چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۰
وضعیت کتاب در حوزه ترانه بغرنج است/ تأثیر ترانه‌های سیار در اعتلای وضعیت تصنیف‌سرایی کشور

میلاد عرفان‌‌پور، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری تأکید دارد که از میان کتاب‌های شعر، وضعیت چاپ و نشر ترانه و تصنیف وضعیت بغرنج‌تری دارد که نتیجه ضعف‌های بنیادین در این حوزه است.

میلاد عرفان‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اشاره به اینکه حوزه ترانه در کشورمان فراز و نشیب‌های بسیاری را پس از انقلاب اسلامی پشت سرگذاشته است، عنوان کرد: متأسفانه اقدامات کافی برای ظهور ترانه‌سرایان موفق انجام نشده و جو قالب در این حوزه بازارگرا بوده است. به عبارت دیگر بیشتر پسند بازار و سلایق نازل مورد توجه قرار گرفته و اقدام‌های کافی برای اعتلای حوزه مهم و حساس ترانه انجام نشده است.

مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری همچنین با تأکید بر اینکه در حوزه ترانه نباید به حداقل‌ها راضی بود، افزود: مرکز موسیقی حوزه هنری برای برطرف کردن مشکلات و آسیب‌های ترانه‌سرایی، تربیت شاعران را اساس قرارداده چراکه تأکید دارد ترانه‌سرا شاعری است که فن تصنیف‌سرایی را نیز آموخته باشد.

وی با اشاره به راه اندازی باشگاه تصنیف و ترانه در مرکز موسیقی حوزه هنری توضیح داد: این مرکز از دو سال پیش با شناسایی استعدادها باشگاه تصنیف و ترانه را راه‌اندازی کرده که روند فعالیت‌های باشگاه‌ بر اساس آموزش ضمن تولید اثر است و اعضا متناسب با فراخوان‌های منتشر شده ما به ارایه طرح‌های خود می‌پردازند. در ادامه طرح‌های برگزیده مورد حمایت ما قرار می‌گیرد و تمام مراحل کار باشگاه از ارایه طرح تا تولید نهایی اثر زیر نظر کارشناسان ما ضمن آموزش‌های لازم و مداوم انجام می‌شود. اعضای باشگاه‌ زیر نظر کارشناسان به صورت مداوم ارزیابی کیفی می‌شوند تا افراد برتر شناسایی و در تولیدات مهم مورد استفاده قرار گیرند.

عرفان‌‌پور با بیان اینکه در سال‌های اخیر با اقدامات آموزشی و برنامه‌های متنوع، چشم‌انداز حوزه ترانه نویدبخش شده است، گفت: هدف اصلی ما فاصله گرفتن از نگاه بازاری و کالاگونه به سوی دیدگاه فرهنگی و هنری است و امیدواریم به جایی برسیم که ترانه‌های محبوب دارای متن و محتوای باارزش باشند.

وی با اذعان بر بغرنج‌بودن وضعیت کتاب‌های حوزه تصنیف و ترانه توضیح داد: هر سال دست کم حدود 100 عنوان کتاب شعر منتشر می‌شود که از این تعداد تنها یک یا دو عنوان ترانه و تصنیف است. امیدواریم با برطرف‌شدن آسیب‌های موجود در تصنیف و ترانه شاهد رشد کمی و کیفی کتاب‌های این حوزه باشیم.

ترانه‌های سیار برجسته‌تر از هم‌نسلانش است
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری همچنین با اشاره به معرفی مهدی سیار، از ترانه‌ُسرایان و شاعران کشورمان به عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب اسلامی تأکید کرد: ترانه و شعر سیار از بعد زیبایی‌شناسی و محتوا برجسته‌تر از سایر هم‌نسلانش است. وی 15 سال سابقه فعالیت در این حوزه دارد و دارای نبوغی خاص در ترانه‌سرایی است. سیار که دبیری علمی باشگاه ترانه و تصنیف حوزه هنری را نیز برعهده دارد توانسته در آموزش جوانان مستعد این حوزه نیز نقش مهمی داشته باشد.

وی تاکید کرد: سیار در دو دهه اخیر توانسته با خلق آثار جریان‌ساز و با محتوای غنی در ارتقای سطح ترانه‌‌سرایی و تصنیف مؤثر باشد.
 .
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها