پنجمین شماره فصلنامه اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری انقلاب اسلامی، با نگاهی به موضوع ادبیات مستند منتشر شد.
در بخش آغازین این نشریه، جواد کامور بخشایش، به عنوان سردبیر به معرفی ادبیات مستند پرداخته است و در ادامه گفتوگویی با هدایت الله بهبودی (پژوهشگر و تاریخ نگار انقلاب اسلامی) درباره ادبیات مستند به چاپ رسیده است.
بهبودی در این بخش از فصلنامه ادبیات را نقطه مقابل مستند دانسته و با اشاره به اینکه مستند به یک اتفاق بیرونی تکیه دارد به آسیبشناسی ادبیات مستند و حکومتی شدن آن پرداخته است.
بخش بعدی این فصلنامه اطلاع رسانی و اطلاع شناسی شامل گفتگو با ۱۰ نفر از فعالان عرصه مستندنگاری ادبیات پایداری است که با عنوان «راویان مستند» به چاپ رسیده است. در این بخش ۱۰ فعال مستندنگاری ادبیات پایداری به مباحثی چون مرز داستان نویسی و مستندنگاری، اهمیت پژوهش در مستندنگاری اصیل، آسیبها و آفتها، تاریخچه مستندنگاری در دفاع مقدس، چارچوبها در مستندنگاری، مستند مکتوب، تفاوت مستندنگاری و خاطرات داستانی، مشکلات حوزه مستندنگاری، مولفههای ادبیات مستند، میزان دخل و تصرف نویسنده در مستندنگاری، کاربرد ادبیات مستند و شاخصهای مستندنگاری پرداختهاند که در ادامه مورد تحلیل قرار گرفتهاند.
صفحات بعدی این نشریه، مصاحبه احمد شاکری است که به نکته هایی در پیدایی ادبیات پایداری و مسئله شناسی اصطلاح گزینی اختصاص دارد و از ادبیات جنگ تا ادبیات پایداری را شامل میشود.
بررسی ویژگیهای شخصیتی شهید محمدرضا خالصی و مولفههای پایداری در کتاب «زیتون سرخ» و نشانهشناسی ویژگیهای شخصیتی رزمندگان دفاع مقدس از دیگر مطالبی است که در این شماره به چشم میخورد.
همچنین در ادامه بررسی شاخصهای سندیت در مستند روایی، گفتگو با مهدی محمدخانی مدیر انتشارات روایت فتح با عنوان «روایت فتح؛ راوی فتوحات انقلاب اسلامی»، گفتگو با مدیر مرکز احیای میراث مقاومت در کنار گزارش نشستهای تخصصی اندیشکده با موضوع مسئله شناسی هنر و ادبیات پایداری به چاپ رسیده است.
بخش پایانی این نشریه نیز به اخبار و رویدادهای فصل بهار و تابستان اندیشکده ادبیات پایداری اختصاص دارد. علاقهمندان به دریافت این فصلنامه میتوانند به کانال اندیشکده ادبیات پایداری به نشانی andishkadehpaidary@ مراجعه کنند.
نظر شما