«تاریخ سکهزنی در بنادر و جزایر خلیجفارس» اثری است در دست نگارش سیدرضا حسینی، دانشآموخته رشته تاریخ، گرایش مطالعات خلیجفارس از دانشگاه تهران و نویسنده کتاب «واحدهای پولی ایران در عصر قاجار» که به بررسی موضوع سکهشناسی در منطقه خلیجفارس میپردازد. حسینی درباره این اثر گفت: «سکهزنی در بنادر و جزایر خلیجفارس» شرحی از موضوعات سکهشناسی است که تاکنون به شکل مبسوط و بایسته و شایسته مورد توجه قرار نگرفته است.
وی افزود: یکی دو اثر در رابطه با سکهشناسی در خلیجفارس به چاپ رسیده است که در باب معرفی مسکوکات برخی از بنادر مانند اثر قاسمبگلو به عنوان «سکههای سیراف» و یا «ضرابخانهها و سکههای ضرب بوشهر» اثر سیدقاسم یاحسینی که علیرغم تمامی جنبههای مثبت و منفی که این آثار داشتند، تاکنون نتوانستند به قدر کفایت نیاز محققان را برطرف کنند و یک شمایل کلی و علمی و دقیق از نظام پولی مستقر در بنادر و جزایر خلیجفارس و تاریخ سکهزنی در این منطقه ترسیم کنند.
حسینی بیان کرد: به همین دلیل احساس کردم که لازم است به این موضوع توجه شود و علیرغم اینکه اطلاعات در این حوزه بسیار محدود بود و اغلب مطالب مرتبط هم نه در آثار صرفا سکهشناسی بلکه در بسیاری از آثار مرتبط با علوم باستانشناسی و تاریخ، جغرافیا و اقتصاد پیدا میشد، تلاش کردم تا در حد امکان از منابع تاریخی و از منابع سایر علوم بهره بگیرم تا بتوانم در این حوزه قدمی بردارم و کتابی به چاپ برسد که برای نخستین بار به شکل تخصصی تاریخ سکهزنی در منطقه خلیجفارس را مورد توجه و بررسی قرار بدهد.
وی افزود: برای نوشتن کتاب «تاریخ سکهزنی در بنادر و جزایر خلیجفارس» از منابعی استفاده کردهام که این منابع آثاری هستند که یا کمتر مورد توجه سکهشناسان قرار گرفتهاند و یا آثاری هستند که متاسفانه هنوز به فارسی ترجمه نشدهاند.
این پژوهشگر حوزه تاریخ در ادامه بیان کرد: در نگارش این اثر از حدود 250 منبع به هشت زبان فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیولی، آلمانی، هلندی و لاتین بهره بردهام. در دو سال اخیر مشغول نگارش و ویرایش کتاب دیگری با نام «تاریخ سکهزنی در بنادر و جزایر خلیجفارس» بودم که این کتاب تا پایان امسال یا در آغاز سال پیش رو به چاپ میرسد.
حسینی با اشاره به دیگر آثار پژوهشی خود گفت: مقالهای در علوم سیاسی با عنوان «واکاوی آرای تمدنی سیدقطب و نوع مواجهه وی با مدنیت غرب» نوشتهام که در فصلنامه اندیشه سیاسی در اسلام منتشر شده است.
نظر شما