یکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰
4 عنوان از دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن در سنندج رونمایی شد

چهار عنوان دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان با حضور نماینده ولی فقیه در استان، استاندار فرهیختگان و نخبگان استان در سالن شماره 1 پردیس سینمایی بهمن سنندج رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) در کردستان، آئین رونمایی از چهار عنوان از دانشنامه دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن در سنندج با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی نماینده ولی‌فقیه در کردستان، امین مرادی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان و اسماعیل زارعی‌کوشا، استاندار کردستان شامگاه‌شنبه (21 اسفند) برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین پورذهبی اظهار‌کرد: با توجه به مطالعاتی که در طول یک‌سال و نیم گذشته از تاریخ و کتاب‌های کردستان داشته‌ام، این چهار عنوان دانشنامه به خوبی به موضوعاتی همچون مناطق کُردی و ایران، ایرانی بودن و کرد بودن و اسلام پرداخته است.

وی ایران اسلامی و به طبع آن کردستان را خاستگاه عرفان اسلامی دانست و افزود: بیش از 80 درصد جمعیت کردستان اهل‌‌سنت هستند و بیش از 18 هزار موقوفه در این استان وجود دارد که توسط انسان‌های متدین اداره و اهدا شده است.

وی با بیان این‌که کردستان در عرصه هنر و فرهنگ توانمندی‌های زیادی دارد، اضافه کرد: استان کردستان، استان علم، ادب ، فرهنگ و هنر است و باید این چهار عنوان همواره در خصوص ویژگی‌های کردستان در کنار هم قرار گیرد.
 
زارعی‌کوشا، نیز در ادامه این مراسم با بیان این‌که این استان غنای فرهنگی فوق‌العاده و سرمایه‌های معنوی ارزشمندی دارد، گفت: کردستان از حیث فرهیختگی از میانگین کشوری بالاتر است و از بسیاری مناطق سرمایه‌های بیشتری دارد که وظیفه ما شناختن و شناساندن این ظرفیت‌ها است.

وی، تالیف این دانش‌نامه‌ها را کاری ارزشمند دانست و افزود: کردستان ظرفیت بسیاری دارد و این دانشنامه‌ها گوشه‌ای از این ظرفیت و غنای فرهنگی و هنری و عرفانی است که مقام معظم رهبری به فرهنگی بودن استان اشاره کرده‌اند.

وی خواستار بهره‌مندی از زبان هنر برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان شد و افزود: برای این مهم بایستی از ابزار رسانه و فعالان فرهنگی در جای جای ایران اسلامی بهره گرفت.

استاندار کردستان با بیان اینکه سفر مقام معظم رهبری در سال 88 به کردستان باعث شد خیلی از نگاه‌ها به این استان تغییر کند، اضافه کرد: کردستان استان فرهنگی است و ظرفیت‌هایی زیادی هم در این زمینه دارد و لازم است بیش از گذشته این استان فرهنگی را معرفی کنیم.

مرادی، نیز در ادامه با اشاره به کار تدوین دانشنامه فرهنگ، هنر و  تمدن کردستان از خرداد ماه سال 95 اظهار کرد:  در فاز نخست چهار عنوان از این دانشنامه در اسفند ماه سال 1397 با حضور مسئولان کشوری و استانی، هنرمندان و پژوهشگران استان در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج رونمایی شد.

وی ادامه داد: همزمان با رونمایی صورت گرفته دبیرخانه دائمی دانشنامه با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و هنرمندان و پژوهشگران شناخته شده استانی نیز آغاز به کار کرد و به صورت جدی در قالب جلسات منظم بررسی عناوین و پروپوزال های ارائه شده را در دستور کار قرار داد.

رئیس دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان اظهار کرد: متأسفانه بدلیل شرایط کرونایی و محدودیت های ناشی از آن مدتی کارها به تعویق افتاد که در نهایت با تلاش های صورت گرفته از مجموع 9 طرح در دست اقدام چهار عنوان دیگر با عناوین کردستان و سینما اثر دکتر جلال نصیری هانیس، کردستان و عرفان اثر دکتر بهروز خیریه، کردستان و موسیقی با محوریت سازشناسی اثر محمد میرزایی، کردستان و معماری اثر دکتر صلاح ویسی نهایی و پس از مراحل مختلف، امروز در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.
 
مرادی، دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن کردستان را میراث فرهنگی مناطق بومی ایران، ثروت ملی جامعه ایرانی و منبع بسیار غنی برای پژوهش‌های جامعه شناختی، مردم‌شناسی، تاریخی و زبانشناسی عنوان کرد.

در این آیین همچنین دکتر نجم الدین جباری از اساتید دانشگاه و عضو شورای علمی دانشنامه و همچنین دکتر اسماعیل احمدی از دیگر اعضای شورای علمی دانشنامه  در سخنانی به اهمیت موضوع دانشنامه اشاره کردند.

توجه به نیاز مطالعاتی عموم جامعه با انتخاب کتاب حوب، مکتوب کردن تاریخ شفاهی، تلاش در جهت رسیدن به توسعه پایدار از مهمترین اهدافی بود که توسط این اساتید به آن اشاره شد.

همچنین توجه جدی به تأمین منابع مالی مورد نیاز فعالیت و تحقق اهداف بلند مدت دبیرخانه دانشنامه از سوی مسئولین استانی از دیگر مواردی بود که به آن تأکید شد.

اجرای گروه موسیقی اساتید دانشگاه کردستان، تجلیل از نویسندگان، ناظرین، شورای علمی دانشنامه و عوامل دست اندرکار از دیگر برنامه های این آیین رونمایی بود.

 یادآور می‌شود؛ پیش از این و در مرحله اول پروژه دانشنامه فرهنگ، هنر و تمدن چهار عنوان کردستان و شرق‌شناسان اثر دکتر کامبیز کریمی، کردستان و مشاهیر – (سنجرخان) دکتر اسماعیل احمدی، کردستان و ادب حماسی اثر دکتر هادی یوسفی و کردستان و ادبیات عامه اثر دکتر جمال احمدی رونمایی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها