کتاب «نشانهای شهرداریهای ایران 1330-1358» تالیف حسن ستاری و امیناله قلانی در دوازدهمین جشنواره پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی در حوزه تالیف کتاب شایسته تقدیر قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه این نشانها براساس سابقه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تاریخی هر شهر طراحی میشد، افزود: نشان های طراحی شده در این کارگروه بررسی، تایید و درنهایت به «انجمن شهر» ارسال میشد و در سربرگ شهرداریها مورد استفاده قرار میگرفت.
مولف کتاب «نشانهای شهرداریهای ایران 1330-1358» با تاکید بر اهمیت طراحی نشان شهرداری ها در آن زمان عنوان کرد: تعدادی از شهرها تا سال 1342 برای طراحی نشان اقدامی انجام نمیدهند. در این سال دکتر سید مهدی پیراسته، وزیر کشور وقت، به دنبال مکاتبهای با این شهرها درخواست می کند، مشخصات شهر را برای طراحی ارسال کنند تا براساس آنها نشان شهر طراحی و ارسال شود.
ستاری با بیان اینکه هنوز حدود 20 شهرداری از نشانهایی که در این کارگروه تایید شده، استفاده می کنند، افزود: شاید برخی از این شهرها مانند خرمشهر، لاهیجان، ماسال، رودسر، تالش، سیرجان، بندر دیلم، بروجن و ... تاریخچه این نشان ها را ندانند.
وی با اشاره به اینکه برای گردآوری این کتاب 15 هزار سند را مطالعه کردیم، گفت: از این تعداد 310 نشان
(270 نشان رنگی و 35 نشان سیاه و سفید) را گردآوری کردیم و در کنار آنها چگونگی طراحی را توضیح دادیم.
همچنین نامهای مستند ضمیمه برخی از نشانها شده است. این نشانها به دلیل قدمت و شیوه اشتباه نگهداری دچار ایراد شده بودند که با همت خانم الهام قلانی به مدت دو سال بازآفرینی شدند.
مولف کتاب «نشانهای شهرداریهای ایران 1330-1358» با تاکید بر اینکه گردآوری این کتاب 6 سال زمان برد، افزود: 140 کارتن مربوط به گنجینه اسرار ایران در این خصوص بررسی شد و در نتیجه این کتاب گردآوری شد. دیگر اسناد هم به کتابخانه ملی تحویل داده شد.
کتاب «نشانهای شهرداریهای ایران 1330-1358» تالیف حسن ستاری و امیناله قلانی امسال توسط انتشارات مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تهران منتشر شد و در دوازدهمین جشنواره پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی در حوزه تالیف کتاب شایسته تقدیر قرار گرفت.
نظر شما