جمعه ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۳۳
احمدوند: توجه جدی به شعر در اولویت دولت و وزارت فرهنگ است/ رمضانی: از تمام کشورهای حوزه تمدنی زبان فارسی مهمان داریم

یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر بر اهتمام ویژه در دولت و نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اولویت‌دادن به شعر تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ یاسر احمدوند در آئین اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر که عصر امروز (14 بهمن‌ماه) در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد در سخنانی ضمن تبریک میلاد امام علی (ع) و اعیاد رجب و نیز قدردانی از زحمات داوران، اعضای هیئت علمی و تمام دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره تأکید کرد: در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف از رویدادها تنها برگزاری مراسم نیست و در جشنواره فجر نیز شاهد بودیم مجموعه رویدادها انجام شده است و در یک و دوماه اخیر نیز فعالیت‌ها به اوج خود رسیدند و جلسه‌های مختلفی در این راستا برگزار شدند.
 
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اهمیت ویژه شعر در انقلاب اسلامی گفت: در دولت و نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه جدی به شعر در اولویت قرار دارد و در جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور در شب عید غدیر اهتمام ویژه رئیس‌جمهور بر مقوله شعر را شاهد بودیم و نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اهتمام و توجه خاصی به مقوله شعر دارند و تدابیری برای رساندن شعر به جایگاه ممتاز خود اتخاذ شده است.
 
احمدوند با بیان اینکه در دوران انقلاب اسلامی سربازان روح‌الله کلمات بودند گفت: خداوند امام خمینی (ره) را با کلمه نصرت کرد و بروز نصرت در انقلاب اسلامی با کلمه و کلام بود. چیزی قدرتمندتر از کلام امام در پیروزی انقلاب مؤثر نبود و نصرت الهی از مجرای کلامات بر ملت ایران بارید و باعث شد آن کلام موثر شود و ملت ایران را تحت‌تأثیر قرار دهد.
 
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در برخی تفاسیر نیز یکی از اقسام فرشتگان را کلمات دانسته‌اند و امروز که انقلاب اسلامی مثل هر روز ندای هل من ناصر ینصرنی سر می‌دهد باید کلمات یاری‌گر باشند و اهمیت و نقش شاعران که فرماندهان کلمات هستند در این عرصه مشهود است.
 
احمدوند در پایان ابراز امیدواری کرد که شعر در نقش پیش برنده در تارک ادبیات بدرخشد.

 
 
در میان 15 نامزد نهایی جشنواره، 5 بانو حضور داشتند
همچنین در این مراسم علی رمضانی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در سخنانی با اشاره به اینکه در این دوره سه هزار و 100 اثر از 885 ناشر در گروه‌های مختلف به دبیرخانه رسید به رشد 20 درصدی ارسال آثار در این دوره اشاره کرد و گفت: با اینکه کار داوری سخت‌تر شده بود؛ ولی به لطف خدا و همت داوران نتایج خوب و قابل دفاعی را شاهد بودیم. 15 نامزد از 11 ناشر به مرحله نهایی رسیدند که 5 نفر آنها از بانوان هستند.
 
وی همچنین به حضور مهمانان بین‌المللی در این جشنواره اشاره کرد و گفت: در یک دهه گذشته حضور این جمع از مهمانان کشورهای مختلف فارسی‌زبان از جمله ازبکستان، هندوستان، افغانستان، پاکستان و تاجیکستان و نیز کشورهای سوریه و لبنان بی‌سابقه بوده است. جشنواره بین‌المللی شعر فجر قصد دارد به شاعران فارسی‌زبان کشورهای مختلف نیز بپردازد که با زبان فارسی به بیان روحیات و افکار مردم کشور خویش می‌پردازند. امسال ما از تمام کشورهای حوزه تمدنی زبان فارسی مهمان داشته‌ایم.
 
رمضانی همچنین به برگزاری محافل ادبی در سراسر کشور از جمله در مشهد، لرستان، شیراز و جزیره ابوموسی اشاره کرد و گفت: تلاش کرده‌ایم مجموع شاعران را در جشنواره درگیر کنیم. از برنامه‌های «به آیین آسمان» که در تابستان کلید خورد و نیز 7 محفل ادبی که برگزار شد، تلاش کردیم استفاده حداکثری را از شاعران انجام دهیم. در این جشنواره از 100 شاعر تراز اول کشور به عنوان هیأت علمی یا داور یا استاد دوره آموزشی کلک خیال یا در محافل ادبی استفاده کرده‌ایم.
 
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره دوره آموزشی کلک خیال توضیح داد: در این دوره به مدت سه روز 90 ادب‌جو از آموزش استادان مبرز بهره‌مند می‌شوند. آموزش شعر از وظایف آموزشی خانه کتاب و ادبیات ایران است و با کمک سایر نهادها تلاش داریم شعر و ادبیات را در کشور گسترش دهیم.
 
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که برگزاری این جشنواره آغازی برای فعالیت‌های پرتعداد و پرثمر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت فرهنگی و خانه کتاب و ادبیات ایران و سایر نهادهای مربوط باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها