آیتالله نوری همدانی در آئین اختتامیه بیستوسومین دوره کتاب سال حوزه و پنجمین جشنواره مقالات علمی؛
پژوهشگران حوزه باید به ادبیات عربی و فارسی مجهز باشند
آیتالله نوری همدانی، از مراجع عظام تقلید با صدور پیام برای بیستوسومین دوره کتاب سال حوزه و پنجمین جشنواره مقالات علمی با تاکید بر اهمیت توجه به ادبیات در بین حوزویان فرمودند: «ادبیات پله اول است و اگر مشکل داشته باشند آدم محقق و پژوهشگری نخواهند شد. لذا افراد باید از لحاظ ادبیات عربی و فارسی خود را مجهز کنند.»
این برنامه با پیام حضرت آیتالله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید آغاز شد. در بخشی از این پیام آمده است: کار شما بسیار مهم است و این یک توفیق الهی است و باید قدر این نعمت را بدانید. آنچه مهم است باید پژوهشگران محترم افرادی که تحت نظر آنها کار میکنند را طبقهبندی کنند. طبقهبندی در حوزهها بسیار مهم است. چراکه افراد از فرهنگ، سلیقه و ذوق متفاوتی برخوردارند. در حوزههای علمیه این امر سابقه داشته مثلاً خواجه نصیرالدین طوسی بعد از حمله مغول در آن زمان که نجف اهمیت نداشته و حله موقعیت مهم شیعه بوده است وی به حله میرود و در درس آقای محقق شرکت میکند. بحث تمام میشود. خواجه سؤال میکند کدام یک از علما در علوم برترند. محقق میگویند همه آنها عالم هستند ولی طبقهبندی حاکم است و در نهایت دو نفر را بهعنوان اعلم معرفی میکند. این فضا نشان میدهد که در فضای حوزه طبقهبندی حاکم است.
آیتالله همدانی تاکید کردند: مساله دوم این است که ادبیات خیلی مهم است. ما افراد بسیاری داریم که حتی در درس خارج شرکت میکنند و مشکل ادبیات دارند. ادبیات پله اول است و اگر مشکل داشته باشند آدم محقق و پژوهشگری نخواهند شد. لذا افراد باید از لحاظ ادبیات عربی و فارسی خود را مجهز کنند.
در ادامه این برنامه حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید جزائری، دبیر جشنواره کتاب سال حوزه بیان کرد: کتاب سال حوزه و جشنواره مقالات علمی یکی از مهمترین و مؤثرترین رویدادهای علمی پژوهشی در حوزه علمیه است که میتواند در ارتقاء سطح پژوهش حوزه مفید و مؤثر باشد. امروزه به لطف الهی شاهد اختتامیه آثار تولید شده در سال 99 هستیم که انشاءالله از برگزیدگان تجلیل خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به ارائه گزارشی از روند برگزاری بیستوسومین دوره کتاب سال حوزه پرداخت و یادآور شد: بعد از فراخوان، 1586 اثر اعم از کتاب، مقاله، رسالههای سطح چهار و دکتری که از سوی فضلای حوزه اعم از خواهران و برادران تولید شده است به دبیرخانه ارسال شد.
دبیر جشنواره کتاب سال حوزه گفت: در این دوره، در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد ۲۵ درصدی هستیم و امسال در بیستوسومین دوره 1002 اثر در بررسی اولیه حائز شرایط بررسی قرار گرفتند.
حجتالاسلام والمسلمین جزایری بیان کرد: دراین دوره ۷۸۸ کتاب و ۲۱۴ پایاننامه به دبیرخانه ارسال شده است که نسبت به سال 1399در حوزه کتاب با رشد ۱۸ درصدی و در حوزه پایاننامهها از رشد ۵۵ درصدی برخوردار بودهایم.
دبیر جشنواره کتاب سال حوزه یادآور شد: در بخش فقه و اصول ۱۵۳ اثر، در بخش کلام ۱۲۳ اثر، علوم اجتماعی ۹۲ اثر، در بخش اخلاق و عرفان ۷۹ اثر، در بخش تاریخ سیره و تراجم ۸۷ اثر، ادبیات و هنر ۴۳ به دبیرخانه ارسال شده است.
وی اضافه کرد: رشتههای فقه و اصول با ۱۵۳ اثر، کلام ۱۲۳ اثر، علوم اجتماعی ۹۲ اثر و تاریخ، سیره و تراجم با ۸۷ بیشترین آثار را به خود اختصاص دادهاند.
نظر شما