کتاب «انقلاب در میراث فرهنگی» به روزهای پر فراز نشیب سازمان میراث فرهنگی در فرآیند شکلگیری مدرنیته در ایران میپردازد.
تلاش در حفظ آثار ملی سرانجام در سال 1304 شکل رسمیتری به خود گرفت و به همت رجال فرهنگی انجمن آثار ملی شکل گرفت، پس از آن و طی سالیان رویدادهای مختلف باعث شد تا در سال 1343 وزارت فرهنگ و هنر تاسیس شود، این وزارتخانه عمر طولانی نداشت و پس از پیروزی انقلاب وظایف آن به دو وزارتخانه دیگر محول شد، پس از آن و در سال 1364 سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاسیس شد.
کتاب «انقلاب در میراث فرهنگی» (تناقض میان عمل و نظر مدیران سازمان میراث فرهنگی) نوشتهای درباره روزگار پر فراز و نشیب این سازمان است، در این کتاب همچنین به طور خاص به فرآیند شکلگیری مدرنیته ایران پرداخته میشود.
هویت ملی دیگر مبحث مهمی است که از جمله مواد و مصالحی است که در دنیای مدرن ما ایرانیان نقش داشته است، پژوهشهای این کتاب به این پرسش پاسخ میدهد که از زمانی که روند مدرنشدن در ایران شکل گرفت، چه ایدههایی درباره میراث تاریخیمان مطرح شد؟ و این ایدهها چگونه به برنامههای عملی تبدیل شدند و شهرهای ما را تغییر شکل دادند؟
برای همین فرآیند مدرن شدن ایران مورد بررسی قرار گرفته است و در ادامه با تمرکز بر سالهای پس از انقلاب اسلامی، درباره ایدهها و برنامههای متولیان میراث فرهنگی بحث شده است. در مجموع میتوان گفت هدف فهم تاریخ ایران مدرن در میراث فرهنگی و چگونگی شکلگیری یک سازمان و نحوهی عملکرد آن است.
این شیوه از پژوهش تاریخی که با کلامی روایی همراه شده است، تلاش دارد تا با نزدیکشدن به حوزه مشخصی از تاریخ سرزمین، مسیر تکوین آن را ترسیم کند و تناقضها و هماهنگ درونی آن را نشان دهد. از مسیر آشکارسازی این ظرفیتها، امکانات و محدودیتهای موجود در صحنههای تاریخی نمایان میشوند و برای مخاطبان معلوم خواهد شد که تاریخ نه یک مسیر یگانه محتوم، بلکه بستری از ظرفیتها برای ارادههای موجود در موقعیت است.
کتاب «انقلاب در میراث فرهنگی» نوشته سارا کریمی و مهرداد بهمنی در 208 صفحه، هزار نسخه و قیمت 48 هزار تومان از سوی نشر نی منتشر شده است.
نظر شما