مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در پیامی درگذشت عالم ربانی آیتالله سیدمحمدتقی حکیم؛ واقف و کتابخانهساز را تسلیت گفت.
« إنّا لله وَ إِنّا إِلیهِ راجِعون
خاندان فرهیخته و گرانمایه حکیم
با سلام و احترام؛
آگاهی از خبر ناگوار درگذشت زندهیاد آیتالله سیدمحمدتقی حکیم، اندوهی بزرگ برای ما در موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک به شمار میآید.
آن عالم ربانی، فقیه و زاهد وارسته و استاد حوزه و دانشگاه که با وقف داراییها آستان قدس رضوی به ویژه پایهگذاری کتابخانهای برای بهرهمندی همگان، نام خویش را بر لوح نیکوکاران و واقفان این سرزمین نشاند، همواره همنشین فرهنگ و کتاب بود و در زندگی جز به دانشگستری، عبادت خالق و خدمت به خلق نمیاندیشید. زندهیاد آیتالله سیدمحمدتقی حکیم که عمری در مسیر علم و دانش و دین سرکرده بود، سرانجام با گامنهادن در مسیر وقف و نیکوکاری، در راهی جاودانه گام نهاد.
به نمایندگی از مدیران و کارکنان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، درگذشت آن عالم فرهیخته را تسلیت گفته، شکیبایی بازماندگان را در این اندوه بزرگ از پروردگار بخشاینده خواهانام. »
زندهیاد آیتالله سیدمحمدتقی حکیم نهم آبان ۱۳۰۵خورشیدی در شوشتر زاده شد. او دانشها و علوم شرعی را در اهواز از محضر شیخ میرزا محمدجعفر انصاری و آقا سیدمحمدتقی آل طیب، در نجفاشرف از محضر حاج میرزا حسن یزدی، آقا شیخ محمدتقی ایروانی، آقا شیخ مجتبی لنکرانی و آقا سیدعبدالعلی سبزواری فراگرفت. این عالم ربانی در قم ازمحضر استادانی مانند حجتالاسلام سیدمحمدکاظم آل طیب، شیخ مصطفی عاملی، شیخ ابوالقاسم نحوی، شیخ ابوالفضل قمی حمدیه، شیخ ابوالقاسم آشتیانی و آیتالله مرتضی مطهری هم بهره برد.
سیدمحمدتقی حکیم همچنین در نجف اشرف از دروس خارج فقه آیات عظام سیدمحسن حکیم و سیدابوالقاسم خویی بهره برد. او نخستین کتاب خود را در سال ۱۳۳۲ که ترجمه کتاب «حقوق و حدود آزادی زن در دین اسلام» نوشته محمدعلی زهیری نجفی بود؛ منتشر کرد.
آیتالله سیدمحمدتقی حکیم تابستان ۱۳۴۰ به دعوت اهالی محله حصار بوعلی شمیران در منطقه نیاوران به تهران مهاجرت کرد و امامت جماعت مسجد این منطقه را پذیرفت و ۶۰ سال امام جماعت این مسجد بود. او در سال ۱۳۷۵ با اهدای ۱۵ هزار جلد کتاب چاپی، ۱۲۰ جلد کتابهای چاپ سنگی و ۱۵۰ جلد کتاب خطی، کتابخانه عمومی این محله را پایهگذاشت و بر آستان قدس رضوی وقف کرد تا همگان بتوانند از آن بهره بگیرند.
این فقیه، عالم و استاد حوزه و دانشگاه، از واقفان بزرگ آستان قدس رضوی و امام جماعت مسجد حصار بوعلی شمیران، بامداد روز پنجشنبه چهارم اسفند 1400 خورشیدی در پی کهولت سن در بیمارستان مسیح دانشوری درگذشت.
کتابخانه و موزه ملی ملک درگذشت این عالم وارسته، نیکوکار و فرهنگدوست را به خاندان حکیم، سادات جزایری و شاگردان معظم له تسلیت میگوید.
نظر شما