۲۸ فروردين ۱۴۰۱ ۱۲:۱۵ پرونده «خاطرات دیدار شاعران با مقام معظم رهبری»/ شماره هفتم؛ فاطمه افشاریان:
شدت هیجان دیدار رهبری تشنگی و گرسنگی روزه را از بین برد/ تک تک لحظات دیدار خاطرهای شیرین است
فاطمه افشاریان، شاعر و پژوهشگر ادبی تاکید دارد که دیدار با رهبر معظم انقلاب در رمضان سال 95 چنان هیجان و شوقی در وی ایجاد کرد که اصلا احساس تشنگی و گرسنگی نکرده و در سر سفره افطار تازه به یادآورده که روزه بودهاست.
اولین بار چه سالی مشرف به دیدار رهبری شدید؟
اولین دیدار من با رهبر انقلاب اسلامی سال 95 اتفاق افتاد.
چه حس و حال خاصی در آن روز داشتید؟
حضور یافتن در دیدار سالانه با شاعران و شعرخوانی در ان محفل برایم بسیار شیرین بود و تا امروز کمسنترین خانمی بودهام که به این توفیق دست یافتهاست. دعوت شدن به این دیدار به واسطه رصد شدن کارنامه فعالیتهای ادبی شاعری در جلسات و کمیسیونهای فشرده توسط صاحبنظران انجام میشود که اشعار را بررسی میکنند و در نهایت به اسامی میرسند. من دقیقا از روزی که متوجه شدم به این دیدار نایل میشوم هیجان خاصی داشتم و انتخاب شعر برای خواندن در محضر رهبری برایم یک دغدغه شده بود. خوشبختانه در انتخاب پوشش برای حضور یافتن در آن محفل مهم مشکلی نداشتم و چون نحوه لباس پوشیدن من در فضاهای کاری و بیرون منزل مطابق عرف و چهارچوب است به راحتی توانستم همان لباس همیشگی را بپوشم. آن دیدار به روال سالهای گذشته در شب میلاد امام حسن (ع) و ایام روزهداری انجام شد و با اینکه روزه گرفتن با رنج و فشار گرسنگی و تشنگی همراه است، بهویژه زمانی که قرار است با فشار کاری و ذهنی حضور در یک محفل بسیار مهم مواجه باشیم، از شدت هیجان حضور یافتن در محضر رهبر انقلاب اسلامی آن روز اصلا گرسنگی و تشنگی را احساس نکردم و فراموش کردم روزه هستم و تازه وقتی سفره افطار پهن شد یادم آمد تمام روز را روزه بودهام. آن روز بسیار حس عجیب و جالبی داشتم و خوشحال بودم در سن کم توانستهام به این دیدار نایل شوم. خوشبختانه در زمان خواندن شعر اضطرابی نداشتم چراکه همان روز دیدار شعر انتخابی خود را با تعدادی از اساتید در میان گذاشتم و تحسین کردند که قافیه سختی را به زیبایی و درست به کار بردهام. آن روز قرار بود در مهمترین اتفاق ادبی زندگیم شرکت کنم که دقت، ملاحظات و تسلط خاص میخواهد.
چه خاطرهای از آن دیدار دارید؟
تک تک لحظات آن دیدار خاطرهانگیز بود بهویژه وقتی شعرم را در محضر رهبری خواندم و ایشان هر بیت را تحسین میکردند و حتی مصراع آخر را خودشان با من همخوانی کردند. هیچ گاه خاطرات شیرین راهی شدن به سمت محل دیدار، سلام و احوالپرسی حضرت آقا با ما، صرف افطاری در جوار رهبری، شوخیهای شیرین ایشان با شاعران و حس صمیمیت فوقالعاده میان تمام شاعران جوان و پیشکسوت بهگونهای که انگار همه اعضای یک خانواده هستیم را فراموش نمیکنم.
در آن دیدار چه شعری خواندید؟
شعری که خواندم درباره دلتنگی عتبات بود چراکه به تازگی از عتبات بازگشتهبودم و در ایران دلتنگ عراق و همجواری با حرم ائمه اطهار (ع) بودم:
وقتی که در ایرانم و دلتنگ عراقم
در دل به هوای حرمت کنج رواقم
بعد از سفر این دل شده دیوانه یک عکس
عکس حرم توست به دیوار اتاقم
تا جلوه نمودی به دلم، پر شدم از عشق
عطر حرم یار خوش آمد به مذاقم
بعد از سفر نور دلم تنگ شما شد
حالا چه کنم من که گرفتار فراقم
هر روز سلامت کنم ای عشق از اینجا
دلبسته ایرانم و دلتنگ عراقم
در آن دیدار چه ویژگی در حضرت آقا برایتان جذابیت خاص داشت؟
صمیمیت خاص رهبری در دیدار با شاعران را در دیدارشان با سایر اقشار ندیدهام. من سال 97 هم توفیق یافتم که در دیدار ایشان با فرهنگیان حضور یابم و متوجه شدم دیدارشان با شاعران بسیار خاص است و صمیمیت دیگری دارد. معظم له در دیدار با شاعران خودشان مطایبه میکنند و برخوردی بسیار دوستانه و دلنشین دارند. تمام حاضران در محفل از جمله مقام معظم رهبری نیز دارای روحیه لطیف و همه همفکر و هماندیشه و اهل ادب هستند. حضرت آقا کاملا استاد، ادیب و شاعری متبحر هستند و میزبان و میهمانان این محفل ادبی بسیار صمیمی و نیز دارای یک تخصص هنری هستند.
کدام یک از بیانات رهبری در جمع شاعران برای شما دلنشینتر بوده است؟
مقام معظم رهبری در دیدارهای خود با شاعران همواره بر اهمیت ادبیات و شعر تاکید کردهاند و یادم است در دیداری که من حضور داشتم فرمودند که گاه یک بیت شعر از دو ساعت سخنرانی مهمتر است که این فرمایش اثرگذاری شعر را نشان میدهد. همچنین فرمودند که شعر باید موضعدار باشد و شاعر باید زبان موضعدار داشته باشد.
دیدگاه رهبری انقلاب درباره شاعران خانم چیست؟
در دیدار سال 95 که من حضور داشتم تنها چهار یا پنج خانم شعرخوانی کردیم که همان تعداد اندک با تحسین فوقالعاده مقام معظم رهبری همراه شد. ایشان فرمودند که خانمهای شاعر جوان چه خوب شعر میخوانند و همه ما خوشحال شدیم که اشعارمان را پسندیدهاند.
نظر شما