سه‌شنبه ۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۳
شماره جدید مجله‌ی «کتاب امروز» منتشر شد 

تازه‌ترین شماره‌ی مجله‌ی نقد کتابِ «کتاب امروز» در زمستان ۱۴۰۰ منتشر ‌و راهی بازار کتاب و مجله شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، داستان جلد این شماره به آنتونیو گرامشی متفکر ایتالیایی اختصاص دارد. مناسبتِ پرداختن به او در شماره‌ی چهارم انتشار کتاب «دفترهای زندان» او با ترجمه‌ی حسن مرتضوی است. به جز مقاله‌ای مفصل درباره‌ی زندگی فکری گرامشی به قلم سردبیر، در این شماره گفت‌وگویی با کمال اطهاری هم درباره‌ی نسبت ایران و گرامشی منتشر شده است.

«کتاب امروز» در هر شماره‌ی خود پرونده‌ای درباره‌ی یکی از شخصیت‌های مهم انتشارات فرانکلین یا علمی و فرهنگی منتشر می‌کند و در این شماره نیز نوبت به نجف دریابندری رسیده است. دریابندری به مدت ۱۵ سال سردبیر ارشد انتشارات فرانکلین بود. در این شماره به جز گزارشی زندگی‌نامه‌ای به قلم سیاوش طالبیان، آرزو شهباری هم گفت‌وگویی خواندنی با رضا رضایی کرده است؛ مترجمی شناخته‌شده و کسی که سال‌هاست در زمینه‌ی ترجمه صاحب‌نظری متخصص و دقیق است.

همچنین بخش عمده‌ای از کتاب امروز شماره‌ی زمستان ۱۴۰۰ به مرور کتاب‌های تازه‌ منتشر شده اختصاص دارد. مهم‌ترین کتاب‌هایی که در این شماره بررسی شده‌اند عبارت‌اند از «خداپرستان سوسیالیست» نوشته‌ی محمدحسین خسروپناه، «سفر شهرزاد» نوشته‌ی فاطمه مرنیسی و «پاپشاه» نوشته دیوید ای. کرتز. 

بخش ادبیات این شماره کتاب امروز هم پُروپیمان‌تر از شماره‌های قبل است و سه رمان مهم تازه‌ منتشر شده در آن بررسی شده است: خوابگردهای هرمان بروخ، اصلاحات نوشته‌ی جاناتان فرنزن و روز ملخ اثر ناتانیل وست. 

در بخش‌ کتاب‌های انگلیسی، علی قلی‌پور کتاب «سینمای عامه‌پسند ایران پیش از انقلاب: خانواده و ملت در فیلمفارسی» نگارشِ پدرام پرتوی را بررسی کرده است. همچنین کتاب تازه‌ی توماس پیکتی به نام «سرمایه و ایدئولوژی» و کتاب «توماس پیکتی: نقد واهی سرمایه» نوشته‌ی آلن بِر و میشل اوسن در نقد کارهای پیکتی، معرفی شده‌اند. 

در بخش درگذشتگان این مجله، سیدمحمدمهدی خویی، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، در سالگرد درگذشت هاله لاجوردی، پروژه‌ی فکری این استاد درگذشته و پروژه مطالعات فرهنگی در ایران را بررسی کرده است. امیر آزاد هم به مناسبت درگذشت حبیب لاجوردی، مدیر پروژه تاریخ شفاهی هاروارد، کلیت این پروژه را مرور و پیشنهادهایی برای ارتقا و تمرکز فعالیت‌های موجود در زمینه‌ی تاریخ شفاهی عرضه کرده است. 

علاقه‌مندان مجله‌ی «کتاب امروز» می‌توانند شماره جدید مجله‌ی کتاب امروز را از کتاب‌فروشی‌ها منتخب خریداری کنند. همچنین امکان خرید و تهیه‌ی نسخه‌ی کاغذی این مجله از وب‌سایت انتشارات علمی و فرهنگی و نسخه‌ی الکترونیک از اپلیکیشین‌های طاقچه، فیدیبو و جار فراهم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها