یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۸
نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در افزایش سرانه مطالعه کشور نقش موثری دارد

جعفر صبوری با بیان این‌که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نقش بی بدیل و موثری در کتابخوان کردن مردم دارد، اظهار کرد: قرارگرفتن در فضای هیجانی نمایشگاه کتاب و مشاهده عناوین مختلف کتاب‌های جدید و تازه انتشار یافته مردم را به مطالعه‌ بیشتر ترغیب و تشویق می‌کند.

جعفر صبوری (مدیر مرکز تبادل کتاب سازمان بسیج شهرداری تهران) در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: در دورانی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد و نمایشگاه کتاب به صورت حضوری برگزار نشد تعداد مراجعات مردم به مرکز تبادل کتاب نیز افزایش یافت و مردم کتاب‌های مورد نیاز خود را از این مرکز تهیه می‌کردند که بازخورد خوبی به همراه داشت. مرکز تبادل کتاب، محلی برای تبادل کتاب‌های خوانده شده شهروندان است؛ در دوران کرونا مردم به طور مداوم از این مرکز دیدن کرده  و کتاب‌های خوانده شده‌ خود را مبادله کرده و سوال می‌کردند که چه زمان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود.
 
وی یکی از اهداف حضور در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را معرفی مرکز تبادل کتاب سازمان بسیج شهرداری تهران عنوان کرد و افزود: یکی از برنامه های اصلی این نهاد در نمایشگاه کتاب، معرفی این مرکز به عموم بازدید کنندگان است تا مخاطبان با آشنا شدن ظرفیت‌های این مرکز، به سمت کتاب و کتابخوانی گرایش پیدا کنند‌.
 
او با بیان این‌که مرکز تبادل کتاب در قلب نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برنامه‌های بیشماری برای بازدیدکنندگان اجرا خواهد کرد، یادآورشد: فعال کردن اکانت‌های بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب و به‌روزرسانی آن در غرفه مرکز تبادل کتاب انجام خواهد شد. مسابقه، قرعه‌کشی، معرفی کتاب به بازدیدکنندگان، به‌روزرسانی نرم‌افزارهای کتابخوانی، ارائه بن‌های تخفیف و بن‌های خرید رایگان کتاب از دیگر برنامه‌های تدارک دیده شده مرکز تبادل کتاب سازمان بسیج شهرداری تهران برای خدمت به علاقه‌مندان کتاب است.
 
مدیر مرکز تبادل کتاب سازمان بسیج شهرداری تهران درباره اهداف این مرکز اینگونه توضیح داد: هدف از راه اندازی مرکز تبادل کتاب، فراهم کردن فرصتی برای دسترسی بیشتر افراد به کتاب‌ها و همچنین گردش کتاب‌های بدون استفاده در جامعه با کمترین هزینه به منظور هم‌افزایی فرهنگی و ترویج کتاب و کتابخوانی است، مرکز تبادل کتاب در ابتدای تابستان سال ۱۳۹۴ راه‌اندازی شد و تاکنون مورد استقبال بسیاری از گروه‌های مرجع در حوزه کتاب و فرهنگ قرار گرفته است و کتاب‌های موجود در این مرکز ۷۰درصد زیر قیمت بازارعرضه می‌شود. در واقع این مرکز محلی برای مبادله کتاب‌های خوانده شده و بازگرداندن آن‌ها به چرخه استفاده است. برای این کار شرایط و سامانه‌ای طراحی شده تا افراد بتوانند کتاب‌های خود را تحویل دهند و بدون پرداخت هزینه و پس از گذشت مدتی، کتاب‌های دیگری انتخاب کنند.
 
او با بیان این‌که مراجعه به مرکز تبادل کتاب مزایای بی‌شماری برای مخاطبان دربردارد، مطرح کرد: دست یافتن به کتاب دلخواه در کمترین زمان ممکن و صرف کمترین هزینه، جستجوی کتاب به آسانی در بین بیش از ۱۳۰هزار جلد کتاب، دسترسی آسان به مرکز تبادل کتاب از طریق دو خط متروی تئاتر شهر و اتوبوس تندروی تهرانپارس_آزادی در محدوده‌ چهارراه ولیعصر از جمله مزایای تبادل کتاب‌های خوانده شده‌ شهروندان با مرکز تبادل کتاب سازمان بسیج شهرداری تهران است که اگر علاقه‌مندان کتاب‌های خود را تحویل این مرکز دهند باعث تبادل این کالای فرهنگی به صورت یک زنجیره‌ شده و با صرفه‌جویی در انباشت و خرید کاغذ برای چاپ کتاب، شاهد قطع کمتر درختان خواهیم بود؛ در واقع هر شهروند با تبادل کتاب‌های خود در حفظ جان درختان نیز سهیم است.
 
وی همچنین تصریح کرد: مردم کتاب‌هایی در خانه‌هایشان انبار کرده‌اند که استفاده نمی‌شود، در واقع این کتاب‌ها کالاهایی فرهنگی هستند که از چرخه استفاده خارج شده‌اند. با شیوه تبادل کتاب، این کتاب‌ها به چرخه استفاده برمی‌گردند و در اختیار دیگران قرار می‌گیرد.
 
مدیر مرکز تبادل کتاب سازمان بسیج شهرداری تهران درباره سازوکار مرکز تبادل کتاب سازمان بسیج شهرداری تهران بیان کرد: گردش کار در این مرکز به گونه‌ای تعریف شده است که علاوه برتبادل کتاب، اشخاصی که کتاب برای مبادله‌ ندارند نیز می‌توانند با پرداخت وجه‌نقد از کتب عرضه شده، کتاب‌های مورد نظر خود را تهیه کنند.
 
او ادامه داد: این مرکز توانسته است، با مراکز فرهنگی فعال، مؤلفان، مترجمان، ناشران و فعالان حوزه کتاب همکاری کرده و با برگزاری رونمایی کتاب، نقد و بررسی آثار و... به یک قطب فعال و قلب تپنده حوزه کتاب تبدیل شود. همچنین پایگاه اینترنتی مرکز تبادل کتاب پاسخگوی مخاطبان مرکز تبادل کتاب است. هر کس کتابی به مرکز واگذار می‌کند با دریافت حساب کاربری می‌تواند از طریق اینترنت و از منزل وضعیت کتاب‌های خود در مرکز را کنترل کند و به اطلاعاتی از قبیل تعداد کتاب‌های فروخته یا مبادله شده، میزان اعتبار و وضعیت کتاب‌های مانده دست یابد.
 
جعفر صبوری در پایان گفت: مرکز تبادل کتاب نخستین مرکز در کشور است که زیر نظر سازمان بسیج شهرداری تهران با وسعت هزار متر و ظرفیت یکصد هزار جلدی توسط جمعی از علاقه‌مندان به حوزه کتابخوانی احداث شد تا شهروندان بتوانند کتاب‌های خود را بایکدیگر تعویض کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها