مجموعه چهار جلدی «فردا رو ما میسازیم» رونمایی شد؛
«فردا رو ما میسازیم»؛ روایت فتحی برای کودکان است/ اگر از ظرفیت هویتسازی حاج قاسم غافل شویم، خیانت کردهایم
همزمان با دومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، مجموعه کتابهای داستان و رنگآمیزی «فردا رو ما میسازیم» درباره دستاوردها و پیشرفتهای کشور در مشهد مقدس رونمایی شد.
این مجموعه چهار جلدی شامل کتابهای «موشک من»، «به جای موشک کاغذی»، «الو مامان من این بالام» و «من هم ربات میسازم» است که به همت خانه «همبازی» برای رده سنی کودک و با موضوع رنگ آمیزی و با درونمایه معرفی قهرمانان و دانشمندان انقلابی به کودکان و ایجاد انگیزه رشد و پیشرفت در نسل جدید تهیه شده و توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است.
در این مراسم که در پاتوق کتاب پارک ملت مشهد برگزار شد، سید محسن اصغرینکاح، عضو هیئتعلمی دانشکده روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد با موضوع «ظرفیت قهرمانی سردار سلیمانی در تربیت» و همچنین رقیه فاضل با موضوع «روایت قهرمانیها و پیشرفتها» به ایراد سخنرانی پرداختند. درحاشیه مراسم نيز برنامه قصهگويي و كاردستي پيرامون همين مجموعهكتاب برای کودکان اجرا شد.
در ابتداي برنامه، نرگس کاهانی، مدیر تولید این مجموعه در سخنانی به روند ایدهپردازی و تولید کتاب اشاره کرد و گفت از آنجا که ترویج گفتمان انقلاباسلامی در زندگی آحاد مردم از اهداف خانه همبازی است بر آن شدیم با توجه به خصلتهای نهگانه در سخنان رهبری این مجموعه را تولید کنیم. با همه فراز و فرودها و طرد شدن از طرف جمعی از نویسندگان باتجربه و مخالفت برخی با ورود این عرصهها به ادبیات کودک، نویسندگان جوان انجمنادبی خانه همبازی را پای کار آوردیم و این غیرممکن را با خودباوری ممکن کردیم.
در این مجموعه به پیشرفتهای ایران در زمینههای صنعت موشکسازی، پهپاد، ربات و ماهواره پرداختیم تا کودک را با این دستاوردها آشنا کنیم. امید است قدمی برداریم که گذشته مفیدی برای آیندگان رقم بزنیم.
در ادامه این برنامه، سیدمحسن اصغرینکاح با اشاره به اهمیت داستان در رویاپروری برای کودک گفت: مناسبترین مکان برای کاشت بذری برای آینده، ذهن کودک است. لذا باید از ابتدای کودکی به رویاهای کودک جهت داد. روزگاری که داستانهای تخیلی سفر به زیر دریاها و رویای پرواز نوشته میشد کسی تصور نمیکرد این تخیلات به واقعیت بپیوندد؛ اما سالها بعد این اتفاق افتاد؛ چراکه داستانها به رویاها و اهداف کودکان جهت داد. علم و ایمان دو بال رسیدن به سعادت است. باید عالم به علوم شویم و ایمان به مسیر خود داشته باشیم.
سید محسن اصغرینکاح با اشاره به لزوم معرفی قهرمانهای واقعی در مقابل قهرمانهای ساختگی تصریح کرد: اگر از ظرفیت هویتسازی حاج قاسم و شهدای دیگرمان استفاده نکنیم بیشک به خود، خانواده، ملت و جهان و آخرتمان خیانت کردیم.
در بخش دیگری از این برنامه، رقیه فاضل به بحث انتقامسخت اشاره کرده و گفت: همچنان که در قرآن خداوند قصاص و انتقام را مایه زندگی و تقوا برای خردمندان و متقین برشمرده پس باید در کنار یادبودها و بزرگداشتها برای سردار سلیمانی به چگونگی گرفتن انتقام خون ایشان هم بپردازیم؛ که یکی از مصادیق این انتقام اخراج آمریکا از منطقه است. لذا هرکس که دغدغه ایستادن پایکار حاج قاسم را دارد باید برای پیشرفتهای ایران تلاش کنند چنان که رهبری فرمودند حضور آمریکا در منطقه به سبب قدرت علمی، نظامی و تسلیحاتی، اقتصادی و خاصیت تفرقهافکنی بین ملتها است که باید در تمام این جهات قدرت مقابله با وی را بدست آوریم و این امر مهم با خودباوری میسر خواهد شد.
وی در پایان گفت: هر قهرمان قله و آرمانی دارد، سیر زندگی و ادامه راهی. برتری قهرمانهای واقعی نسبت به قهرمانهای ساختگی وجود سیرزندگی و مسیر قهرمان شدن آنهاست که میتواند الگوی کاملی برای رشد و پیشرفت فرزندان باشد. پس برای رسیدن به قله آرمانی شهدا باید در مسیر پیشرفتهای همهجانبه قدم گذاشت و با خودباوری راه سردار سلیمانی را ادامه داد. لذا بهترین شب برای رونمایی از این مجموعه سالگرد شهادت سردار بود مجموعهای که گویا روایت فتح کودک است و آوینیهای عرصه کودک برای به ثمر نشستن آن تلاش بسیار کردند.
نظر شما