دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱
احمدوند: تنوع و تکثر مزیت جامعه ایرانی است/ اسقف سرکیسیان: رفتار ناشایست صهیونیست‌ها را محکوم می‌کنم

یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ با اسقف سبو سرکیسیان خلیفه گری ارامنه تهران و شمال، اسقف داویدیان خلیفه گری ارامنه کاتولیک ایران و شارلی انویه تکیه نماینده منتخب حوزه انتخابیه مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ با اسقف سبو سرکیسیان خلیفه گری ارامنه تهران و شمال، اسقف داویدیان خلیفه گری ارامنه کاتولیک ایران و شارلی انویه تکیه نماینده منتخب حوزه انتخابیه مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

اسقف سبو سرکیسیان ضمن خوش آمد گویی عنوان کرد: با دلی آکنده از محبت و خوشوقتی تشریف‌فرمایی شما را خوش‌آمد می‌گویم. سال‌ها خیلی سریع می‌گذرد. اما مسئله این است که وقتی که می‌گذرد را ارزشمند کنیم. یکی از پدران کلیسا گفته‌اند که زمان مانند یک پارچه است که هر کسی با اعمال خودش نقش خود را بر آن می‌نگارد. وظیفه اصلی و اساسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همین است که با کارهای شایسته نقش‌آفرینی کنند.
 
وی اضافه کرد: بسیار خرسندم که رابطه بسیار خوبی بین شورای خلیفه‌گری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برقرار است. همه ما هم به عنوان ارگان دولتی و هم به عنوان نیمه دولتی وظیفه داریم به مردم خدمت کنیم و یاری‌رسان یکدیگر باشیم.  
 
سرکیسیان بیان کرد: طی سخنرانی‌هایی که در اعیاد خجسته میلاد مسیح داشتم حکومت صهیونیستی و اعمال ناشایستی که این حکومت انجام می‌دهد را محکوم کردم. حتی دیدار وزیر صهیونیستی را نیز که مخالف ارزش‌های اسلام بود محکوم کردم.  
 
 

اسقف خلیفه‌گری ارامنه تهران و شمال بیان کرد: هنگام تولد مسیح ستاره‌ای آشکار شد ولی متاسفانه این ستاره در این روزها کم‌فروغ شده است چون حکومت صهیونیستی اعمال ناشایستی را در فلسطین انجام می‌دهد. همچنین در قره‌باغ مردم در محاصره اقتصادی و سیاسی هستند. متاسفانه دولت آذربایجان یک اسرائیل دوم در منطقه است. به همین علت نیز آرامش و امنیت، در این منطقه رخت بر بسته است. خداوند را شاکر هستیم که مقام معظم رهبری و همچنین مقامات دولتی ایران با تدبیر به این مسئله رسیدگی می‌کنند.
 
وی افزود: وقتی که مقام معظم رهبری، روسای جمهور ترکیه و روسیه را در حضور خودشان پذیرفته بودند صریحا به آن‌ها گفت که مرز ایران و ارمنستان متبرک است و هیچ تغییری در آن نباید صورت بگیرد. این فرموده مقام معظم رهبری فقط به نفع ایران و ارمنستان نیست بلکه به نفع همه مردمان منطقه است. متاسفانه کشورهایی که پیرو استکبار جهانی هستند به رهبری آمریکا، نمی‌خواهند این فرموده را بپذیرند.
 
سرکیسیان گفت: خدا را شکر که ما خط مشی خاص خودمان را داریم و این تغییر نخواهد کرد. تمامیت ارضی مملکت ما، ایران باید حفظ شود. این ایام خجسته این بهانه را به دست داد که بار دیگر برای رهبران مملکتمان و دولتمردان، دست دعا به سمت آسمان دراز کنیم.
 
احمدوند بیان کرد: سال نو میلادی را به شما و اعضای محترم خلیفه‌گری تبریک می‌گویم. امیدوارم سال جدید سالی باشد که در آن صلح و آرامش بیشتر از سال‌های گذشته در جامعه جهانی دیده بشود. موضوعی که بیشترین نیاز امروز بشریت است توجه به ارزش‌های دینی و آسمانی، احترام به حقوق متقابل و آرامش بین دولت‌ها و ملت‌هاست. امیدواریم روزی شاهد باشیم که در کره زمین، ظالمی پیدا نشود و مظلومی نباشد.
 
وی اضافه کرد: جامعه ایرانی مثل همان قالی پر نقش و نگاری است که در فرهنگ ایرانی بافته می‌شود. گل ها و درخت‌ها و دیگر تصاویر این قالی ارزشمند، همان فرهنگ‌ها و فرق مختلف ایرانی هستند. گلستان وقتی شاداب و سرزنده و با نشاط است که همه اجزای آن زنده و فعال و با نشاط باشند. این تنوع و تکثر مزیت جامعه ایرانی است.
 
احمدوند عنوان کرد: همیشه جامعه ایرانی حتی در بحران‌های شدید هم با تکیه بر همین تنوع و با قابلیت انعطاف بالا توانسته بر همه مشکلات پیروز شود. لازم است که مراتب تشکر و قدردانی خودم را از رفتار خردمندانه خلیفه‌گری در ماجراهای اخیر ابراز کنم. آرزو می‌کنم در آینده این جامعه با نشاط و فعال در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در ایران بدرخشد.
 
وی گفت: حمایت کامل دولت را از فعالیت‌ها و تلاش‌های این جامعه برای بهبود معیشت و بهبود فعالیت فرهنگی اعلام بکنم. امیدوارم مشکلاتی که وجود دارد با همت، مساعدت و کمک دولت برطرف شود. بسیار خوشبختم که امسال مجددا توفیق داشتم تا شما را در این مکان مقدس زیارت کنم. به امید روزی که پیروان همه ادیان در بیت‌المقدس گردهم آیند.
 
احمدوند اضافه کرد: این منطقه تجربه کرده که هرگونه تغییر در مرزها با ظلم و سلطه، آثار درازمدت در زندگی انسان‌ها و نسل‌های مختلف خواهد داشت. هیچ کس حق ندارد که بین مردم و وطنشان فاصله بیاندازد. همینطور ما علاقمند به حفظ و گسترش روابط و استقرار مرزهایمان با کشور ارمنستان هستیم. اجازه نخواهیم داد که دولت‌های دیگر در زمینه این روابط تعیین تکلیف کنند. امیدواریم دولت‌های منطقه بدانند که اسرائیل دوست محکم و مناسبی برای آن‌ها نیست و حضورش در هرکدام از کشورهای منطقه آسیب‌زننده است و به نفع منافع آن کشور نیست. حتما مردم شیعه و مسلمان آذربایجان نیز زمینه نفوذ اسرائیل را فراهم نمی‌کنند.
 
وی ادامه داد: امیدوارم مواضعی که توسط مقام معظم رهبری ترسیم شده توسط دولتمردان هم پیگیری شود و ما شاهد ثبات در این روابط و گسترش آن‌ها باشیم. بار دیگر آرزوی توفیق برای شما و جامعه ارامنه در ایران را دارم که سال خوبی را در پیش داشته باشند.  
 

دیدار بعد با اسقف داویدیان خلیفه گری ارامنه کاتولیک ایران بود. داویدیان بیان کرد: تشکر می‌کنم از حضور شما به خصوص در ایام زادروز عیسی مسیح. عکس‌هایی که در کلیسا و روی ستون‌ها و دیوارها مشاهده می‌کنید مربوط به شکنجه و به صلیب کشیده شدن حضرت مسیح است.
 
وی اضافه کرد: در سال 1953 میلادی در دوران اسقف آبکار این کلیسا بنا شده است. این اسقف ابتدا در جلفای اصفهان کلیسایی را مدیریت می‌کردند و بعد به اینجا منتقل شدند. متاسفانه جامعه ارامنه ایران، به خصوص کاتولیک همیشه تعداد کمی بوده‌اند. بعد از انقلاب، متاسفانه بسیاری مهاجرت کردند که این برخلاف خواسته ماست. با این وجود همواره مراسم‌ها ادامه پیدا می‌کنند.
 
داویدیان اضافه کرد: اشخاصی که جامعه ایران را ترک کردند و به خارج رفتند، متاسفانه افراد متفکری را نیز شامل می‌شدند. آن‌ها ما را اینجا تنها گذاشتند و کمبود آن‌ها به شدت احساس می‌شود. با وجود جامعه کم کاتولیک ارامنه هرجمعه و یکشنبه مراسمی اینجا برگزار می‌شود. با اینحال در روزهای عید جمعیت بیشتری به چشم می‌خورد.
 
وی بیان کرد: کلیسای کاتولیک با اینکه با تعداد کمی از ارامنه روبه‌روست، با این حال مرکزی را برای سالمندان به نام «چیلویان» به وجود آورده است. در این مرکز 15 سالمند حضور دارند. همچنین شهرکی نیز در شهر نور وجود دارد به نام هایکاشن. البته همه افراد در این شهرک کاتولیک نیستند و ممکن است گریگوری هم باشند. با وجود این، آن مجتمع تحت نظر ارامنه کاتولیک است. دو مدرسه کاتولیک دخترانه و پسرانه نیز نزدیک همین ساختمان کلیسا وجود داشت که به علت کمی شاگردان چندسالی می‌شود که تعطیل است.
 
اسقف خلیفه گری ارامنه کاتولیک ایران بیان کرد: ما به هیچ وجه نمی‌توانیم کارهایی که وزارت ارشاد برای ما انجام داده است را فراموش کنیم. بسیار رفتار صادقانه و خوبی با ما داشتند. با اینحال سه سال پیش با مشکلات فراوانی با شورای قبلی مواجه شدیم. اما به هر صورت با کمک وزارت ارشاد توانستیم مشکلات را پشت سر بگذاریم. کلیسای کاتولیک در ایران توسط یک شورای هفت نفره اداره می‌شود. همین شوراست که تمام متعلقات کلیسا را اداره می‌کند.
 
داویدیان اضافه کرد: از رهبر جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور و تمام ارگان‌هایی که فعالیت می‌کنند درخواست تداوم انرژی بسیار و موفقیت در تمام اهداف و راه‌هایی که در پیش گرفته‌اند داریم. ما هم به نوبه خود وظیفه خود می‌دانیم که تا جایی که می‌توانیم موثر واقع شویم.
 

دیدار آخر در کلیسای آشوری کلدانی و کاتولیک با کشیش این کلیسا و شارلی انویه تکیه نماینده منتخب حوزه انتخابیه مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی صورت گرفت. احمدوند در این دیدار بیان کرد: ما خودمان را موظف می‌دانیم که پیگیر حل مشکلات شما باشیم. خوشبختانه آقای انویه، پل ارتباطی خوبی میان جامعه آشوری و مسئولان و بخش‌های مختلف بدنه حاکمیت هستند. امیدواریم سال جدید سال امنیت و صلح برای همگان باشد. از فعالیت و حضور جامعه محترم و فرهیخته آشوری در فعالیت‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی و سیاسی تشکر می‌کنیم. امیدواریم انسجام و وحدت ملی باعث شود که مشکلات کمتری در کشور داشته باشیم. قطعا با همدلی می‌توانیم بسیاری از مشکلات را برطرف کنیم.
 
انویه تکیه ضمن تشکر از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سال جدید را به همگی تبریک می‌گویم و امیدوارم سال جدید سالی پر خیر و برکت برای کشور عزیزمان ایران باشد.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها