سه‌شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۱
پویش معرفی ایران به سایر ملل در فضای مجازی راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تأکید کرد: با راه‌اندازی دو پویش«از ایران بگو» و «از سرزمین خود بگو» زمینه معرفی واقع بینانه ایران به جهان در فضای مجازی مهیا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوالحسن خلج‌منفرد، مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مراسم آغاز بکار جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) گفت: دیپلماسی علمی علاوه بر اینکه موجب رشد و ارتقای علمی و کسب دستاوردهای اقتصادی می‌شود، بهترین دستاورد آن گسترش صلح و دوستی و شناخت ملت‌ها از یکدیگر است.

وی افزود: دیپلماسی علمی و تبادل دانشجو و استاد و علم و دانش در جهان امروزه از جایگاه بالایی برخور دار است و سالیانه میلیون‌ها دانشجو و استاد در میان دانشگاه‌های دنیا تبادل می‌شود که به ارتقای علم و دانش در جهان کمک می‌کند.

خلج‌منفرد تصریح کرد: در کشور ایران و در حوزه تمدنی تاریخی قدیمی ایران، تبادل علم و دانش سابقه طولانی دارد و در حقیقت قرن‌ها از شکل گیری اتحادیه اروپا در منطقه ما در سایه تمدن اسلامی، اتحادیه ملت‌های مسلمان در منطقه‌ای وسیعی از دنیای آن روز شکل گرفته بود.

وی اظهار داشت: در تاریخ اسلامی و به ویژه در قلمرو فرهنگی و تمدنی ایران، ما تبادل علم و دانش و به تعبیر امروزی دیپلماسی علمی را تجربه کرده‌ایم به طوریکه فارابی از قزاقستان حرکت می‌کند و در سراسر فلات ایران به کسب و ترویج دانش می‌پردازد و در این مسیر تا دمشق آن روز می‌رود و امروز مدفن این دانشمند بزرگ در آن شهر است.

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی ادامه داد: مولانا از بلخ افغانستان تا قونیه در آسیای صغیر آن روز معرفت و عرفان اسلامی را منتقل می‌کند و شیخ اشراق از سهرورد زنجان تا حلب در نشر دانش تاثیرگذار است.

وی اظهار امیدواری کرد که این دوره نیز با همت نسل جوان و دانشجویان کشورهای اسلامی بار دیگر شاهد گسترش تبادلات علمی بین ملت‌های مسلمان باشیم و این حرکت باشکوه با سرعت و ابعاد بیشتری در جهان اسلام ادامه خواهد یافت تا در سایه این حرکت، دوستی و صلح نیز بین ملت‌ها و کشورهای اسلامی گسترش یابد.

خلج‌منفرد در عین حال، افزود: ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خود متولی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی هستیم و وظیفه داریم فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی را به درستی معرفی کنیم و چهره واقعی از ایران به جهان نشان دهیم.
مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی بیان کرد: علاقه‌مند هستیم فرهنگ و ارزش‌های‌ سایر ملت‌ها به ویژه ملت‌های دوست را به خوبی بشناسیم و با هدف گسترش دوستی و روابط حسنه هموطنان خود را نیز با ارزش‌های فرهنگی کشور های دوست آشنا کنیم.

وی بیان کرد: بر این اساس ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آمادگی داریم از یک سو برای معرفی درست ایران اسلامی به سایر ملت‌ها و از سوی دیگر برای شناخت بهتر مخاطبین ایرانی از کشورهای دیگر به ویژه کشورهای دوست از همکاری و همراهی دانشجویان بین‌المللی شاغل به تحصیل در ایران بهره مند شویم و از این امر استقبال می‌کنیم.

خلج‌منفرد بیان کرد: برای این منظور ما در صدد هستیم با ایجاد بسترهایی در فضای مجازی و با راه اندازی دو پویش برای دانشجویان بین‌المللی در ایران  به این مهم دست یابیم.

وی تأکید کرد: پویش اول به نام  (از سرزمین خود بگو) خواهد بود که در آن دانشجویان می توانند به معرفی فرهنگ و ارزش‌های کشور خود به زبان فارسی به مخاطبین ایرانی بپردازند و پویش دوم به نام (از ایران بگو) خواهد بود که در آن دانشجویان بین‌المللی در ایران به زبان‌های گوناگون به معرفی واقعیت‌های ایران برای مخاطبین هم وطن خود می‌پردازند.

مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی مطرح کرد: این پویش‌ها شکل مسابقه و رقابت به خود خواهد گرفت و به تولیدات برتر هم هدایای ارزنده‌ای تقدیم خواهیم کرد.
در این برنامه که با حضور دانشجویان شاغل به تحصیل در ایران از 21 کشور برگزار شد، داداش پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و نیز استاندار قزوین سخنرانی کردند.

مؤسسه بین‌المللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در بخش نمایشگاه این جشنواره حضور داشت و با برپایی یک غرقه نمایشگاهی آثار و تولیدات فرهنگی سازمان به زبان‌های مختلف را در معرض دید استادان و دانشجویان حاضر در این جشنواره قرار داده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها