به مناسبت سالروز شهادت سید مرتضی آوینی مراسم افطاری با حضور فرهیختگان، هنرمندان و یاران سید شهیدان اهلقلم بعد از نماز مغرب و عشا به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح در لانه جاسوسی سابق امریکا برگزار شد.
در این مراسم افراد ضمن مرور خاطرات شهید آوینی پیرامون نقشه راه هنر کشور و شیوههای دشمنشناسی در این حوزه به گفتوگو پرداختند.
سید محمد یاشار نادری رییس بنیاد روایت در شروع جلسه بیان کرد: «خدا را شاکر هستم که امسال هم این توفیق نصیب ما شد تا در سیامین سالگرد سید شهیدان اهل قلم میزبان شما فرهیختگان، متفکران و هنرمندان باشیم تا به این واسطه یاد و خاطرات شهید آوینی را پاس بداریم. پاسداشت یک شخصیت والا، بلند، رفیع و در نوع خود منحصر به فرد. چیزی که در وهله اول به ذهن انسان درباره پاسداشت میآید؛ محترم شمردن و قدرشناسی است. چگونه میشود انسان نسبت به چیزی یا کسی شان سپاسگزاری را ادا کرده باشد؟ شاید یکی از راههای پاسداشت برگزاری همین بزرگداشتها و گردهماییهاست. همانطور که امیرالمومنین ع در خطبه یکم نهجالبلاغه فرمودند مردم را نسبت به نعمتهای خداوند یاداوری کنید. وجود نازنین سید مرتضی آوینی به جهت اینکه یکی از موهبتهای الهی است حائز اهمیت است، هم شخصیت رفیع این شهید که یاد کردن او جزو تکالیف ماست. معنای اول گرامی داشتن و بزرگ شمردن است اما پاسداری در باب دیگر به معنای حفاظت و مراقبت و صیانت از اندیشه و تفکر آوینی نیز هست. شاید یکی از تکالیف ما در کنار بزرگداشتها و ذکر نام شهید آوینی نگهداری و مراقبت از تفکر اوست. تا جایی که این اندیشه تفسیر به رای نشود و بر اساس منافع فردی تعریف نشود. مراقبت کنیم تا عدهای بر اساس آنچه میخواهند تفکر اوینی را تحریف نکنند. این شان مراقبت و اندیشه آوینی است که امروز جامعه هنری ما، مخصوصا جوانان هنرمند اسلامی بیشتر از هر زمان تشنه شنیدن و درک اندیشه آوینی است و مدخل این اندیشه از منظر انقلاب اسلامی دخول میکند و وظیفه هر ایرانی مخصوصا هنرمندان و اهل فرهنگ حفظ این تفکر است.»
پس از سخنرانی نادری، گروه تواشیح شمس الضحی به اجرا پرداختند و از یادداشتی دیده نشده از شهید آوینی رونمایی شد: «پرستو را با گرما عهدیست که هر بهار تابه میشود، وطن پرستو بهار است و اگر بهار مهاجر است، از پرستو مخواه که بماند. اما وطن مألوف پرستوی دل، فراسوی گرما و سرما و شمال و جنوب، در ماوراست. در ناکجا...»
سپس محسن رضایی فرمانده جنگ به سخنرانی پرداخت: «سپاسگذارم از تمامی هنرمندان متعهد و اندیشمند که پس از این همه پستی و بلندی در مسیر انقلاب ماندند و پشت انقلاب را خالی نکردند و صمیمانه تشکر میکنم که حضور شما رستاخیزی جدید را در عرصه هنر نوید میدهد. شهید آوینی هنرمند دنیای شهود است، دنیای شهود نزدیکترین دنیا به انسان است ولی ممکن است ما با آن دنیا هزاران کیلومتر فاصله داشته باشیم. نکته عجیبی در خلقت انسان است که دنیای شهود با من کمترین فاصله را دارد ولی من نسبت به دنیای شهود هزاران کیلومتر فاصله دارم. درک دنیای شهود بدون بیرون آمدن از خود امکان پذیر نیست. آوینی از خود بیرون آمد و وارد دنیای شهود و حقیقت شد. در دنیای شهود اسم و رسم و ظواهر خاکریزهای عبور انسان برای ورود دنیای شهود است. این کاری است که آوینی انجام داد، او از همه چیز گذشت، وقتی او از بین هجمه توپ و موشک و ... عبور میکرد تا دستش به جنازهای برسد قطعا خارج از این برونرفتگی نمیتواند باشد. البته من شنیدم بعضی از دوستان ایشان را انتساب به مکاتب فلسفی بیرون دادند اما برونرفتگی انسان از خود در معرفت اسلامی مقام والایی دارد که آن را در حادثه کربلا میبینیم. قطعا امام حسین ع بدون بیرون رفتن از خود نمیتوانست این حماسه را خلق کند او از خانواده خود گذشت، زیرا اهل دنیای شهود بود و در دنیای شهود بین زندگی با خانواده و شهادت فرقی نیست ولی در دنیایی که ما زندگی میکنیم بین این دو بسیار فاصله است.»
در پایان این مراسم با اکران فیلم «غریب» که داستان زندگی شهید بروجردی را روایت میکند به پایان رسید.
نظر شما