شنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۴
فروش 65هزارنسخه‌ای «بچه‌ای که نمی‌خواست آدم باشد»

هشتمین دوره مسابقات کتابخوانی «پویا» با همکاری انتشارات مهرستان، مرکز رسانه‌ای شیرازه و شبکه پویا با محوریت کتاب «بچه‌ای که نمی‌خواست آدم باشد» نوشته زهرا موسوی برگزار شد. برای این دوره از این پویش 300میلیون ریال وجه نقد به عنوان جایزه در نظر گرفته شده بود که با قرعه‌کشی به برگزیدگان اهدا گردید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از انتشارات مهرستان؛ هشتمین دوره مسابقات کتابخوانی «پویا» با همکاری انتشارات مهرستان، مرکز رسانه‌ای شیرازه و شبکه پویا با محوریت کتاب «بچه‌ای که نمی‌خواست آدم باشد» نوشته زهرا موسوی برگزار شد. برای این دوره از این پویش 300میلیون ریال وجه نقد به عنوان جایزه در نظر گرفته شده بود که با قرعه‌کشی به برگزیدگان اهدا گردید.

امین زینلی، دبیر پویش «پویا»، درباره معیار‌های انتخاب این کتاب اظهار داشت: «این کتاب از زبان یک بچه‌شتر روایت شده و بزرگداشت یک اتفاق دینی در قالب و فرم جدید برای مخاطب کودک بود و در واقع، محتوای غدیر در قالب جدیدی معرفی شد.

ادبیات این اثر بسیار متفاوت بود. نوع جمله‌بندی و دیالو‌گ‌هایی که ارائه می‌شد، باعث می‌شد تا بچه به اتفاقاتی که از زبان بچه شتر در واقعۀ غدیر اتفاق می‌افتد، بیشتر توجه کند. یکی دیگر از ویژگی‌های این کتاب تصویرگری متفاوتش بود. سعی شده بود جذابیت متن داستانی با تصاویرش دوچندان شود که بچه‌ها برای مطالعه بیشتر ترغیب شوند.»

دبیر مسابقات کتابخوانی «پویا» در خصوص همکاری شبکه پویا در تبلیغ کتاب بیان کرد:‌ «ما این پویش‌ها را با همکاری شبکه کودک برگزار می‌کنیم. در واقع کتاب‌هایی که در رده‌های مختلف سنی کودک قرار دارند، این قابلیت را دارند تا در شبکه کودک معرفی شوند. این کتاب با همکاری خوب شبکۀ کودک در کانال نهال روزانه معرفی می‌شد و از تاریخ بیستم تیرماه تا تاریخ بیستم مردادماه نیز ادامه داشت که چند روزی هم تمدید شد.»

زینلی درباره استقبال خوب مخاطبان از این کتاب گفت: «کتاب به میزان زیادی به فروش رفته است. نزدیک به شش‌هزار نفر در مسابقه شرکت کردند و پیام دادند و پاسخ سوالات را ارسال کردند. از نکات قابل توجه کتاب این بوده که تا مرزهای جنوبی و شرقی و غربی، یعنی در سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کردستان و... رفته است؛ یعنی لب‌مرزنشینان هم این کتاب را دریافت کردند. با توجه به اینکه لب‌مرزنشینان از بزرگواران اهل تسنن هستند، به‌خاطر اینکه احساس بدی نداشته باشند، این کتاب‌ها بعضاً با هدایا به این مناطق مرزی اهدا شد. یا مثلاً در منطقه بشاگرد، کمیته امداد این کتاب را تهیه کرده و با هدایا به مردم تقدیم کرد.»

امین زینلی در خصوص فروش این کتاب گفت: «47هزار نسخه از این کتاب فروخته شده است و با توجه به اینکه برای این کتاب نذر فرهنگی برگزار شد، 18هزار کتاب را هم خیرین برای شرکت در این کار فرهنگی خریدند و بین مردم توزیع شد. در مجموع، 65هزار نسخه در این پویش به فروش رفته است.»

سیداحمد حسینی، مدیر تولید کودک انتشارات مهرستان نیز درباره بازخوردهایی که از پویش این کتاب گرفتند، بیان کرد: «اصل اینکه پویش در ایام غدیر و با جوایز خوب برگزار شد، باعث علاقه‌مندی بچه‌ها به کتابخوانی گردید که این برای ما احساس رضایت را به همراه داشت. تولید کتاب و چاپ اول آن همزمان با پویش بود؛ یعنی قبل از آن چاپ نشده بود و 65هزار جلد از کتاب در پویش به فروش رسید. اصل این کار بدیع بود و با توجه به فضای غدیر، هم پارسال و هم امسال نظرهای مثبت زیادی داشتیم؛ چراکه مستقیم به موضوع داستان غدیر نپرداخته بودیم. داستان به صورت فرعی و طنز، بچه‌شتری را درگیر می‌کند. این بچه‌شتر دنبال خاطراتش است و در نهایت به این می‌رسد که بهترین خاطره‌اش فضای غدیر و آشنایی با مرد مهربان است که آن مرد، امیرالمومنین(ع) است. چون اصل ایده نو بود، تقریباً همه رضایت داشتند و اعلام کردند که بچه‌ها فضای طنز کتاب را دوست داشتند و قصه برایشان جذاب و لذت‌بخش بود؛ چون کتاب زبان خاصی داشت. به تعبیری، شتر سبک حرف‌زدن خاصی داشت و در حرف‌زدنش حالت غلط داشت. بعضی از بحث‌های خانواده‌ها این بود که بچه‌های اول و دوم که تازه خواندن و نوشتن را یاد گرفته‌اند، ارتباط با این زبان مقداری برایشان سخت است که با همراهی پدر و مادر این مسئله حل می‌شود و خانواده‌ها می‌گفتند که نیاز بود ما در کنارشان باشیم؛ ولی در سنین دیگر، این زبان شتری را امتیاز مثبت می‌دانستند. رضایت‌ها نسبی بود و پدر و مادرها اظهار تأسف می‌کردند که ای‌کاش در دوران کودکی آن‌ها هم چنین کتاب‌هایی وجود داشت و زمانی که کتاب را برای بچه‌ها می‌خواندند، لذت‌بخش بوده و دوست داشتند و از خواندن آن کیف کردند. معمولاً بازخوردها مثبت بوده است.»

مدیر تولید کودک انتشارات مهرستان در خصوص ملاک انتخاب این کتاب برای پویش اظهار داشت: «در فضای تولید، ما قبل از پویش، برای تولید این کتاب به‌صورت جدی پیش رفتیم و آن را برای پویش گذاشتیم. سال گذشته کتاب "سفری که پرماجرا شد" را برای بچه‌های کلاس چهارم تا ششم تولید کردیم. بازخوردهای بسیار مثبتی گرفتیم و بچه‌ها دوست داشتند. امسال تصمیم گرفتیم محدوده سن را مقداری برای بچه‌های پیش‌دبستانی و اول و دوم پایین‌تر بیاوریم.

من خیلی رصد کردم که آیا کتابی در بازار هست که برای بچه‌ها جذابیت داشته باشد. چندین کتاب بود؛ اما با استانداردهایی که ما مدنظر داشتیم، اعم از خلاقیت، داشتن فضای طنز، گیرایی و غیرمستقیم بیان‌کردن مطلب، حقیقتاً پیدا نکردیم. البته چندین کتاب هم چاپ شده بود و زحمت کشیده بودند. چون زمان ما کم بود، در نظر داشتیم که اگر کاری هست، همان کار را برای پویش انتخاب کنیم؛ اما کاری که مطلوب ما بود، در بازار موجود نبود. ایده اولیه‌ای را نوشتیم و با خانم موسوی، نویسنده این کتاب، صحبت کردیم و ایشان پذیرفت که کار را انجام دهد. منتها ایده ما این بود که قصه را اشیاء و زوایای مختلف روایت کنند؛ اما خودشان ایده‌ای دادند مبتنی بر شخصیت محوری بچه‌شتر که به دنبال خاطره جمع‌کردن است. ما ایده را جذاب دیدیم و ایشان هم همت بالایی به خرج دادند و در عرض دوماه قصه دوسه بار بازنویسی و ارزیابی شد. خود ایشان به ده‌دوازده نفر از دوستانشان که از نویسنده‌های بنام هستند، داستان را دادند و مطالعه کردند. حتی قصه یک بار نوشته شد و ما گفتیم که قصه آماده است و شروع به تصویرگری کردیم؛ اما ایشان گفتند که چند مسئله پیش آمده و من می‌خواهم دوباره داستان را به هم بریزم. کار عقب افتاد؛ اما مقداری بهتر شد. الحمدالله حدود یک ماه و نیم قبل از عید غدیر، کتاب رسید و در عرض دو هفته کار چاپش انجام شد و چون کار به مقطع خودش و نزدیک عید غدیر رسید، همین را انتخاب کردیم و برای پویش قرار دادیم. به تعبیری ما کتاب را برای پویش تولید کردیم.»

وی در خصوص پویش غدیر نشر مهرستان به‌صورت مستمر اظهار داشت: «اتفاقاً در نشر سر همین مسئله بحث داشتیم که آیا کتابی با موضوع غدیر را هرساله با کار و عنوان جدید در سن‌های مختلف داشته باشیم یا نه؟ بنا شد سیاستی را برای کتاب‌های با محوریت اهل بیت(ع) داشته باشیم که با چه هدف و موضوعی و برای چه سنی می‌خواهیم کار کنیم. وقتی سیاست کلی روشن شد، پس از مشخص‌شدن حوزه‌های هدف‌گذاری و قرارگرفتن پویش‌ها در هدف‌گذاری ما و مشخص‌شدن هدف از برگزاری این پویش‌ها، بنا شد سیاستی دقیق و شفاف برای کتاب‌‌های اهل‌بیت(ع) نوشته شود که در حال تدوین است. مبتنی بر آن سیاست‌گذاری ما باید ببینیم پویش‌‌هایمان چگونه است. ممکن است برای غدیر یا موضوعات دیگر باشد.»

بر اساس اعلام دبیرخانه پویش کتابخوانی پویا، پس از اتمام پویش کتابخوانی «بچه‌ای که نمی‌خواست آدم باشد» بر اساس قرعه‌کشی از بین شش‌هزار شرکت‌کننده در این مسابقه، ریحانه مانیان سودانی برنده جایزه 100میلیون ریالی شد و طاهارضا حسن‌پور، محمدحسین مشکین‌فام فرد، علی حاجی‌صادقی، امیرعلی حمیدیا، سینا زرگر، حلما غلامی مقدم، ثنا استادان، حسنا هاشمی، هلیا عیسایی، نیکان مزروعی، اسما موتاب صحیح آذر، هانا خیلایی، محمدحسین اسلامیان، سیده نازنین‌زهرا شورشینی، محمدحسین ابراهیمی، عرفان عبدلی دهنوی، عاطفه ملانوری، آوا احمدی، ستاره نصراصفهانی و امیرمحمد جعفری برندگان جایزه 10میلیون ریالی شدند.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها