دوشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۵
«ملک‌الشعرای تعزیه ایران» درگذشت

پیشکسوت تعزیه خوانان حسینی و ملک‌الشعرای تعزیه ایران غلامعلی نادعلی زاده (نادی دامغانی) درگذشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، استاد غلامعلي نادعليزاده فرزند رمضان متولد 1320 در خانواده‌ای متدين در روستای بق دامغان ديده به جهان گشود. از پنج سالگي تحت آموزش پدرش مرحوم ملا رمضان كه از تعزيه خوانان به نام دامغان بود وارد عرصه تعزيه شد. استاد و معلم ديگرش مرحوم حاج عباسعلي نظم آرا تعزيه خوان معروف دامغاني بود.
 
تحصيلات ابتدايی، متوسطه و دانشگاهی خود را در تهران به پايان رسانيد. از اوان كودكي و نوجواني طبع شعر داشت. در رشته های متعدد هنری خصوصاً شعر، سرود و آهنگسازی، نمايشنامه نويسی، ساخت ماسك های نمايشی، بازيگری، كارگردانی، تئاتر، خوشنويسی، نقاشی و تعزيه خوانی فعاليت داشته و در سطح شهر، استان و كشور مقام هايی كسب نموده است. در سوگواره پژوهشی تعزيه در اسفند 84 در شهرستان قم حائز مقام برتر كشوری شده است. فعاليت های نامبرده در زمينه تعزيه به ويژه در سال های بعد از پيروزي انقلاب اسلامی گسترده تر شده و علاوه بر بخش مردمی به دعوت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در تالار محراب تهران، تالار فخرالدين اسعد گرگاني (گرگان)، جبهه های نور، سوگواره كشوري سال 70 اصفهان، سوگواره استان هاي كويری (سمنان) و اولين ميعاد تعزيه خوانان استان سمنان و مناطق ديگر به اجراي تعزيه پرداخته است.
 
مدت هشت سال عضو و مسئول انجمن نمايش شهرستان دامغان و نيز با ابلاغ حوزه هنرهای نمايشی عضو هيأت بازبينی نمايشنامه ها در دامغان بوده و به عنوان پيش كسوت تئاتر از سوي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي سمنان مورد تقدير قرار گرفته است.
 
بارها در شب های شعر در دامغان، گرمسار و سمنان همراه با بزرگانی چون حميد سبزواری، مرحوم محمود شاهرخی، مشفق كاشانی و استاد علي معلم دامغانی، شعر خوانده است و برای بسياری از شهدای دامغان و ساير مناطق شعر سروده و در ايام الله با سرودن و خواندن اشعار انقلابی در صحنه حضور داشته است. ديوان اشعار مذهبي اش با عنوان «رفرف عشق» وارد بازار نشر شده است.
 
تعداد 150 مجلس تعزيه جديد ساخته كه اين رقم در عالم تعزيه كم نظير و شايد بی سابقه باشد و 32 مجلس آن شامل دو جلد با مقدمه ای از استاد علی معلم دامغانی منتشر شده و 8 جلد ديگر آماده چاپ می باشد. در سوگواره تعزيه سال 89 نقش هم آهنگ كننده و نظارت بر متون تعزيه را عهده دار بوده و افتخار دارد مدت 65 سال در اجراي تعزيه فعال و به عنوان تعزيه گردان، معين البكاء و تعزيه خوان همچنان به خدمتگزاري ادامه مي دهد.
 
مدت 30 سال با نهادهاي مختلف از جمله آموزش و پرورش، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي، نهضت سواد آموزي، شوراي اسلامي شهر، ميراث فرهنگي، هلال احمر، فرمانداري، سپاه، بسيج، سازمان تبليغات اسلامي، اتحاديه انجمن هاي اسلامي و غيره همكاري فرهنگي و هنري داشته و بيش از 20 سال داور مسابقات آموزشگاهي در 8 رشته هنري بوده است. در سال هاي 65 و 66 مقام اول شعر دفاع مقدس را در استان سمنان و در جشنواره شعر كوثر در سال 85 به عنوان شاعر برگزيده اهل بيت (ع) در سطح كشور شناخته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها