شنبه ۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۹
پرفروش ترین کتاب سال 2008 در زمینه مطالعات خانواده

کتاب «خانواده‌‌ها در دنیای امروز» پرفروش‌ترین کتاب سال 2008 در زمینه مطالعات خانواده از سوی انتشارات افکار جدید منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «خانواده‌‌ها در دنیای امروز» اثر دیوید چیل استاد جامعه‌شناسی دانشگاه وینی‌پگ کانادا، به همت محمد مهدی لبیبی ترجمه و از سوی انتشارات افکار جدید در 319 صفحه با شمارگان 500 نسخه منتشر شد.

این کتاب پرفروش ترین کتاب سال 2008 در زمینه مطالعات خانواده بوده است. در ابتدای کتاب در درباره کتاب آمده است: «خانواده‌ها در دنیای امروز» کتابی است که می‌تواند به عنوان یک منبع درسی برای دانشجویانی که مطالعاتی در زمینه جامعه‌شناسی خانواده در کشورهای مختلف دارند مورد استفاده قرار گیرد. در این کتاب موضوعات اصلی جامعه‌شناسی خانواده مورد بحث قرار گرفته است.

در این زمینه مولف کتاب به شیوه‌ای ساده و روان جدیدترین رهیافت‌ها را ارائه نموده است. مباحث این کتاب از تعریف خانواده و ساختارهای خانواده آغاز و تا نیاز جنسی ادامه می‌یابد. دیوید چیل سعی کرده تا با نشان دادن تنوع اشکال خانواده و مفهوم مادر بودن در سراسر جهان تصویر جامعی از این موضوع ارائه کند.

بسیاری از این مباحث به زندگی خانوادگی در دنیای امروز می‌پردازد با این حال دی چیل سعی می‌کند تحولات تاریخی این مفهوم را از گذشته تا حال نشان بدهد. آنچه این کتاب را به عنوان یک متن درسی ارزشمند می‌سازد توجه خاص مولت تنوع اشکال خانواده و الگوهای فکری و رفتاری آن در سطح جهان است. بنابراین می‌توان این کتاب را مرجعی مهم برای دانشجویان جامعه شناسی، مطالعات خانواده جهانی دانست.»

باقر ساروخانی در مقدمه‌ای که بر این کتاب می نویسد: «خانواده، دقیق‌ترین و شفاف‌ترین نهاد اجتماعی است که حوادث بزرگ و تاریخی جهان را انعکاس می‌دهد. بدرستی باید گفت، خانواده همپای جامعه حرکت می کند. حال، باید دید، در این جهان پرتلاطم، خانواده چگونه تعریف می‌شود؟ سخن اصلی این کتاب نیز همین است.»

ساروخانی در جایی دیگر از این مقدمه توضیح می‌دهد: «آنچه برای جامعه ایران امروز مطرح است، عدم توازن سیاست‌های خانوادگی است. جامعه ما بیش از آنکه در صدد ارتقاء کیفی خانواده با استفاده از داده‌های علمی باشد، درهای خروجی خانواده را بیش از پیش مسدود می‌نماید، این امر، می‌تواند به بسط خانواده‌های اضطراری و در نهایت، امحاء فلسفه اساسی خانواده بینجامد.»

مترجم نیز در مقدمه خود می‌نویسد: «چیل معتقد است در دنیای امروز شاهد ظهور خانواده گسترده از نوع جدید آن هستیم، چرا که افراد احساس ناامنی کرده و سعی می‌کنند به جای زندگی در یک خانواده، به صورت خانواده‌هایی مستقل اما در نزدیکی یکدیگر زندگی کنند. تحقیقات لاونشتاین نشان می‌دهد که هنوز هم شاهد نوعی وابستگی متقابل بین فرزندان و والدین آنها هستیم اما این وابستگی بیش از آنکه عاطفی و اخلاقی باشد به مسائل مادی و اقتصادی مربوط می‌شود.

در دنیای امروز دولت‌ها با تصویب قوانین جدید سعی در احیاء ارزش‌های خانوادگی دارند و هر یک متناسب با شرایط خاص و اهدافی که در پی آن هستند روش‌هایی را در این زمینه به کار می‌گیرند. دولت‌ها سعی می‌کنند پاره‌ای از مسئولیت‌های خود را به خانواده واگذار کنند و خانواده‌ها را در تربیت و پرورش فرزندان خود مسئول بدانند.

چیل در کتاب خود نگاهی عمیق به موضوع خانواده دارد و این پدیده را از ابعاد گوناگونی مورد توجه قرار می‌دهد و می‌توان گفت کتاب او درک بهتری از مفهوم خانواده و روابط خویشاوندی در ذهن خواننده ایجاد می‌کند.»

مولف نیز در مقدمه آورده است: «کتاب خانواده‌ها در دنیای امروز می‌تواند به عنوان کتاب درسی مورد استفاده دانشجویانی قرار گیرد که در زمینه جامعه‌شناسی خانواده در کشورهای مختلف مطالعاتی دارند. هدف اصلی این کتاب این است که از تمامی موضوعات مهمی که تاکنون در حوزه جامعه‌شناسی خانواده ارائه شده و در پژوهش‌های این حوزه موردنظر بوده، جمع‌بندی مناسبی ارائه دهد. هدف دیگر آن نیز ارائه نگرشی جامع از تمامی مباحثی است که تا کنون در کشورهای مختلف جهان در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است.

این کتاب می‌تواند به عنوان یک منبع آموزشی مفید مورد استفاده واقع شود چرا که در آن تنوع مباحث مربوط به جامعه‌شناسی خانواده در سطحی جهانی مورد توجه قرار گرفته در حالیکه در سایر کتب جامعه‌شناسی خانواده این موضوع به صورت کشوری، محلی یا منطقه‌ای مورد توجه واقع شده است. در واقع خانواده‌ها در دنیای امروز سعی می‌کند تا نگرانی جهانی به موضوع خانواده و تنوع شیوه‌های تفکر و اندیشه درباره آن داشته باشد. این کتاب با فصلی درباره تعریف و ساختار خانواده آغاز می‌شود. در این فصل به مسایل و مشکلاتی که در زمینه تعریف خانواده وجود دارد پرداخته می‌شود و سعی براین است تا انواع گوناگون خانواده از این نظر مورد توجه قرار گیرد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها