داستان بلند «افکار یک کارتنخواب» اثر محمد بویریزادگانی از سوی انتشارات سیب سرخ روانه بازار کتاب شد.
این نویسنده درباره اثر داستانی تازه خود عنوان کرد: «افکار یک کارتنخواب» دارای تم اجتماعی و شجاعت است؛ و با اینکه داستان در یک فضای فراواقعگرایی و سورئال اتفاق میافتد، در آن سعی کردم معضلاتِ اجتماعی که اکنون در جوامع عقبمانده و درحالتوسعه گریبانگیر مردم شده را، به تصویر بکشم؛ از طرفی، شخصیت اول داستان یک فرد بیخانمان است که زندگی پُرمشقتی دارد و با این حال، سعی دارد دوستِ گمشدهاش را پیدا کند و برای این کار شجاعانه تلاش میکند.
وی افزود: بطور کلی کتاب «افکار یک کارتنخواب» دارای پیامهای اجتماعی و فرهنگی است برای درک بهتر آسبیبدیدگان اجتماع. البته مسلماً به دنبال انتقال تنها یک مفهوم نیستم و در داستان روی انتقال چند مفهوم کار کردم؛ اما مهمترین مفهوم موردنظرم بیتوجهی و عدم احساس مسئولیت شهروندان نسبت به یکدیگر در زندگی شهری نوین است. در زندگی شهری نوین، فردگرایی به یک تز روشنفکرانه و یک سبک زندگی جذاب تبدیل شده. فردگرایی، ضمن فراهمکردن شکوفاییهای فردی، از آن طرف باعث بیتوجهی به دغدغههای اجتماعی میشود. به عبارتی، فردگرایی انسان را معطوف به زندگی فردی و دغدغههای فردی میکند و متاسفانه در خلال این تکمحوری، ما فراموش میکنیم که هر شهروند نسبت به دیگر شهروندان وظایف و تعهداتی دارد.
این نویسنده همچنین افزود: آسیبدیدگان اجتماع و مردم طبقهی ضعیف، قربانیان عمدهی این بیتوجهیاند و داستان افکار یک کارتنخواب سعی دارد زوایای مختلف این جریان را به نمایش بگذارد. همچنین در داستان، در کنار شرح معضلات اجتماعی، به برخی از موضوعات فلسفی و روانشناختی هم اشاره میکنم که به خودی خود میتواند مخاطب را به فکر فروببرد.
داستان بلند «افکار یک کارتن خواب» را نشر سیب سرخ در 145 صفحه با قیمت 49 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما