نشست رونمایی کتاب «میل کلی» اثر علامه حسنزاده آملی برگزار شد؛
علامه حسنزاده آملی یکی از قلههای تاریخ علم و دانش در ایران است
یاسر احمدوند گفت: تاریخ علم و دانش در ایران شایسته تکریم و اعتبار است و اگر یک ایرانی بداند چه تاریخ عظیم و غنی دارد؛ قطعا به آن افتخار میکند. باید دانست چه قلههایی از دانش این سرزمین سربرآوردند که علامه حسنزاده آملی یقینا یکی از این قلل است.
جمال رحیمیان با بیان این نکته که طی این چهار دهه روابط حسنهای میان جهاد دانشگاهی و وزارت ارشاد در حوزه نشر وجود داشته است، گفت: جهاد دانشگاهی در اغلب شهرهای کشور حوزه فعال دارد و این پتانسیل ویژه برای همکاریهای گسترده با وزارت ارشاد هماکنون فعال و آماده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی عنوان کرد: احساس میشود شناخت مواریث ایران و اسلام تاثیر زیادی در حفظ و تقویت علم و تاریخ این کشور دارد. کشور ما ایران مملو از اینگونه نخبگان است که ما در زمینه ضعیف عمل کردهایم.
وی افزود: حتی خود غربیها به نخبهپروری ایران در تاریخ معترف هستند تا جایی که راسل در مقدمه کتاب تاریخ فلسفه غرب اشاره میکند که مسلمانان کمک شایانی در خروج غرب از بربریت داشتهاند. این جامعیت تا جایی پیش رفته که تمام علوم در جهان اسلام و به خصوص ایران در تاریخ دنبال شده است. عمده حکیمان و ادیبان تاریخ در ایران پرورش یافتهاند و در تاریخ اثرگذار بودهاند؛ تا حدی که حتی آثار ارسطو از یونان به غرب نرسیده است بلکه از طریق ابنسینا و ابنرشد به غرب رسیده است.
رحیمیان با اشاره به دانش علامه حسنزاده آملی در ریاضیات و ادبیات عنوان کرد: معرفی آثار ایشان میتواند تاثیرگذار باشدو جوانان را به جهان اسلام علاقهمندتر کند. ریاضی در قدیم به چهار شاخه حساب، هندسه، موسیقی و شاخه هیئت که همان علم نجوم است تقسیم میشده و این اثر عمدتا مربوط به شاخه علم هیئت میشود. این کتاب شامل هفت مقاله از علامه میشود که پیشتر در مجلات به چاپ رسیدهاند. جهاد دانشگاهی درنظر دارد این رویه برای معرفی نوابغ را ادامه دهد و امیدواریم بتوانیم گامهای خوبی در حوزه نشر نوابغ ایرانی، اسلامی داشته باشیم.
همچنین یاسر احمدوند در این نشست عنوان کرد: تاریخ علم و دانش در ایران شایسته تکریم و اعتبار است و اگر یک ایرانی بداند چه تاریخ عظیم و غنی دارد؛ قطعا به آن افتخار میکند. باید دانست چه قلههایی از دانش این سرزمین سربرآوردند که علامه حسنزاده آملی یقینا یکی از این قلل است و حتما همینطور است که هرکدام از ما افتخار میکنیم که در این سرزمین که مهد دانشمندان و عالمان است؛ زندگی میکنیم.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید مفاخر این سرزمین شناخته و شناسانده شوند. اگر هرکدام از ما تاریخ پرگهر کشورمان را بدانیم، قطعا به آن افتخار میکنیم.
احمدوند گفت: باید عنوان کرد که در سال گذشته 1100 عناون کتاب منتشره داشتیم که بیش از 900 هزار مترجم و مولف این کتابها را به رشته تحریر درآوردند و از میان این مولفان 40 هزار نفر از بانوان کشور بودهاند و این افتخار ماست که زنان در حوزه ادبیات کشور فعال هستند و این موضوع مورد افتخار ماست، در کشوری زندگی میکنیم که چنین حوزه نشر فعالی دارد.
نظر شما