بنگاه نشر و ترجمه کتاب پارسه کتاب «تقی ارانی دانشمندی در برلین» نوشته یونس جلالی با ترجمه امیر میرحاج را به چاپ رساند. نویسنده کتاب سفر تقی ارانی از تهران به برلین را دنبال میکند. جایی که در دهه 1920 با بزرگترین دانشمندان و متفکران آلمانی عصر خود از جمله ماکس پلانک، البرت انیشتن و فردریش روزن برخورد داشت و آثار مهمی در روانشناسی و فلسفه سیاسی را منتشر کرد.
تقی ارانی در تبریز متولد شده بود و همزمان با انقلاب مشروطه، تحصیلات ابتدایی خود را به پایان رساند. در سال ۱۳۰۱ خورشیدی برای تحصیل در رشته علوم طبیعی با مخارج شخصی خود به دانشگاه برلین رفت. در آنجا برای تامین هزینههای زندگی و تحصیل مجبور بود که در یک چاپخانه در کنار دیگر کارگران کار کند و در همانجا بود که با عقاید کارگران انقلابی آشنایی پیدا کرد. ارانی پس از اینکه به ایران آمد، استاد دانشگاه تهران شد و در ۱۳۱۲ خورشیدی مجله دنیا را در تهران منتشر کرد اما پس از ۱۲ شماره در خرداد ۱۳۱۴ خورشیدی به علت بخشنامه وزارت فرهنگ، مبنی بر منع کارمندان دولت از انتشار مجله و جراید، ناگزیر تعطیل شد تا اینکه در ۱۳۱۶خورشیدی متعاقب اعتصابی دانشجویی در دانشکده فنی تهران، پلیس دارودسته ارانی را کشف و او و ۵۲ تن دیگر را دستگیر کرد. در ۱۱ آبان ۱۳۱۷ خورشیدی به پای میز محاکمه رفتند که جلسههای دادگاه تا ۲۲ آبان همان سال طول کشید.
تقی ارانی برای انجام تحصيلات دانشگاهی در سال 1301 (1922) به آلمان رفت و در دانشگاه شهر برلن به مدت شش سال به تحصيل پرداخت. رشته اصلی تحصيلی او شيمی بود که آن را با ارايه تزی با عنوان خواص احياء کننده اسيد هيپوفسفريک بر روی مواد آلی در اواخر سال 1928 با درجه دکترا به پايان رساند. رشتههای ديگر تحصيلی تقی ارانی عبارت بودند از فيزيک، تکنولوژی و شيمی صنعتی که امتحانات اين رشتهها را نيز با موفقيت به پايان برد.
در پشت جلد کتاب آمده است: «نویسنده کتاب سفر تقی ارانی از تهران به برلین را دنبال میکند. جایی که در دهه 1920 با بزرگترین دانشمندان و متفکران آلمانی عصر خود از جمله ماکس پلانک، البرت انیشتن و فردریش روزن برخورد داشت و آثار مهمی در روانشناسی و فلسفه سیاسی را منتشر کرد.»
بنگاه نشر و ترجمه کتاب پارسه کتاب «تقی ارانی دانشمندی در برلین» نوشته یونس جلالی با ترجمه امیر میرحاج در 422 صفحه با قیمت دویست و 20 هزار تومان را به چاپ رساند.
نظر شما