دوشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۵
مرکز اسناد انقلاب اسلامی در حوزه مطالعات تاریخ انقلاب «سرآمد» است

رئیس مرکز نور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی را در حوزه مطالعات تاریخ انقلاب، «سرآمد» توصیف کرد و گفت: در حوزه تاریخ انقلاب، مرکز اسناد انقلاب اسلامی را می‌شود سرآمد دانست. این مرکز با توجه به اسنادی که در اختیار دارد و دانش و محتوایی که در این مجموعه وجود دارد، فعالیت‌های ارزشمندی را در حوزه تاریخ انقلاب رقم می‌زند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، تفاهمنامه همکاری بین این مرکز و مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) با هدف توسعه همکاری‌های علمی، پژوهشی، اسنادی و بهره‌مندی افزون‌تر از ظرفیت‌ها و توامندی‌های متقابل به امضای حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدحسین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) رسید.

تقدیر از فعالیت‌های مرکز نور

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی در ابتدای این مراسم، ضمن تسلیت ایام اسارت آل‌الله(ع) و خیرمقدم به حضار و اصحاب رسانه گفت: در ابتدا خوشحالی و خرسندی خود را از فعالیت‌های مرکز رایانه‌ای نور اعلام می‌کنیم. این مرکز از بدو تأسیس تاکنون خدمات بسیار ارزنده‌ای را به حوزه علمیه قم و سایر مراکز فرهنگی، علمی، دینی و پژوهشی داشته و گام بلندی در این عرصه برداشته است. نتیجه همت والای دوستان و دلسوزی‌هایشان، راه‌اندازی یک مرکز بسیار خوب و معظم و مفید برای جهان تشیع و جهان اسلام است.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ثمره تلاش‌های مرکز نور را افتخاری ارزنده برای جمهوری اسلامی خواند و گفت: خوشبختانه به دعوت آقای بهرامی چند ماه پیش که به قم مشرف بودیم، گزارش خوب و مفصلی از فعالیت‌های مرکز نور دریافت کردیم.

مهمترین محورهای تفاهمنامه همکاری

حجت‌الاسلام پورمحمدی با اشاره به همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مرکز نور اضافه کرد: از قبل هم پیش‌بینی‌هایی برای همکاری دو مرکز صورت گرفته بود. با همتی که شد خوشبختانه متن مورد توافقی که انشاالله امروز به امضا می‌رسد، آماده شد. امیدواریم بتوانیم همکاری مناسبی با دوستان مرکز نور داشته باشیم.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی تبادل اطلاعات، اسناد و تولید کتاب را از محورهای این همکاری خواند و ادامه داد: امیدواریم این همکاری گامی در جهت توسعه دانش و تحقیق و علم‌اندوزی باشد.

گزارشی از سه دهه فعالیت مرکز نور

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین بهرامی رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) گفت: مرکز تحقیقاتی کامپیوتری علوم انسانی از بیش از 3 دهه پیش که با عنایت و حمایت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کار خود را شروع کرده، توانسته است مجموعه نسبتاً جامعی از محتواهای علوم انسانی را در رشته‌های مختلف تبدیل به متن کرده و در اختیار مخاطبان قرار دهد.

رئیس مرکز نور، هدف اصلی این مرکز را حمایت و پشتیبانی از پژوهشگران خواند و عنوان کرد: نوع فعالیت ما بطور طبیعی در تعامل با موسسات و پدیدآورندگان و صاحبان آثار شکل می‌گیرد و ما خودمان را در حوزه‌ی علوم اسلامی یا علوم انسانی، بخشی از یک مجموعه بزرگتر می‌دانیم که قسمتی از کار به عهده ما است.

وی ادامه داد: امروز الحمدلله با حمایت و عنایتی که بزرگان و صاحبان آثار و موسسات گوناگون در رشته‌های مختلف با ما داشته‌اند، به جایگاهی رسیده ایم که می شود ادعا کرد اغلب پژوهش‌ها در حوزه علوم اسلامی و علوم انسانی، مبتنی بر محصولات مرکز نور است. تقریباً همه جا به طور طبیعی این مراجعه وجود دارد.

حجت‌الاسلام بهرامی تصریح کرد: در خصوص منابع، هرچه به فضای جدیدتر نزدیک می‌شویم، ضرورت این قبیل تعاملات و همکاری ها بیشتر و جدی‌تر می‌شود.

تجلیل از فعالیت‌های مرکز اسناد انقلاب اسلامی

رئیس مرکز نور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی را در حوزه مطالعات تاریخ انقلاب، «سرآمد» توصیف کرد و گفت: در حوزه تاریخ انقلاب، مرکز اسناد انقلاب اسلامی را می‌شود سرآمد دانست. این مرکز با توجه به اسنادی که در اختیار دارد و دانش و محتوایی که در این مجموعه وجود دارد، فعالیت‌های ارزشمندی را در حوزه تاریخ انقلاب رقم می‌زند.

 حجت‌الاسلام بهرامی با اشاره به تولیدات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در قلمروی تاریخ معاصر ایران ادامه داد: ما در مرکز نور - به تعبیری - هنوز وارد حوزه تاریخ معاصر نشده‎‌ایم و امیدواریم با همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی این خلاء جبران شود. اگر این عنایت و این نظر باشد، می‌توانیم انشاءالله تولیدات ارزشمندی را در اختیار پژوهشگران قرار دهیم. این اتفاق، اتفاق مبارکی است. ما آماده هستیم تا قابلیت‌های مرکز نور را برای انجام فعالیت های مشترک و ارزشمند به خدمت بگیریم.

معرفی فعالیت‌های مرکز نور

حجت‌الاسلام محمدباقر خوانساری مدیرکل روابط عمومی و بین‌الملل مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نیز در ادامه گفت: ما در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، عمده منابع علوم اسلامی و علوم انسانی را دیجیتال سازی کرده ایم. این حرکت ارزش افزوده‌های زیادی به خروجی آثار و جامعه پژوهشی داده است. نمونه‌ی این حرکت ما، کتابخانه دیجیتال مرکز نور است که بیش از 95 هزار جلد کتاب دیجیتال از منابع دسته اول علوم انسانی و اسلامی دارد. چنین کتابخانه‌ای که قابلیت پژوهش داشته باشد را تقریبا در دنیای اسلام و غیر اسلام سراغ نداریم.

وی ادامه داد: ما در مرکز نور بیش از یک میلیون مقاله تصویری را تهیه کرده ایم که قابلیت جستجو دارند. به کاربر در حین جستجو، موضوعات جدید را نیز پیشنهاد می‌دهیم. برای مقالات قدیم که چکیده نداشتند، چکیده نوشتیم. تمام متون آیات و روایات تگ خورده و قابل استخراج است. اشعار نیز به همین شکل است.

حجت الاسلام خوانساری تصریح کرد: این حجم از پژوهش تقریبا در هیچ کجا پیدا نمی‌شود. همه این مواردی که گفتیم بخشی از کارهای پژوهشی درون مجموعه‌ای ماست.

وی افزود: تقریبا از 15 سال پیش بخشی را بعنوان خدمات فرهنگی راه اندازی کرده ایم که وظیفه‌اش اطلاع رسانی به مؤسسات، شخصیت‌ها و افراد دانشگاهی و حوزوی است. دلیلش هم این بود که خیلی ها به ما مراجعه می‌کردند و خواستار استفاده از توان بالای فنی پژوهشی ما بودند. به همین دلیل این بخش تأسیس شد.

مدیرکل روابط عمومی و بین‌الملل مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ادامه داد: برای بسیاری از مراجع تقلید حی و متوفی آثار تولید کرده ایم. برای بسیاری از علما، مجموعه آثار تولید کرده ایم. 400 عنوان نرم افزار را بدین شکل تولید کرده ایم. خصوصیت این منابع برای پژوهشگران این است که در اکثر موارد برای پژوهشگر هزینه ای ندارد.

امضای تفاهمنامه همکاری

در پایان این مراسم، تفاهمنامه همکاری بین مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)، در 6 ماده، به امضای حجج اسلام پورمحمدی و بهرامی رسید.

مهمترین محورهای همکاری طرفین براساس این تفاهمنامه عبارت است از: همکاری در تولید نرم‌افزار در حوزه علوم اسلامی-انسانی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های انسانی و فنی هر دو مجموعه در طراحی محصولات و خدمات جدید نرم‌افزاری، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، نمایشگاه، همایش و سمینار و ... 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها