یکشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۶
همایش «جشن نوروز در اشعار حکیم نظامی»

همایش «جشن نوروز در اشعار حکیم نظامی گنجوی و دیگر شعرای فارسی‌‌گوی ایران و پاکستان»، روز شنبه 14 اسفندماه ۱۴۰۰ برابر با 5 مارس 2022، به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته، با همکاری مؤسسه فرهنگی اکو برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) و به نقل از پایگاه اطلاع‌‌رسانی مؤسسه فرهنگی اکو، پروفسور سرور بختی، رئیس این نهاد بین المللی، طی سخنرانی در آیین افتتاحیه این همایش تأکید کرد: بزرگان شعر و ادب، از هر گوشه‌ای از سرزمین پهناور اکو که بر‌خاستند و به هرجا که منتسب بودند، چهره‌های نورانی ادبیات جهانند و در تبادل افکار و صلح‌‌‌وتفاهم بین‌المللی، عاملی مشترک محسوب می‌شوند و از این حیث، می‌توانند الهام‌بخش دیپلماسی فرهنگی در جوامع اکو باشند.

رئیس مؤسسه فرهنگی اکو در بخشی از سخنرانی خویش همگان را به شناخت اندیشه‌ها و آرمان‌های والای این شخصیت جهانی فرا‌خواند و گفت: بی‌‌تردید ازجمله مهمترین و شکوهمندترین نمادهای پیوند ملل اکو که در رأس میراث مشترک فرهنگی، گوی سبقت را در رقابت برای ایجاد همدلی و هم‌داستانی مردمان منطقه ربوده، کهن‌‌آیین نوروز است. این جشن باستانی، به‌‌دلیل جذابیت‌های خاصی که دارد، همواره در تاریخ شعر و ادب، موردتوجه شاعران و نویسندگان کشورهای حوزه نوروز بوده و دستمایه خلق آثار متعدد و متنوع ادبی شده است. در میان مشاهیر منطقه اکو، کسی که به نوروز از منظری متفاوت نگریست، حکیم نظامی است. او توانست شوریدگی عاشقانه را با آوای فاخته، در دشت‌هایی از گل و ریحان بیامیزد و در اشعار غنایی خود، تصاویر بهار را با ترانه‌سرایی به تصویر کشد. آثار نظامی در شمار بنیان‌های سخن فارسی است و خمسه یا پنج‌‌گنج او که در فهرست میراث مستند برنامه حافظه جهانی یونسکو به ثبت رسیده، شاهکاری بی‌مانند در قلمرو داستان‌های غنایی است. 

شایان ذکر است در این مراسم سید حسین تقی‌زاده‌ واقفی، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ج.ا.ایران در کویته؛ حسن درویش‌وند، سرکنسول ج.ا.ایران در کویته؛ دکتر شاه محمود شکیب، استاد زبان فارسی دانشگاه بلوچستان؛ صدف چنگیزی، شاعر و نویسنده؛ رئوف رفیقی، پژوهشگر ادبی و تاریخی و استاد دانشگاه بلوچستان؛ نصیب الله سیماب، رئیس دانشکده زبان دانشگاه بلوچستان؛ سرور جاوید، شاعر و نویسنده؛ دکتر صالحی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد و الهام حدادی، کارشناس میز پاکستان در بنیاد سعدی نیز به ایراد سخنرانی یا صدور پیام پیرامون نوروز و بازتاب آن در آثار حکیم نظامی و دیگر شاعران فارسی‌‌گوی ایران و پاکستان پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها