کتاب «تاریخ ایران» (از آغاز تا هجوم تازیان)
بررسی تمدنهای تاریخی از امپراتوری ماد تا روزگار ساسانیان
کتاب «تاریخ ایران» (از آغاز تا هجوم تازیان) نوشته وحید منوچهری واحد از سوی انتشارات فرهنگ برتر منتشر شد.
آنچه که مولف را وادار به نوشتن صفحاتی از تاریخ کشور عزیزمان ایران کرد، نبود یک منبع تاریخی خلاصه، کاربردی و در عین حال جامع و کامل بود و با اینکه تاریخ ایران را نویسندگان و استادان بزرگی همچون حسن پیرنیا، عباس پرویز، سعید نفیسی، عبدالحسین زرینکوب و... به طور کامل و با صفحات زیاد نگاشتهاند اما جای خالی یک کتاب خلاصهتر با صفحاتی کمتر ولی جامع و کامل خالی بود.
همین موضوع نگارنده را بر آن داشت تا با جمعآوری منابع موجود از تاریخ پرفراز و نشیب و پرافتخار کشورمان در طی شش سال و با کنار هم قرار دادن آنها و پرهیز از داستاننویسی کتاب حاضر را تدوین کند. این کتاب پس از سیر اجمالی در تاریخ زمین، پیدایش انسان و عصرهای تاریخی به بررسی تمدنهای تاریخی میپردازد و با بیان وقایع و اتفاقات دوران امپراتوریهای ماد، هخامنشی، سلوکی، اشکانی و ساسانی با حمله تازیان به پایان میرسد.
نکته حائز اهمیت در این کتاب این است که تاریخ وقوع وقایع با دقت و وسواس زیادی ذکر شده و سعی شده اتفاقات تاریخی دقیقا همانطور که بوده و واقعیت داشته ثبت شود. این کتاب از این جهت کاربردی است که در آن با پرهیز از داستاننویسی، فقط و فقط به واقعه تاریخی اشاره شده و خواننده برای دانستن یک مطلب مجبور به خواندن مثلا هشتاد یا صد صفحه نخواهد بود و از این لحاظ میتواند به عنوان یک منبع آموزشی کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد.
قسمتهایی از متن کتاب
بودا به این نتیجه رسید که برای قرار گرفتن در مسیر حقیقت، بدرفتاری با بدن و کشیدن ریاضت درست نیست و گرسنگی و سختی ذهن را بیمار میکند و برای رسیدن به حقیقت باید بدن را سالم نگه داشت. او پس از مکاشفه فراوان به چهار حقیقت بنیادین در زندگی انسانها دست یافت که عبارتند از:
الف) زندگی سرشار از رنج است و هیچ موجود زندهای توان گریز از رنجها را ندارد. تولد، بیماری، پیری و نرسیدن به آنچه که انسان دوست دارد، رنج است.
ب) رنج نتیجه تمایلات نفسانی مثل خودپسندی، تنپروری و آزمندی است.
ج) امکان رهایی از این رنجها وجود دارد.
د) برای چیره شدن بر رنج هشت کار باید انجام داد.
سورنا - سپهبد افسانهای ایران
سورنا یا سورن، فرزند آرخش (آرش) و ماسیس، سپهبد ایران در زمان ارد اول بر اساس نوشتههای پلوتارک، دلیرترین، شجاعترین، خوش چهرهترین، خوش هیکلترین و بلندترین ایرانی آن زمان بوده است. سورنا کسی بود که ارد را بر روی تخت شاهی نشاند و شهر سلوکیه را تسخیر کرد و بسیار عاقل و با تدبیر بود.
سورنا در ضیافتی که در ارمنستان برگزار شد سر کراسوس، فرمانده ارتش روم در آسیا را با احترام فراوان پیش پای ارد شاهنشاه اشکانی انداخت. کراسوس با ارتش انبوه و مجهز روم آمده بود تا پس از تسخیر ایران، خود را امپراتور آسیا بنامد.
ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن خود میگوید:
از برکت ایجاد حکومت هخامنشی و امپراتوری پارس، مردمان کلیه سرزمینها با اینکه مالیات پرداخت میکردند ولی کم کم دارای ثروت شده و در سایه امنیت و آزادی که به دست آورده بودند به انجام امور مختلف میپرداختند و معتقد بودند که اگر حکومت به دست شاهان خودشان بود به هیچ وجه نمیتوانستند این قدر آسوده و خوشبخت باشند.
کتاب «تاریخ ایران» (از آغاز تا هجوم تازیان) نوشته وحید منوچهری واحد در 500 صفحه، شمارگان 500 نسخه و قیمت 100 هزار تومان از سوی انتشارات فرهنگ برتر منتشر شد. انتشارات جامی مرکز پخش این کتاب است.
نظر شما