دوشنبه ۵ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
افتتاح کتابخانه هاروکی موراکامی در توکیو

قرار است ظرف چند روز آینده کتابخانه‌ای به نام هاروکی موراکامی و مجموعه آثار و کارهای او در دانشگاه وسدا توکیو افتتاح شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از اکتوالیته- اگر کتاب‌ها بهترین دوستان شما هستند، بد نیست بدانید قرار است تا چند روز دیگر کتابخانه‌ای به نام هاروکی موراکامی در توکیو افتتاح شود؛ کتابخانه‌ای که تماما به نویسنده سرشناس ژاپنی و آثار او اختصاص خواهد یافت.

نام رسمی این کتابخانه - که خانه بین‌المللی ادبیات وسدا است- بیش از 3هزار کتاب، دست‌نوشته، دفترچه‌ و مجموعه‌های صوتی و صفحات موسیقی موراکامی را در خود جای داده و به نوبه خود مکانی منحصر به فرد برای تحقیقات ادبی، تبادلات فرهنگی و گردهمایی دوستداران نویسنده ژاپنی خواهد بود.

موراکامی درباره احداث این کتابخانه در زادگاهش خاطر نشان کرد «امیدوارم این کتابخانه مکانی باشد که دانشجویان به‌راحتی بتوانند ایده‌های خود را عملی کنند و تحقق ببخشند. مکانی رایگان، منحصربه‌فرد و پرشور در محوطه دانشگاه.»

 در جنب این کتابخانه که در دانشگاه وسدا توکیوی احداث شده کافه‌ای وجود دارد که توسط خود دانشجویان اداره می‌شود و قهوه‌های مورد علاقه موراکامی را سرو می‌کند.

گفتنی است که ورودی این کتابخانه به گذرگاهی تونل مانند شبیه است؛ ساختمانی 5طبقه‌ که توسط کنگو کوما، معمار مشهور ژاپنی ساخته شده است. او -که خود از طرفداران موراکامی است- می‌گوید، تونل‌ها تصویر ذهنی او از داستان‌های موراکامی است که بین واقعیت و فراواقعیت در حرکت هستند.

یک سالن عمومی نیز در کنار کتابخانه وجود دارد و اتاقی صوتی که صفحات موسیقی موراکامی را نمایش می‌دهد.

خود موراکامی با شوخی درباره احداث این کتابخانه گفته است: «امید داشتم چنین مکانی بعد از مرگم ساخته می‌شد؛ بنابراین می‌توانستم با آرامش و خیال راحت استراحت کنم که حالا کسی از این مجموعه مراقبت می‌کند. حالا که هنوز زنده‌ام با دیدن این مکان کمی عصبی می‌شوم.»

نویسنده 72ساله ژاپنی در ادامه گفته که در حال حاضر روی کارهای آینده خود متمرکز است؛ اما تمام توانش را برای کمک به کتابخانه به کار می‌گیرد.

اولین رمان موراکامی با عنوان «‌آواز باد را بشنو» در سال 1979 منتشر شد؛ اما «چوب نروژی» که پرفروش‌ترین رمان او است در سال 1987 منتشر شد و موراکامی را به عنوان ستاره‌ای جدید به دنیای ادبیات شناساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها