سیدسعید شاهرخی، استاندار همدان در این آیین با اشاره به نقش برجسته مریانج در تاریخ همدان و بهویژه انقلاب اسلامی و نقشآفرینی در پیروزی و تدام انقلاب و ارزشهای آن گفت: خوشحالیم که به پاس برکت خون این شهدا، مریانج یکی از نقاط خوب از لحاظ معنوی و انقلابی استان بزرگ و متمدن همدان است. مردم این خطه شایسته هرنوع خدمتی هستند. البته تلاش شده بخشی از نیازهای فرهنگی و اجتماعی در این منطقه همگام با سایر نقاط استان انجام شود. عزم و ارادهای که در مجموعه مدیریت استان وجود دارد، فارغ از تغییر دولت که بهصورت طبیعی، به تدریج در همه سطوح مدیریت رخ میدهد، به فرصت خدمت به مردم، نگاه معنوی داریم نه نگاه مادی. بنابراین با قدرت و جدیت آنچه که مربوط به دولت، بهعنوان خادم مردم ادامه میدهیم و دنبال میکنیم. در این راستا تلاش کردیم در یک برنامه صدروزه که دوران انتقال دولت دوازدهم به سیزدهم هست را برنامهریزی جدی کنیم همچنین دستور کار دستگاههای مختلف را تکمیل کنیم و به بهرهبرداری برسانیم.
محمدعلی محمدی، فرماندار همدان با اشاره به اعتبار پروژه برکت شهید حبیبالله مظاهری و مرکز مطالعات و همایشهای کتاب و کتابخوانی استان همدان گفت: 6میلیارد تومان صرف ساخت این مجموعه شده است که با درنظر گرفتن مدت زمان اجرای پروژه و قیمتهای روز، ارزش روز این پروژه بسیار بیشتر است.
شاهرخی افزود: مرکز مطالعات و همایشهای کتاب و کتابخوانی در مریانج، بسیار زیبا و ارزشمند است که ایده بزرگی، پس آن قرار داشت و سبب شد تا ساختمان 120متری، به چنین مرکز جامع و فرهنگی تاثیرگذاری که شایسته مردمان بزرگ مریانج باشد، تغییر یابد. اگر چه اجرای این پروژه، قدری طولانی شده اما ارزشش را داشت که چنین مجموعه زیبایی با کاربردهای مختلف در اختیار مردم قرار گیرد.
وی افزود: از همه مردمان عزیزی که کمک کردند سپاسگزارم از جرات و جسارت و توانمندی سرکار خانم زارعی تشکر میکنم که در مقطعی که اینجا با چالش مواجه شد اگرچه مدیر خانم بودند، مردانه به معنی واقعی کلمه خودشان ورود کردند که به سبب تلاش ایشان امروز شاهد افتتاح آن هستیم.
محمدی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا افزود: انشالله خداوند به برکت خون شهدای عزیزمان مردم را سرافراز کند و از شر این بیماری منحوس نجات بدهد و بتوانند با همه ظرفیت از این فضا استفاده بکنند. یاد و خاطره همه شهدای عزیز را گرامی میدارم؛ بهخصوص شهدای ۱۱ شهریور و یاد شهید گرانقدر شهید حبیبالله مظاهری که این مجموعه زیبا به نامشان هست را گرامی میدارم همچنین شهدای گرانقدر حاجیبابایی را این خانواده بزرگ و عزیزی که تاثیر گذار هستند در منطقه.
حمیدرضا حاجیبابایی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی و برادر شهیدان علیرضا (شهید شاخص سال) و ابوالقاسم حاجیبابایی -که خود اهل مریانج است و از همرزمان شهید مظاهری در سالهای جنگ تحمیلی- گفت: در استان همدان 11 شهریور، یادآور عملیات 11 شهریور است که پس از شهادت شهیدان رجایی و باهنر در 8 شهریورماه و انفجار دفتر حزب جمهوری در 7 تیرماه است که آن زمان فضای کشور بهگونهای دیگر بود. برای برگشت روحیه در کشور قرار شد، عملیات انجام بگیرد. قرعه به نام استان همدان درآمد که اجرای این عملیات را به عهده گیرد. نام عملیات هم شهیدان رجایی و باهنر است.
وی ادامه داد: در عملیات 11 شهریور در جبهه میانی سرپلذهاب عملیاتی در 3 محور اصلی انجام پذیرفت. خدا رحمت کند شهید شهبازی را. عملیات رمضان یادآور 4 فرمانده ارشد استان، شهید شهبازی، همدانی، حاج بابایی و حبیب مظاهری است. این عملیات شهید شهبازی به شهید همدانی دستور دادند که ایشان در شهرک المهدی باشد و عملیات را از شهرک المهدی مدیریت کند. در محور جاده قصر شیرین، فرمانده عملیات شهید شهبازی در منطقه کوره موش فرمانده عملیات شهید حبیب مظاهری و در قله قراویز و در محور میانی فرمانده سردار شهید علیرضا حاجی بابایی بود.
وی افزود: این عملیات موفقیتهایی بزرگی به دست آورد؛ ولی در قله قراویز به دلیل نفوذ یک منافق در کنار فرماندهی و گزارش عملیات بعد از پیروزیها هلیبرن انجام شد و 62 نفر از بهترین جوانان همدان در 11 شهریور به شهادت رسیدند؛ جوانانی که میتوانستند در آینده، جزء مسئولان رده اول کشوری یا استانی باشند. صاحبان فکر، اندیشه و افرادی که هرکدام در شهر در زمینههای فرهنگی و مسائل گوناگون نامآور بودند.
حاجیبابابی گفت: یاد و خاطره شهدای 11 شهریور، شهیدان باهنر و رجایی و 157 شهید شهر مریانج را گرامی میداریم. شهید حبیب، مالک اشتری بود که ناشناخته ماند. قائم مقام جبهه میانی سرپل ذهاب. زمانی که آزادسازی خرمشهر قرار بود انجام بگیرد، شهید شهبازی، شهید حبیب مظاهری، همدانی و چندنفر دیگر به همراه احمد متوسلیان، لشکر محمد رسول الله را هدایت میکردند. حبیب از فرماندهان دلاوری بود که در آزادی خرمشهر نقش کلیدی و اساسی داشت و در آنجا مجروح شد. عکسی که با کلاه از ایشان همه جا میبینید، به دلیل مجروحیت سر ایشان است که ترکش به سر ایشان خورده است در عملیات آزادی خرمشهر. حبیب، جانشین سردار شهید حاج بابایی در عملیات رمضان بود، جوان 19سالهای که که اگر فقط 6 ماه در جنوب میجنگید، قطعا جزء فرماندهان لشکر درجه 1 کشور محسوب میشد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شهید مظلومی که شاید یک صدم جایگاهش در کشور مطرح نشده است. در دومین ماه از جنگ به همراه حبیب به جبهه در سرپل ذهاب رفتیم و خاطرات آن مثل روز برایم روشن است، میخواهم بگویم؛ حبیب جان! این مرکز فرهنگی برای شما مبارک باشد. هیچچیز من را تا این اندازه خوشحال نمیکند. امروز این مرکز فرهنگی که نیم قرن سابقه دارد و دوران دانشآموزی ابتدایی خودم را به یاد دارم که از این کتابخانه استفاده میکردم. اکنون که با گذشت زمان این کتابخانه به عنوان مرکز فرهنگی غرب شهر همدان افتتاح میشود. جا دارد از استاندار محترم و سرکار خانم زارعی که سنگ تمام گذاشتند و یک کتابخانه در خور شان را به این مرحله رساندند.
وی تصریح کرد: زمانی که موفق شدیم جشنواره فیلم کودک و نوجوان را به همدان بیاوریم و قرار شد در شهرستانها و شهر همدان تعدادی مجتمع فرهنگی افتتاح کنیم که فیلم کودک و نوجوان را به نمایندگی از کشور پخش کنیم. این مرکز یکی از آن مراکز بود که در اختیار اداره کل کتابخانه ها قرار گرفت.
تلاش میکنیم پاسخگوی نیازهای ملی و بینالمللی باشیم
عاطفه زارعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با بیان اینکه هفته دولت برای سازمانها، فرصت نگریستن به ماموریتها، اهداف سازمانی و همسویی کارکردها با نیازهای جامعه و تحلیلی بر شکاف دانشی جامعه و عملیاتی سازمان است، گفت: با استفاده از این فرصت بایستی بتوان با برنامهریزی و ارائه خدمات پاسخگوی نیازهای جامعه در سطح ملی و استانی و بینالمللی باشیم و در راستای تحقق اهداف سازمانی مختلف گام برداریم.
زارعی افزود: کتابخانههای عمومی مانند سایر سازمانها در حوزههای مختلف عمرانی فناوری اطلاعات و ارتباطات و تامین نیازهای ارتباطی بهصورت چاپی و الکترونیکی و همچنین فعالیتهای فرهنگی بسیار شاخصی انجام داده است. امروز در این آیین شاهد افتتاح کتابخانهای هستیم که در واقع نیمقرن فعالیت در حوزه کتاب و کتابخوانی دارد. این کتابخانه در محل فعلی در سال ۱۳۵۰ با زیربنای ۱۲۰ متر مربع مورد استفاده قرار گرفت و افتتاح شد. این امر با توجه به تقاضای مردم فرهنگدوست استان و همت مردم شهر مریانج و توجه به نیازها و استانداردسازی، مجددا توسعه یافت و در سال ۱۳۸۶ پروژه توسعه آن آغاز شد.
وی ادامه داد: شروع پروژه از سال ۱۳۸۸ به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شد و پس از گذشت نزدیک به 10 سال، در فروردین ۱۳۹۷ برای تکمیل نهایی به اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان واگذار شد. در این مدت که پروژه در حال ساخت بود، با توجه به نیاز مردم فرهنگدوست مریانج، کتابخانه فعالیت خود را داشت و در فضای استیجاری در مدرسه ارائه خدمات را انجام میداد. اکنون آن بنای 120متری جای خود را به پروژهای با زیربنای ۱۴۰۸ متر مربع داده است که با بیش از ۱۵۰۰۰ منبع در حوزههای مختلف کودک و نوجوان و مخازن و مجلات و مرجع و پایگاههای اطلاعاتی و آمفی تئاتر است. تغییر دیگری که رخ داده است، تغییر کارکردهای کتابخانههای عمومی از سنتی به کارکردهای اجتماعی است در این راستا، محل دانش محور خدمات مختلفی برای کتابخانه عمومی در نظر گرفته شده است.
درباره کتابخانه شهید حبیبالله مظاهری مریانج
در سال ۸۸ کتابخانه دستغیب مریانج بهدلیل قدمت، تخریب شد و عملیات احداث پروژه کتابخانه جدید آغاز شد. بر اساس برنامه دوساله ساخت این کتابخانه باید در پایان سال ۸۹ آماده شده و به بهرهبرداری میرسید. همچنین نام این کتابخانه از شهید دستغیب به کتابخانه شهید حبیبالله مظاهری تغییر کرد. این کتابخانه در زمین ۷۰۰ متری با زیربنای یکهزار و ۳۲۰ متر آغاز به ساخت شد. امروزه که به علت استفاده گسترده از اینترنت و منابع الکترونیکی کتاب به ویژه در نسخه های اندروید از جمله مطالبات نسل جوان است به همین کتابخانه مرکزی همدان در کنار نسخههای چاپی اقدام به ایجاد منابع الکترونیکی کرده است. اکنون این کتابخانه با زیربنای یک هزار و ۴۰۸ متر مربع بیش از ۱۵هزار منبع افتتاح و در دسترس عموم قرار گرفت. هرچند پیش از افتتاح رسمی جهت ارائه خدمات فرهنگی و خدمت به مردم مریانج بخش امانت کتاب در کتابخانه عمومی شهید مظاهری به مردم خدمات ارائه میداد.
این پروژه از سال ۱۳۸۸ آغاز شده و در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، طی سالیان گذشته بارها وعده تکمیل و افتتاح این کتابخانه شنیده میشد؛ بالاخره در فروردین ۱۳۹۷ به اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان واگذار شد. این کتابخانه عمومی با مشارکت بنیاد برکت و اعتبارات ملی و استانی به سرانجام رسید. در این کتابخانه نیز امکان استفاده همزمان آقایان و بانوان فراهم شده است. این پروژه با اعتبار ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به بهره برداری رسید. از این میزان، ۱۶۰میلیون تومان توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۳۴۰میلیون تومان از سوی «بنیاد برکت» ۳میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان از محل تملک و دارایی تامین شده و ۲میلیارد تومان هم برای تجهیز سالن آمفی تئاتر هزینه شده است.
کتابخانه عمومی شامل مخزن، سالن مطالعه مجزا خواهران و برادران، بخش نشریات، کودک، کافی نت و سالن آمفی تئاتر مجهز به سیستم صوتی و تصویری است.
گفتنی است همزمان با افتتاح این کتابخانه بهدلیل مناسب و مجهزبودن آن، با حضور مسئولان ارشد استان و نمایندگان مجلس و برخی از مدیرکلها در همین محل از طریق ویدئو کنفرانس پروژههای اداراتی همچون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت و درمان و شهرداری همدان افتتاح شد.
نظر شما