معرفی کتاب «اصول طراحی ترمینالهای فرودگاهی از منظر حمل و نقل شهری»
حملونقل تشکیل دهنده استخوانبندی شهرها است
کتاب «اصول طراحی ترمینالهای فرودگاهی از منظر حمل و نقل شهری» منتشر شد.
حملونقل تشکیل دهنده استخوان بندی اصلی فضایی شهرها بوده و دارای تأثیراتی بنیادین بر شکل و جهت گیری توسعه درون شهری است. با استفاده از مفهوم توسعه پایدار میتوان علاوه بر، رفع نیازهای امروز، به فکر نیاز آیندگان نیز بود و تناقض بین توسعه به صورت سنتی و نگهداری از زیست بوم را برطرف کرد، به همین علت توسعه پایدار را کلید رشد و توسعه میدانند.
در تعریف مشترک پایداری، میتوان توسعه پایدار (و در همین راستا حمل ونقل پایدار) را چالشی برای ایجاد توازن بین کیفیتهای محیطی، اجتماعی و اقتصادی (در زمان حال و آتی) دانست. هدف اصلی این تحقیق بررسی نحوه بهره گیری از فنآوریهای نوین حملونقل جهت دستیابی به توسعه پایدار شهری بوده است. میتوان اذعان داشت پایداری معماری در بخش فرودگاهی تاکنون حتی در جهان تنها در برخی از انواع آلودگیها چون آلودگی صوتی یا اثرات زیست محیطی دیگر تنها در قالب برخی مقالات و در تعدادی از فرودگاهها مطرح و اجرا گردیده است ولی ایجاد یک ایستگاه هوایی جهت نقل وانتقال از داخل فرودگاه بین شهری به داخل شهر روشی نوین میباشد که تأثیر بسزایی در کاهش اثرات زیست محیطی حمل و نقل هوایی خواهد داشت.
ضمن اینکه طراحی بنا و محوطه فرودگاه جهت تبدیل آن به مکانی جهت گردشگری نیز در کشور ما بیسابقه است. فرض میشود که توسعه پایدار شهری به عنوان بستری برای حفظ محیط زیست میتواند زیرساخت لازم را برای داشتن سیستمهای نوینی چون حملونقل هوایی درون شهری فراهم کند.
نظر شما