کتاب «برنامه راهبردی تحول در نظام آموزشی حوزه» توسط حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحمید واسطی تألیف شدهاست.
از سوی دیگر حوزههای علمیه باید پاسخگوی نیازهای جوامع به خصوص حکومت و دولت اسلامی هم باشد. و این همه حاصل نمیشود مگر با تحول اساسی دربرنامههای جامع «جذب»، «تربیت» و «فارغالتحصیلی» طلاب تا در راستای زحمات و مجاهدتهای علمای گذشته، ارتقاء نظام حوزههای علمیه به صورت یک کلان برنامه فراگیر، مدیریت شود.
باید با پافشاری خردمندانه بر نکات مثبت و دستاوردهای سترگ سنن حاکم بر حوزهها، «طرح تحول حوزهها» را هوشمندانه مدیریت نمود؛ بهگونهای که حوزهها بتوانند بار هدایت بشر را در جهان معاصر با همه پیچیدگیهای آن بهدرستی بر دوش کشند و ضمناً دژ مستحکمی هم برای نظام اسلامی باشند.
این مهم در بیانات رهبر انقلاب هم مکرر مطرح شدهاست: «یکی از نیازهای مهم در شرائط کنونی «تدوین طرح تحول» در حوزه و برنامهریزی بلند مدت، دقیق و زمانبندی بر اساس این طرح تحول و اهداف مورد نظر است.»
در همین راستا، کتاب «برنامه راهبردی تحول در نظام آموزشی حوزه» توسط حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحمید واسطی تألیف شدهاست. البته این نوشتار قبلاً در ضمیمه کتاب «راهنمای تحصیل درحوزههای علمیه» به چاپ رسیده بود، اما حالا به صورت مستقل منتشر شدهاست.
در این کتاب، وضعیّت موجود و وضعیّت مطلوبِ محورهای آموزش، تحقیقات، تبلیغ، مدیریّت، فضای عمومی طلّاب، فضای عمومی جامعه و فرهنگ حاکم بر زندگی طلاب، به صورت کلیدواژه توصیف شدهاند و راهبرد کلانِ ایجاد تحوّل و حرکت از وضعیّت موجود به وضعیّت مطلوب ارائه شدهاست.
از نظر مؤلف، نقطه مرکزی در وضعیّت موجود، کاربردی نبودن فعالیّتهای طلاّب و نقطه مرکزی در وضعیّت مطلوب، تولید کیفیّت در فعالیّتهای طلّاب معرفی شدهاست و راهبرد مرکزی برای این تحوّل هم مهارتمحوری در کلّیّه فعالیتهاست.
«برنامه راهبردی تحول در نظام آموزشی حوزه»، تألیف عبدالحمید واسطی، در 128 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه و با قیمت 28000 تومان، بهتازگی توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل روانه بازار شدهاست.
نظر شما