صالح هواری در گفتوگو با ایبنا:
نوشتن برای کودکان دشوار است/ ضرورت آشنایی نویسندگان کودک با ادبیات و روانشناسی کودکان
صالح هواری، عضو اتحادیه نویسندگان عرب در فلسطین و سوریه و از شاعران حوزه مقاومت و کودک و نوجوان تاکید دارد که نوشتن شعر و داستان برای کودکان و نوجوانان آسان نیست و حتی دشواریهای بیشتری نسبت به نگارش اثر برای بزرگسالان دارد.
هواری با اشاره به اینکه اشعارش در قالب کلاسیک و بر اساس بحرهای عروضی است، ادامه داد: از قالب اشعار غنایی در این آثار استفاده میکنم و اعتقاد دارم که شعر کودک باید کوتاه و مبتنی بر اوزان کلاسیک باشد و بهترین کار این است که قصاید را به شکل ترانه درآوریم.
وی با اشاره به اینکه نخستین کتاب شعر وی در حوزه کودک و نوجوان قصیده «گنجشکان سرزمین من» است، گفت: منظور من از گنجشکان کودکان سرزمینم است. پس از این کتاب تجربههای من در حوزه کودک و نوجوان ادامه یافت و آثار بیشتری را عرضه کردم که توسط وزارت فرهنگ سوریه و اتحادیه نوینسدگان عرب منتشر شدند.
این شاعر و نویسنده بنام جهانعرب تاکید کرد: نوشتن برای کودکان دشوار است و شاعر و نویسنده این حوزه باید آشنایی کافی با ادبیات و زبان کودکان و روانشناسی آنها داشته باشد. تجربه من در معلمی تاثیر زیادی در نویسندگی در این حوزه داشته و یک موهبت بوده است.
وی در پایان با بیان اینکه شناخت آداب و رسوم اجتماعی برای کودکان امری ضروری است که کودک باید به تدریج آن را بیاموزد، گفت: به عنوان نمونه در شعر «لن العب» مفهوم نوعدوستی، بخشش و محبت به دیگران در روابط اجتماعی را برای کودکان به تصویر کشیدهام. در این شعر تصویر کودکی را ترسیم کردهام که دوستش توپی برای بازی کردن ندارد و به این دلیل ناراحت شده است. کودک با بخشیدن توپ خود به همبازیاش و ابراز محبت نسبت به او، میتواند شادمانی خود را با دوستش تقسیم کند (لن ألعب یا أبتی أبدا مادام رفیقی لم یلعب هو لایملک کرة مثلی وأنا لا أملک نصف الملعب سأشارکه کرة السلۀ و سأعطیه حبی کله ).
نظر شما