یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۰
آگاهی‌های ارزشمند دو حوزه نسخه‌شناسی و کتاب‌شناسی حوزه مطالعات سیستان و بلوچستان

طرح «فهرست نسخه‌های خطی حوزه مطالعات سیستان و بلوچستان» در گروه پژوهشی متون دوران اسلامی پژوهشکده زبان‌شناسی، کتیبه‌ها و متون به انجام رسید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نادر کریمیان سردشتی عضو هیأت علمی پژوهشگاه و مجری طرح گفت: اهمیت فراهم آوردن فهرست نسخه‌های خطی در حوزه‌های جغرافیایی بر همگان روشن است.

او افزود: در این پژوهش برای یافتن منابع جغرافیایی، تاریخی، سفرنامه‌ها و زبان و فرهنگ و ادبیات بلوچستان و سیستان به صدها منبع مراجعه و آنچه در این پژوهش فراهم شده در اصل حاصل این جستجو بوده، تا بتوان آگاهی‌های ارزشمندی را در دو حوزه نسخه‌شناسی و کتاب‌شناسی حوزه مطالعات سیستان و بلوچستان به دست دهیم.

کریمیان سردشتی بیان کرد: این پژوهش در دو مرحله اطلاعات نسخه‌های خطی و کتاب‌شناسی منابع چاپی انجام شده که  هر عنوان یا مدخل حاوی اطلاعات نسخه‌شناسی و کتاب‌شناسی است.

این عضو هیأت علمی پژوهشگاه با بیان‌اینکه در نسخه‌شناسی از نام کتاب و نام نگارنده تا محل نگهداری و تعداد برگ و کاتب و رقم همه در آن ثبت و ضبط شده اظهارکرد: در فهرست نسخه‌ها حتی‌المقدور تمامی منابع فهرست نسخ خطی دیده شده تا آنچه باقی مانده، از میراث مکتوب در این پژوهش گزارش شود که اکثر نسخه‌های خطی به جز معدودی همه به زبان فارسی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها