به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، شجاعی که در سالهای اخیر وقت قابل توجهی را به تقلید ادبی برای مخاطبان کودک اختصاص داده است در این اثر نیز با بهرهگیری از قصه ویژه از زبان یکی از پیامبران آسمانی سعی کرده است تا موضوعی اخلاقی را برای مخاطبان خود بازگو کند.
این کتاب برای گروه سنی نوجوان به زبان امروزی طراحی شده است، داستانی کمتر شنیده شده از حضرت سلیمان را روایت میکند که قابل تسری به تمامی شئون مختلف زیستی نیز هست و با تفکر به خوبی در درون ذهن آنها میگشاید.داستان «هیچکس همه چیز را نمیداند» از زبان حضرت سلیمان روایت میشود. وی تمامی حیوانات را نزد خود جمع میکند تا از آنها درباره خوردن آب حیات توسط خودش، نظرخواهی کند. همه حیوانات جز یکی با این موضوع موافقت میکنند و همان یکتن در نهایت موفق میشود نظر حضرت سلیمان را برای این مساله تغییر دهد.
داستان دارای زبانی بسیار ساده و با روالی منطقی به پیش میرود. گرچه بسیاری از اتفاقاتی که در دل داستان رخ میدهد از نظر عقل انسانی امکان تحقق ندارد؛ اما شجاعی توانسته با سادهنویسی که ویژگی نثر اوست از این موضوع به نفع بیان مفهوم بهره ببرد و در نهایت داستانی را خلق کند که در آن بیان نکته اخلاقی زیبایی در اهمیت مشورتگرفتن و انجامکار به صورت جمعی و با بهرهگیری از خردجمعی دارای اولویت است.
این کتاب در کنار داستان، از تصویرگریهای بسیار ویژهای نیز بهره میبرد که بر جذابیت این اثر بسیار افزوده است. این تصویرگریها توسط فرهاد جمشیدی از تصویرگران نامدار ایرانی انجام شده است که در کارنامه کاری خود تصویرگری بیش از ۴۰۰ اثر را داراست. تصویرگری کتاب «هیچکس همهچیز را نمیداند» یکی از متفاوتترین و قابل اعتناترین آثار اوست.
وی با بیان اینکه در تصویرگری مستندتاریخی، بیش از هر چیز باید متکی به اشراف و تسلط فرامتنی بود و دریافت مخاطب از این تصویرگری به خلق فضاهای جدید و تکنیکهایی نو با آمیزهای از خیال دارد و در عین پایبندی به تاریخ، مخاطب را مبهوت هنر خود میکند.
تصاویر ایجاد شده توسط وی در عین مینیاتوری بودن تصاویر کلگرا است و در ترکیببندی، رنگ خیالآفرینی در حد اعلای خود است. این کتاب را به اعتبار این متن و تصاویرش میتوان یکی از آثار تولید شده در مقیاس بینالمللی برای ادبیات کودکونوجوان ایران به شمار آورد که متن و تصویر آن در کنار هم و با ترکیب شدن توانستهاند یک کتاب ویژه برای نوجوانان خلق کنند.
نظر شما