یکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۵:۵۲
سال 1383؛ انتشار خاطرات زندانيان سياسي قبل از انقلاب

سال 1383 بيش از 50 عنوان كتاب با محوريت زندگي‌نامه، خاطرات و اسناد مربوط به سران خائن و زندانيان سياسي و مبارزان قبل از انقلاب منتشر شده كه از جمله آن‌ها مي‌توان به "دلدادگان آزادي: معرفي زندانيان سياسي قبل از انقلاب" اثر جليل امجدي اشاره كرد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، بر اساس آمار ارائه شده توسط پايگاه اطلاع‌رساني خانه كتاب، حدود 503 عنوان كتاب با موضوع  انقلاب اسلامي در سال 1383 منتشر شده كه نسبت به سال 82، تغيير خاصي در حوزه نشر كتاب‌هاي انقلاب به وجود نيامده است. 

بيش از 50 عنوان كتاب با محوريت زندگي‌نامه، خاطرات و اسناد مربوط به سران خائن رژيم پهلوي و زندانيان سياسي و مبارزان قبل از انقلاب در سال 1383 منتشر شده كه از جمله آن‌ها مي‌توان به "كارنامه و خاطرات سال‌هاي 1357 و 1358: انقلاب و پيروزي" نوشته آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني، "دلدادگان آزادي: معرفي زندانيان سياسي قبل از انقلاب" اثر جليل امجدي، "شهيد حجت‌‌الاسلام شيخ ابوتراب عاشوري به روايت اسناد ساواك"، "خاطرات آيت‌الله سيد هاشم رسولي محلاتي" به كوشش احمد رشيدي، "شيخ حسين لنكراني به روايت اسناد ساواك"، "مردي براي تمام فصول: اسدالله علم و سلطنت محمدرضا شاه پهلوي "نوشته مظفر شاهدي و "نخست‌وزير سه دقيقه قبل درگذشت" به قلم محمود تربتي‌سنجابي اشاره كرد.

حدود 28 عنوان اثر هم با موضوع تحليل، تشريح و تدوين انديشه‌هاي امام خميني(ره) توسط ناشران دولتي و خصوصي به چاپ رسيده است. "اسوه مقاومت؛ توضيحي از حيات امام خميني(ره)"، "امت و ملت در انديشه‌ امام خميني (ره)"، "توصيه‌هاي امام خميني(ره) به بانوان"، "درآمدي بر انديشه‌ سياسي امام خميني(ره)" و "عناصر رهبري سياسي امام خميني"، نمونه‌هايي از اين آثارند.

بررسي مطبوعات دهه 50 و نقش سران كشورهاي خارجي در امور سياسي ايران در آن دوران نيز در قالب حدود 13 عنوان گرد آمده‌اند كه برخي از آن‌ها عبارتند از: "وسوسه شيطان بزرگ: جريان‌شناسي فعالان رابطه با آمريكا" به قلم محمدتقي كرامتي، "واقعيات پنهان: نگاه عميق و موشكافانه به عوامل و جريان‌هاي نفاق در ايران"، "مطبوعات عصر پهلوي به روايت اسناد ساواك" و "اسنادي از مطبوعات ايران و دولت كودتا".

معرفي دسته‌هاي سياسي رژيم پهلوي و گروه‌هاي مبارز قبل از انقلاب، جزء‌ موضوعات با اهميت در كتاب‌هاي سال 1383 محسوب مي‌شوند. "حزب ايران نوين به روايت اسناد ساواك"، "تاريخ شفاهي گروه‌هاي مبارز هفت‌گانه‌ مسلمان"، "حزب رستاخيز، اشتباه بزرگ: آسيب‌شناسي يك ناكامي بزرگ"، "سازمان مجاهدين خلق از درون"، "تعامل نهضت آزادي با مرجعيت و نهضت روحانيت" و "جامعه‌ سوسياليست‌هاي نهضت ملي (نيروي سوم)"، از جمله اين كتاب‌ها هستند.

كتاب‌هاي "خاطرات ايرج اسكندر" و "نماز رجايي"(مجموعه خاطرات نماز از منظر شهید رجایی، به كوشش غلامعلی رجايی)  با شمارگان 10هزار نسخه، جزء‌ پرتيراژترين كتاب‌هاي انقلابي منتشر شده در سال 1383 هستند.

همچنين كتاب‌هاي "برگي از تاريخ معاصر ايران" نوشته محمود ستايش، "اسنادي ازمطبوعات ايران و دولت كودتا" و "زندگي و عملكرد حسنعلي منصور به روايت اسناد"، به عنوان كم‌تيراژترين آثار انقلابي منتشر شده در سال 1383 شناخته مي‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط