سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۵
رشد ۱۴۰ درصدی اهدای کتاب در خراسان رضوی طی سال گذشته

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی از رشد ۱۴۴ درصدی اهدای کتاب در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل از آن در این استان خبر داد.

حجت الاسلام علی‌اکبر سبزیان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در خراسان رضوی گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۹۲ هزار نسخه کتاب اهدایی داشتیم که این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۸ هزار و ۵۰۰ نسخه بوده است.

وی ضمن تقدیر و تشکر از همراهی مجموعه سازمانها، عموم مردم و خیرین در اهدای کتاب به مجموعه کتابخانه‌های عمومی استان، گفت: از ابتدای سال 1401 تا انتهای سال بالغ بر 190 هزار کتاب توسط خیرین، ناشران، نویسندگان، اعضای کتابخانه‌ها و سازمان‌ها در موضوعات مختلف و رده های سنی بزرگسال و کودک و نوجوان به ارزش تقریبی 50 میلیارد ريال به کتابخانه‌های عمومی استان اهدا شده است.

سبزیان تصریح کرد: از این تعداد بالغ بر 103 هزار نسخه از کتاب‌های اهدایی ثبت و به مجموعه منابع کتابخانه‌ها اضافه شده است. کتابهای اهدایی جذب شده توسط کتابخانه‌های عمومی نیز عموما از طریق اعضا و بصورت مستقیم به کتابخانه‌ها اهدا می‌شود. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: کتابهای اهدایی توسط مردم، سازمان‌ها، نهادها و سایر دستگاه‌های اجرایی به اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان‌رضوی نیز پس از انتقال به مرکز مبادله کتاب شهید آوینی و طی مراحل بررسی و کارشناسی وارد چرخه توزیع و انتقال به کتابخانه‌ها می‌شود.

افزایش خرید منابع در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی همچنین درخصوص خرید و تامین منابع کتابخانه‌ای اظهار کرد: در طول سال 1401، بالغ بر ۸ هزار نسخه در کتاب به ارزش تقریبی 10 میلیارد ریال توسط اداره کل خریداری، ساماندهی و در بین کتابخانه‌‎های عمومی استان توزیع شد. 

سبزیان گفت: این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۷ هزار نسخه به ارزش تقریبی پنج میلیارد بوده است.

وی در خصوص نحوه خرید منابع، تاکید کرد: خرید کتاب با توجه به نیازسنجی تخصصی انجام شده در کتابخانه‌های عمومی استان اعم از نهادی و مشارکتی توسط اعضا، مراجعین و کتابداران و با در نظر گرفتن شناسایی خلاءهای مجموعه کتابخانه‌ها به واسطه بازدیدهای کارشناسی و حمایت از آثار نویسندگان و ناشران بومی استان در موضوعات مختلفی همچون رمان، روانشناسی، دین، علوم کاربردی، ادبیات، فلسفه، حقوق، تاریخ و علوم اجتماعی و در رده‌های سنی بزرگسال و کودک و نوجوان انجام شده است. 

علی‌اکبر سبزیان خاطر نشان کرد: همچنین هر ساله نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با در نظر گرفتن سهمیه خرید کتاب با توجه به نیازهای عمومی‌تر کتابخانه‌ها به صورت مستمر و مستقیم نسبت به توزیع کتاب اقدام می‌نماید. 

معرفی کتاب خوب و ترویج کتابخوانی در نوروز و رمضان

وی همچنین گفت: همزمان با فرا رسیدن ایام نوروز و با توجه به تقارن بهار طبیعت  و بهار قرآن، ماه مبارک رمضان، واحد منابع این اداره کل به منظور بهره‌گیری از ایام فراغت، معرفی کتاب خوب و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اقدام به ارائه بسته‌های مطالعاتی با عنوان «نوروزخوان» و با شعار «هر روز معرفی یک کتاب خواندنی در نوروز» بصورت پوستر در فضاهای مجازی مختلف اعم از بله و ایتا و سایر دستگاه‌های اجرایی کرد.

سبزیان در خصوص بسته مطالعاتی «نوروزخوان» و محتوای آن، تصریح کرد: این بسته شامل 15 عنوان کتاب با عناوین «خاتون و قوماندان» اثر مریم قربانزاده، «پروژه پدری» اثر فاطمه ستوده، «وجود» اثر فاضل نظری، «کتابخانه  نیمه‌شب» اثر مت هیگ، «یوما» اثر مریم راهی، «مو به مو» اثر عبدالله گنجی، «سلام بر ابراهیم» اثر گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی، «ویولن زن روی پل» اثر خسرو باباخانی، «موهای تو خانه ماهی هاست» اثر محمدرضا شرفی خبوشی، مجموعه «قصه‌های مثل ماه: قصه هایی درباره زندگی امام رضا(ع)» اثر جمعی از نویسندگان، «آقا محسن» اثر محمدعلی جابری، «سه فندق گمشده» اثر کلر ژوبرت، «علی لندی» اثر محدثه سادات طباطبایی، «تن تن و سندباد» اثر محمد میرکیانی و «شازده کوچولو» ترجمه محمد قاضی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها