جمعه ۲۰ دی ۱۳۸۷ - ۱۵:۲۰
ضرورت شكل‌گيري نهضت بازگشت به مقتل‌خواني

رييس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي معتقد است مقتل‌خواني سبب القای مطالب اصيل حادثه عاشورا به مخاطب مي‌شود و شكل‌گيري نهضت بازگشت به مقتل‌خواني، امری ضروری است.

حجت‌الاسلام احمد مبلغي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين‌كه مقتل‌خواني، بهترين شيوه عزاداري امام حسين(ع) است،‌ افزود: البته در مراجعه به مقاتل بايد توجه داشت كه مقتل از منابع اصيل باشد؛ نه مقاتل دست دوم يا تحليلي.

وی از مقتل لهوف، مقاتل الطالبين، مقتل ابومخنف، ضريعة النجاة و مقتلي كه بر اساس روايتي از شيخ صدوق نوشته شده است، به عنوان مقاتلي كه داراي متني استوار و محكم هستند، ياد كرد.

وي خواستار ايجاد حركتي فراگير در ميان سخنوران و مداحان براي مقتل‌خواني شد و ادامه داد: اين حركت زماني امكان‌پذير است كه مقتل‌خواني به يك فرهنگ در ميان افراد تاثيرگذار در عزاداري‌ها تبديل شود.

وي اضافه كرد: مقتل‌خواني، بهترين فرصت براي ايجاد زمينه تعقل مخاطب و بهترين شيوه بيان حوادث عاشورا است.

رييس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي، مقتل‌خواني را سبب ارتباط برقرار كردن مخاطب با پيام فكري عاشورا و حفظ اصالت‌هاي آن توصيف كرد و افزود: شكل‌گيري نهضت بازگشت به مقتل‌خواني، بسياري از مشكلات و آسيب‌هاي مربوط به عزاداري را حل مي‌كند.

وي با بيان اين‌كه مقاتل عين واقعه عاشورا را روايت مي‌كنند و بهترين شيوه اداره و تامين محتواي عزاداري حسيني هستند، خاطرنشان كرد: مقتل، وقايع عاشورا را بدون زوايد بيان مي‌كند، به همين دليل قدرت و توانايي بسيار بالايي در ايجاد رابطه بين مخاطبان يا خوانندگان مقتل با وقايع عاشورا دارد.

رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي تصريح كرد: متاسفانه گاهی مقتل‌ها با اين كاركرد نيرومند و تاثير شگرف، جاي خود را به مجموعه روايت‌هاي ضعيف و روضه خواني‌هاي عاري از نكات و تحليل‌هاي مطابق با واقعيت داده‌اند.

مبلغي در ادامه با تاكيد بر سخنان مقام معظم رهبري درباره توجه به مقتل‌خواني گفت: اگر نهضتی براي بازگشت به مقتل خواني شكل بگيرد، بسياري از مشكلات و آسيب‌هاي مربوط به عزاداري همچون خرافه گويي و ارايه مطالب بي‌محتوا، زمينه حضور و بروز پيدا نمي‌كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط