کتاب «توازن منطقی نهادهای اجتماعی»
نویسنده: حمید طالبزاده؛ ناشر: قانون یار
تعیین موضع هر شیء برای وضع آن شی، همان چیزی است که مؤلف در کتاب حاضر سعی در انجام دادن آن دارد. با تعریفی که از جایگاه عدالت ارائه میشود، نهایتاً استقرار و توازن را دربرمیگیرد که بهطور مستقیم با نظم عمومی پیوند دارد. بررسی این کتاب صرفاً بهصورت عقلی و انتزاعی نخواهد بود، بلکه در این کتاب در راستای ارائه مفهومی کاربردی که منطبق بر واقعیات و لحاظ آرمانهاست، تلاش شده است.
کتاب «جامعه شناسی نظری»
نویسنده: عباس محمدی اصل؛ ناشر: انتشارات آرمان رشد
کتاب جامعه شناسی نظری نوشتهی عباس محمدی اصل، شما را به درک عمیقتری نسبت به مفاهیم این علم نوین میرساند و به نقد نظریههای مکاتب گوناگون میپردازد. جامعه، پدیدهای پیچیده است و همین امر مایه پیچیدگی تحلیل جهان اجتماعی میشود. از جمله مسائل تجربی نظامهای اجتماعی که دغدغه جامعهشناسان را برمیانگیزد، میتوان به این موارد اشاره کرد: ساختهای اجتماعی چگونه ظهور و بروز مییابند و تحت چه شرایطی پایدار میمانند؟ چطور میتوان ساختهای اجتماعی را مقایسه کرد یا درصدد تغییرشان بر آمد؟ برای بررسی اجمالی چنین سوالات مهمی میتوان به علم جامعه شناسی نظری رجوع کرد.
کتاب «جامعهشناسی جامعه اطلاعاتی»
نویسنده: منوچهر محسنی
امروزه ساختار جامعهی شبکهای و ارتباطات الکترونیک، زندگی اجتماعی و به ویژه خانوادگی را در معرض تحولات فراوان قرار داده است. با توجه به رابطه متقابل و تعاملی که در پرتوی تکنولوژی اطلاعات در عرصه رفتارهای مصرفکنندگان به وجود آمده، بسیاری از شیوههای زندگی و از جمله تقسیم جنسی کار در آستانهی تحول قرار گرفته و صورتهای جدیدی از تدارک کالاها و خدمات را ایجاد کرده است که نقش دو جنس در آن مورد تعریف مجدد قرار میگیرد. تحولاتی که در پرتوی تکنولوژی اطلاعات به وقوع پیوسته است، تحولاتی عمیق را نیز در ارزشهای فرهنگی و آداب و رسوم ملتها و اقوام به وجود آورده و بازیابی و تشخیص هویت آنها را با دشواریهای تازهای مواجه میکند. جوامع مختلف به پیشرفتهای تکنولوژی اطلاعات به گونههای متفاوت پاسخ میدهند. بنابراین شناخت هریک از این پاسخها و به عبارتی جامعهشناسی جامعهی اطلاعاتی ضروری است. نگارنده در کتاب حاضر به موضوع جامعه اطلاعاتی و رابطهی آن با ساختارهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، و اجتماعی میپردازد.
کتاب «اجتماع غیرکنشی»
نویسنده: ژانلوک نانسی، مترجم: پیمان میرزایی؛ ناشر: حکمت کلمه
در این کتاب در رابطه با اجتماع غیر کنشی بحث و بررسی میشود. در این شکی نیست که اجتماع در خلال چیزی رخ میدهد که نگارنده آن را کارزدایی مینامد. بدین معنی که اجتماع، بیش از هر چیز، کار را وا مینهد و ازآنپس کاری به کار ساختن و تولید کردن ندارد، بلکه با گسیختگی، چند پارگی و تعلیق مواجه میشود. اجتماع از گسیختگی تکینگیها یا از تعلیقی که همان هستنده های تکین است تشکیل میشود. اجتماع نه محصول هستنده های تکین است و نه میتواند اینان را محصول اعمال خود بنگارد.
نظر شما