طرح راهنمای حفاظت از بناهای تاریخی در برابر آتش با هدف تهیه کتابچه راهنمای حفاظت بنای تاریخی در برابر آتشسوزی در پژوهشکده ابنیه و بافتهای فرهنگی-تاریخی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری انجام شد.
رییس پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی-فرهنگی تصریحکرد: در این میان موضوع آتشسوزی در بناهای تاریخی که میتواند در صورت وقوع، آسیبهای جدی بر بنا وارد کند از مواردی است که با کمتوجهی خاصی روبرو بودهاست به ویژهآنکه عواملیهمچون فرسودگی تاسیسات و تجهیزات، مصالح، تغییرکاربریها و دخالتهای غیر اصولی در طول زمان، چالش بین اصول حفاظتی و اقدامات لازم خدمات ایمنی و ... زمینههای خطر آتشسوزی را در بنا فراهم میکنند.
اشرفی هدف از این پژوهش را تهیه کتابچه راهنمای حفاظت بنای تاریخی در برابر آتشسوزی اعلام کرد که میتواند از وقوع آتشسوزی پیشگیری و یا در صورت حادثه آمادگی لازم را برای کنترل هرچه سریعتر آتش و کاهش خسارتها فراهم کند.
او گفت: روش تحقیق کیفی است و با بررسی تعداد قابلتوجهی از مقالات و گزارشهای تحقیقاتی، منشورهای حفاظتی و دستورالعملهای تدوین شده و سایر اسناد مرتبط به بررسی و تحلیل مفاهیم، ضرورتها، مسایل و چالشها پرداخته است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری افزود: سپس با توزیع پرسشنامه در بین جامعه علمی و متخصصان میراثی، مدیران و مجریان حفاظت و خدمات و ایمنی آتش نشانی، آنان را برانگیخت تا تجارب، پیشنهادات و نظرات تخصصی و اجرایی و راهکارهای مربوط به دو حوزه آتشنشانی و حفاظت را به اشتراک گذارند.
او در پایان خاطرنشانکرد: نهایتا با استفاده از مطالعات اسنادی، کتابخانهای و برداشت و تحلیل پرسشنامهها به ارایه راهنمای عمل، شامل سه بخش اصول و سیاستها، راهنمای عمل و واژهشناسی اقدام شد.
نظر شما