ام. برگر با ترجمه وحید قهرمان، «هفت‌ونیم درس درباره مغز» از لیزا فلدمن بارت با ترجمه دکتر قاسم کیانی‌مقدم و «چگونه در فضا بمیریم؟» نوشته پل ام. سارتر با ترجمه واروژان هارطون.

در ادامه بخشی از مقدمه این آثار آمده است:


 
آشنايی با نظريه  نهايی
میچیو کاکو در بخشی از کتاب «معادله خدا» آورده است: «قرار بود نظريه‌ نهايی باشد؛ تک‌چارچوبی که همه نيروهای کيهان و برنامه‌ رقص هر چيزی، از حرکت جهان در حال انبساط گرفته تا ريزترين رقص ذرات زيراتمی را وحدت بخشد. چالش اين بود که معادله‌ای نوشته شود که ظرافت رياضياتی آن همه‌ فيزيک را دربرگيرد. عده‌ای از فيزيکدانان برجسته در دنيا به جستجوی اين نظريه پرداختند. حتی استيون هاوکينگ یک سخنرانی با عنوان خوش‌يمن «آيا پايان فيزيک نظری متصور است؟»، ايراد کرد. اگر چنين نظريه‌ای کامياب باشد، والاترين دستاورد علم خواهد بود. اين نظريه جام مقدس فيزيک می‌شود؛ تک‌فرمولی که در اصل از آن می‌شود همه‌ی معادلات ديگر، از مهبانگ گرفته تا پايان جهان هستی را به دست آورد. اين نظريه محصول نهايی دوهزار سال کندوکاو علمی، از زمانی که باستانيان پرسيدند، «جهان هستی از چه ساخته شده است؟» تا به امروز خواهد بود.»

منکران علم چه می گویند
نویسنده کتاب «گالیله و منکران علم» در بخشی از پیشگفتار کتاب از دلایل نگارش کتاب می گوید. وی آورده است: « شايد تعجب کنيد که چرا من ناچار شدم کتاب ديگری درباره‌ی گاليله بنويسم؛ جايی که تعدادی زندگی‌نامه و تحليل عالی از آثار او در بازار موجود است. برای تصميمی که گرفته بودم، سه دليل عمده داشتم. نخست، پی بردم تعداد اندکی از اين کتاب‌ها را کسانی نوشته‌اند که پژوهشگران اخترشناس و اخترفيزيک بودند. به باور من، يا دست‌کم به اين اميد که در اين آشفته‌بازار، تنها پژوهشگر فعال در اخترفيزيک می‌تواند چشم‌اندازی تازه و زنده از گاليله و آثار او را به دست دهد. به ويژه، کوشيده‌ام که در اين کتاب کشف‌های گاليله را در چارچوب دانش، ايده‌ها، و افکار امروزی جای دهم.

دليل دوم و مهم‌ترين دليل من اين است که متقاعد شده‌ام خوانندگان امروزی در شگفت خواهند ماند که داستان گاليله چقدر با آنچه امروزه اتفاق می‌افتد، جفت‌وجور است. در دنيايی مملو از نگرش‌های ضدعلمی دولتی، دولت‌مردانی منکر علم در مناصب کليدی، ناسازگاری‌های غيرضروری ميان علم و دين، و گستردگی روزافزون افتراق ميان علوم انسانی و علوم دقيقه، داستان گاليله، بيش از هرچيز، بيانگر بالقوه‌ی اهميت آزادی انديشه است. در عين حال، پيچيدگی خود شخصيت گاليله که در فلورانس دوران پايانی روشنگری در ايتاليا شکل گرفته است، مثال کاملی است از اين حقيقت که همه‌ دستاوردهای آدمی بخشی از يک فرهنگ هستند.»
 


مردن در فضا چگونه است؟
در مقدمه کتاب «چگونه در فضا بمیریم؟» می خوانید: «چيزی که می‌نويسم نمايان‌گر حداقل دانش کسب‌شده توسط دانشمندان در طول دهه‌ها و بعضاً قرن‌ها کاوش از زمين است. اين يعنی بخش قابل‌ملاحظه‌ای از اين دانش درست است؛ اما ممکن است مقداری از آن نيز نادرست باشد. علم همين‌طور است. به شما اجازه خواهم داد بدانيد که چه چيزهايی را به يقين مي‌دانيم و به چه چيزهايی اندکی مشکوک هستيم - يا چه چيزهايی تفکر محض هستند؛ ولی باز هم خودتان چيزها را سبک و سنگين کنيد. پيشنهاد می‌دهم محض ايمنی و سلامت هم که شده، چيزهايی را که می‌گويم، حقيقت انکارناپذير در نظر بگيريد.»
 

شگفتی‌های مغز
در بخشی از مقدمه مولف در این اثر آمده است؛ « من اين کتاب را که مجموعه‌ای از مقالات کوتاه و غيررسمی است، برای برانگيختن کنجکاوی و سرگرمی شما نوشته‌ام. اين کتاب، خودآموز کاملی درباره‌ی مغز نيست. در هر مقاله، چند نکته‌ی جالب علمی را درباره‌ی مغز شما ارائه و بررسی می‌کنيم که اين نکته‌ها چه چيزهايی را درباره‌ی ماهيت مغز انسان روشن می‌کند. بهتر است درس‌ها به ترتيب خوانده شوند؛ ولی اگر خواستيد، بدون ترتيب هم می‌توانيد آنها را بخوانيد.»
 

 
گفتنی است این آثار تابستان سال جاری در قفسه کتابفروشی‌ها جای می‌گیرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها