کمبریج کتاب جدیدی درباره مواجهه مارکسیسم و طبیعت منتشر کرد؛
بازخوانی اندیشههای «مارکس در آنتروپوسن»
کوهِی سایتو، فیلسوف ژاپنی در کتاب جدید خود با عنوان «مارکس در آنتروپوسِن» به بازخوانی اندیشههای طبیعتگرایانه و محیط زیستی مارکس و انگلس پرداخته است.
کوهی سایتو با بررسی مطالب جدید منتشر شده درباره آثار کامل مارکس و انگلس، ایدهای کاملا بدیع از آلترناتیو مارکس برای سرمایهداری ارائه میدهد که- به پیشنهاد نویسنده- میتواند در قالب «کمونیسم رشدزدا» تعریف و هویتدهی شود. این تفسیر بحثبرانگیز از مارکس، چراغهای تازهای بر بحثهای اخیر درباره رابطه بین جامعه و طبیعت میتاباند و خوانندگان را دعوت میکند تا جامعه پساسرمایهداری را بدون تکرار شکست سوسیالیسم واقعی موجود قرن بیستم تصور کنند.
سایتو در این کتاب نشان میدهد که چگونه متفکران مارکسیست مختلفی سعی کردند از منظر ضد سرمایهداری با چالشهای محیط زیستی مقابله کنند و مارکسیسم را به عنوان اندیشهای پویا ببیند، نه یک نظام ساکن.
«نقد بومشناختی مارکس بر کاپیتالیسم و فراموشی آن»، «نظریه متابولیسم مارکس در عصر بحران جهانی بومشناختی»، «بازخوانی رابطه فکری مارکس و انگلس از دیدگاه بومشناختی»، «نظریه متابولیسم لوکاچ به عنوان بنیاد رئالیسم اکوسوسیالیستی» و «نقد نیروهای مولد در عصر بحران جهانی اکولوژیک» از جمله سرفصلهای این کتابند.
کوهی سایتو، فیلسوف ژاپنی است که در دانشگاه توکیو تدریس میکند و بومشناسی و اقتصاد سیاسی از دیدگاه مارکسیستی، محور بیشتر آثار پژوهشی اوست. از جمله دیگر کتابهای او میتوان به «کاپیتالیسم در آنتروپوسن: تخریب بومشناختی یا انقلاب بومشناختی» و «اکوسوسیالیسم کارل مارکس» اشاره کرد.
کتاب «مارک در آنتروپوسن: به سوی ایده کمونیسم رشدزدا» نوشته کوهی سایتو، به تازگی از سوی انتشارات کمبریج به زبان انگلیسی در 300 صفحه منتشر شده است.
نظر شما