دیدار نوروزی وزیر فرهنگ با استاد عبدالله انوار
قدردانی وزیر فرهنگ از خدمات علمی استاد عبدالله انوار در حوزه ترجمه و شناخت نسخ خطی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در یکی دیگر از دیدارهای نوروزی خود با اهالی فرهنگ هنر و رسانه، با حضور در منزل استاد عبدالله انوار پیشکسوت حوزه ترجمه و نسخهشناسی کشور با این محقق بزرگ کشورمان دیدار نوروزی داشت.
وزیر فرهنگ در دولت مردمی در ادامه، همنشینی با مشاهیر و بزرگان عرصه فرهنگ و هنر ایران اسلامی همراه با تکریم شخصیت و تجلیل از یک عمر خدمات و تلاشهای ارزنده و فاخر این بزرگان را از اولویت های این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت مردمی برشمرد که با جدیت ادامه خواهد داشت.
در ادامه این دیدار وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از یک عمر زحمات و فعالیتهای خالصانه استاد انوار در حوزههای علمی، ادبی، نسخ شناسی، فهرست نویسی، فلسفه و منطق، موسیقی و... تهیه و ابداع نوعی فهرست نویسی نسخ خطی با ثبت ویژگیهای فنی آثار مکتوب توسط استاد انوار را کاری کم نظیر در دنیا عنوان کرد و گفت: باید قدردان مشاهیر و بزرگان ایرانی به عنوان سرمایه های عظیم کشور باشیم و با استفاده از ابزارهای فرهنگی، هنری و رسانه ای نسبت به معرفی آنها در سطح داخلی و بین المللی تلاش کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درادامه با اشاره به انجام پژوهشهای صورت گرفته توسط استاد انوار درباره ابوعلی سینا و همچنین اشراف ایشان به شناخت این دانشمند بزرگ ایرانی، پیشنهاد کرد تا همزمان با سالروز تولد ابن سینا است، بزرگداشتی مشترک برای این حکیم فرزانه و استاد انوار برگزار شود.
اسماعیلی درعین حال با اشاره به برگزاری موفق بزرگداشت ملی و جهانی برای حکیم نظامی شاعر پارسی گوی ایران زمین، پیشنهاد داد تا مراسم و نکوداشتی مشابهی نیز برای حکیم ابوعلی سینا در سطح ملی و بین المللی برگزار شود
دراین دیدار همچنین استاد سید عبدالله نیز ضمن تشریح بخشی از فعالیتها و اقدامات انجام گرفته خود در طول سالیان گذشته تاکنون، با ابراز نگرانی از کمرنگ شدن تولید دانش در کشور در سالهای گذشته خواستار توجه بیشتر به مفهوم علم در فعالیتهای آتی کشور شد.
این ادیب فهرست نویس و متخصص متون کهن در ادامه به حضور 20 ساله فعالیت خود در کتابخانه ملی در حوزه نسخ خطی ایرانی اشاره و از ابداع نوعی فهرست نویسی نسخ خطی با ثبت ویژگیهای فنی آثار مکتوب به عنوان مهمترین دستاورد خود در این مدت یاد کرد.
این استاد پیشکسوت که به موسیقیدان و منطقدان نیز در جامعه شهره است در ادامه همچنین از ترجمه و تفسیر کتاب موسیقی الکبیر نوشته ابونصر فارابی خبر داد و پیرامون بخشی از محتوای این اثر توضیحاتی را بیان کرد.
این استاد پیشکسوت فلسفهدان و تاریخدان در ادامه به انجام مجموعه پژوهشهایی درباره حکیم ابوعلی سینا که اکنون در دست دارد اشاره و تصریح کرد: نباید بگذاریم بزرگان و مفاخری همچون ابن سینا در جامعه مغفول واقع شوند بلکه به عنوان یکی از مشاهیر و بزرگان ایرانی باید با همه ظرفیتها در جهت معرفی ابعاد وجودی و شخصیتی این حکیم عالم عرصه طب و فلسفه که به جامع العلوم شهره است به فراموشی سپرده شود.
در پایان این نشست صمیمانه لوح تقدیر و هدیه نوروزی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این دانشمند بزرگ کشورمان اهدا شد.
محمود شالویی دستیار وزیر و مدیر کل حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را همراهی کردند.
گفتنی است سید عبدالله انوار ( زاده ۱۸ مرداد ۱۳۰۳ در تهران) از دانشمندان و مترجمان ایرانی و از پیشکسوتان معاصر نسخهشناسی در ایران است. وی نسخهپژوه، نسخهشناس، ادیب، فهرستنویس، متخصص متون کهن، منطقدان، موسیقیدان، تاریخدان، فلسفهپژوه، تهرانشناس است.
وی بیش از ۲۰ سال رئیس بخش نسخ خطی کتابخانه ملی ایران بود و در طول دوران کاری خود حدود ۱۰ جلد فهرست نسخههای خطی به فارسی و عربی را تدوین کرد. وی یکی از حروف (مجلدات) لغتنامه دهخدا را نیز تدوین کردهاست. او مسلط به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسه است و اکنون ترجمه شفاء ابن سینا از او در دست چاپ است. عبدالله انوار، دارای تصحیحات بسیاری است که از مهمترین و مشهورترین آنها میتوان به جهانگشای نادری اشاره کرد.
نظر شما