دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۱
امکان خرید از بخش مجازی نمایشگاه بعد از پایان این رویداد به نظم کار ناشران کمک می‌کند

عضو هیئت امنای مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران پیشنهاد کرد؛ در صورت امکان شرایطی فراهم شود تا بعد از نمایشگاه هرکس امکان خرید فیزیکی نداشت به صورت مجازی بتواند خرید کند تا ناشران با تامل و آرامش بیشتری در این بخش حضور داشته باشند.

مریم جدلی، عضو هیئت امنای مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، با اشاره به سابقه 33 دوره برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: این رویداد یک جشن فرهنگی است که همه ناشران، مؤلفان و مترجمان و هرکسی که به حوزه نشر مرتبط می‌شود در آن حضور دارد، در این میان باید برای برگزاری بهتر این رویداد و ایجاد رغبت برای اصحاب فرهنگ و نشر کمک کرد.
 
وی افزود: به‌طور کلی نمایشگاه‌های کتاب با هدف تشویق و ترغیب عموم مردم به کتابخوانی برگزار می‌شوند، هر سال شاهد حضور پررنگ خانواده‌ها در نمایشگاه هستیم که با شوق و اشتیاق برای خرید این کالاهای فرهنگی در نمایشگاه حضور دارند.
 
جدلی در ادامه با بیان اینکه آنچه اهمیت دارد این است که نمایشگاه فقط برای خرید کتاب نیست، عنوان کرد: اهمیت نمایشگاه کتاب در این است که تحولات و رویدادهای مهمی در دل آن رخ می‌دهد مثل تعامل ناشران داخلی با یکدیگر یا توسعه ارتباطات اهالی نشر داخلی با ناشران خارجی. امیدواریم که با حضور جمع گسترده ناشران خارجی، اطلاعات مؤثری در بهبود و ارتقای سطح کیفی کتاب و نشر در سایه این ارتباطات و تعاملات ایجاد ‌شود.
 
جدلی، آشنایی ناشران با اهالی قلم را نیز یکی دیگر از ویژگی‌های این رویداد دانست و گفت: از سوی دیگر مخاطب‌‌شناسی و آشنایی با سلیقه و ذائقه مخاطب نیز در سایه این رویداد محقق می‌شود، در 22 سال گذشته که تجربه حضور در نمایشگاه داشتم، بهترین لحظات عمرم زمانی بود که مخاطب کتاب‌هایم را در نمایشگاه می‌دیدم، این حضور برای ادامه فعالیت ناشران اشتیاق ایجاد می‌کند.
 
وی همچنین درباره استمرار بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: این اقدام که از سال گذشته آغاز شده به دنبال برگزار نشدن نمایشگاه به دلیل شیوع ویروس کرونا بود، اما مسئله و نکته‌ای که وجود دارد انجام همزمان مقدمات حضور ناشران در دو نمایشگاه نمایشگاه مجازی و فیزیکی بود که شرایط کار را برای آن‌ها سخت کرده بود.
 
جدلی در این زمینه گفت: پیشنهاد می‌کنم که در صورت امکان شرایطی فراهم شود تا بعد از نمایشگاه هر کس امکان خرید فیزیکی نداشت به صورت مجازی بتواند خرید کند تا ناشران با تأمل و آرامش بیشتری در این بخش حضور داشته باشند؛ البته این همزمانی فقط برای ناشران مشکل نیست و برای مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران هم سختی‌هایی به همراه دارد زیرا نظارت و مدیریت در دو بخش انجام می‌شود.

عضو هیئت امنای مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران همچنین درباره نخستین حضور کتابفروشان در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عنوان کرد: این رویداد نیز تجربه جدیدی است که در سال جاری اجرا می‌شود و اهمیت زیادی دارد.
 
وی همچنین با طرح این موضوع که تشکیل و فعالیت دبیرخانه دائمی نمایشگاه کتاب تهران موضوع مهمی بود که محقق شد، گفت: این موضوع موجب می‌شود تا هر سال بتوانیم نقاط قوت و ضعف نمایشگاه را در بازه زمانی یک‌ساله بررسی کنیم و تلاش شود همه نقاط ضعف به قوت تبدیل شود.
 
جدلی تأکید کرد: استفاده از نظر صاحبنظران مجرب برای تجمیع طرح‌ها و پیشنهادات جدید ضرورت دارد، زیرا به فعال بودن و پویایی دبیرخانه کمک می‌کند، از سوی دیگر موجب می‌شود همه کارهای نمایشگاه در ماه‌های پایانی پیش نرود.
 
به گفته وی، بارها دیده شده است که بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها با تغییر مدیران نیمه‌‌تمام باقی می‌ماند، در سایه این دبیرخانه مدیران برنامه‌ریزی‌های بلند‌مدت دارند؛ همچنین از تصمیمات سلیقه‌ای به جای تصمیمات فردی اجتناب می‌شود.
 
جدلی با بیان اینکه بهتر است نمایشگاه کتاب جای ثابتی داشته باشد، گفت: بهتر است این رویداد فرهنگی باسابقه از اجاره‌نشینی و خانه‌به دوشی خارج شود، با تحقق این موضوع بهتر می‌شود برای کارهای آتی برنامه‌ریزی کرد؛ البته این کار مستلزم همکاری نهادهای مختلف شهرداری و صدا و سیما نیز است.
 
وی افزود: صدا و سیما می‌تواند برای تبلیغات گسترده نمایشگاه از مزیت‌ و امکانات خوبی که در اختیار دارد استفاده کند و در این امر مصمم باشند؛ همچنین شهرداری برای زیباسازی و نظارت بر نظافت مجموعه نمایشگاه نیز می‌تواند همکاری بیشتر داشته باشد.
 
به گزارش ایبنا؛ سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها