عبدالجبار کاکایی در آستانه اختتامیه جشنواره شعر فجر گفت:
شرایط به شکلی است که نمیتوان با سلبریتیها درافتاد/ باید همه طیفها به جشنواره شعر فجر بیایند
عبدالجبار کاکایی، دبیر اسبق جشنواره شعر فجر میگوید: به نظر میرسد که ادبیات در کشور مهارپذیرتر است و راحتتر میتوان دور آن را حصار کشید؛ اما با سینما و سلیبریتیهای فضای هنری نمیتوان درافتاد.
دبیر علمی هشتمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر با اشاره به لزوم حضور حداکثری شاعران در این جشنواره ادبی گفت: در جشنوارههای دیگر اغلب همه طیفهای هنری ورود میکنند و این در حالتی است که در جشنواره شعر فجر افراد خاصی شرکت میکنند. در این جشنواره محدودیتهای آزاردهندهای وجود دارد که البته به این دوره مربوط نمیشود و باید در ادامه مسیر اصلاح شود. در جشنواره هشتم که به عنوان دبیر حضور داشتم سعی کردم تمام طیفها را وارد کنم چون حضور تمام طیفها مهم است. زمانی که این موضوع مطرح میشود، میگویند «غالبا نمیشود زیرا جشنواره شعر فجر است و همانطور که از نام آن پیداست، کار آن بزرگداشت شعر انقلاب است» در صورتی که این اتفاق در سینما، تئاتر و ... نمیافتد.
وی ادامه داد: به نظر میرسد که ادبیات در کشور مهارپذیرتر است و راحتتر میتوان دور آن را حصار کشید؛ اما با سینما و سلیبریتیهای فضای هنری نمیتوان درافتاد. به نظرم برای بزرگداشت شعر انقلاب، میتوان از ارگانهای و نهادهایی که جهت تبلیغ و ترویج انقلاب فعالیت میکنند، بهره گرفت و از این رو وزارت ارشاد باید این جشنواره را بازتر کند و شرایط به شکلی تغییر کند که تمام طیفهای ادبی کشور بدون خطکشیها در این جشن ملی شرکت کنند تا تبادل گفتوگو انجام شود.
کاکایی معتقد است که این جشنواره باید همه سلیقهها را ببیند و در این راستا گفت: عدهای میگویند چون جشنواره، جشنواره فجر است، شعر باید، شعر فجر باشد و متولیان هم، متولیان فجر باشند. بنابراین این جشنواره محدود برگزار میشود. در صورتی که باید تمام کتابهایی که در پشت ویترین کتابفروشیها ارائه میشود و تمام کتابهایی که از سمت وزارت ارشاد مجوز دریافت میکنند، در این جشنواره شرکت کنند.
وی در پایان گفت: در این چند سال، اتفاقی که جلب توجه کند، در جشنواره شعر فجر رخ نداده است. از طرفی رویداد تازهای در ادبیات انقلاب اتفاق نیفتاده است. کماکان روند کیفی روبه نزول و روند کمی روبه صعود است که امیدوارم این وضعیت در دولت جدید تغییر کند.
نظر شما