فیض شریفی به مناسبت زادروز نادر نادرپور:
نادرپور استاد تصویرگری بود/ نیماییسرایی که از فراق روایت میکرد
فیض شریفی، نویسنده و منتقد ادبی تاکید دارد که نادرپور توانمندی بسیاری در تصویرگری و الهامگرفتن از طبیعت پیرامون خود داشت.
نویسنده مجموعههای «شعر زمان ما» و «داستان زمان ما» ادامه داد: نادرپور بیشتر به سبک نیمایی شعر میگفت و به شاعر «چشمها و دستها» مشهور بود. بسیاری از اشعار وی در حافظه جمعی باقی مانده و با استقبال بسیاری مواجه شده است. از جمله شعر «انگور» از پرطرفدارترین اشعارش است.
«چه میگویید؟
کجا شهد است این آبی که در هر دانه شیرین انگور است ؟
کجا شهد است؟ این اشک
اشک باغبان پیر رنجور است
که شبها راه پیموده
همه شب تا
سحر بیدار بوده
تاک ها را آب داده
پشت را چون چفتههای مو دوتا کرده...
کجا شهد است این اشکی که در هر دانه لفظ است؟
کجا شهد است این خونی که در هر خوشه شعر است؟
چنین آسان میفشارید بر هر دانه ی لبها را و بر خوشه دندان را ؟
مرا این کاسه خون است
مرا این ساغر اشک است
چنین آسان مگیریدش
چنین آسان منوشیدش»
شریفی با بیان اینکه نادرپور، جز شاعری دست توانایی در ترجمه نیز داشت، عنوان کرد: با اینکه به سبک نیمایی شعر میسرود مانیفست نیما را کاملا رعایت نمیکرد و شعرش فاقد ابهام درونی است.اشعارش به قدرتمندی و شستهرفته بودن مشهور است. ضمن اینکه بسیار مرگاندیش و در عینحال طبیعتگرا بود.
وی با اشاره به اینکه برخی معتقدند نادرپور، منوچهری زمان است، توضیح داد: این ادعا صحیح نیست چراکه منوچهری شاعری برونگرا و شاد بود که در اشعارش از طبیعت الهام میگرفت ولی در برون باقی میماند. نادرپور از طبیعت زیبا الهام میگرفت و گویا با کلمات تصویرگری توانمند میشد ولی از عناصر طبیعت برای بیان احوال درونی خود و به عنوان نوعی الهام استفاده میکرد.
این منتقد ادبی همچنین با بیان اینکه بسیاری از اشعار نادرپور در روایت فراق و مهاجرت سروده شده، عنوان کرد: وی اگرچه غزلهای زیبایی دارد ولی شهرت اصلی وی به دلیل اشعار نیمایی است.
نویسنده «شعر زمان ما» همچنین با اشاره به اینکه یکی از کتابهای منتشر شده در این مجموعه درباره نادر نادرپور است، گفت: در این کتاب بهجز چگونگى سرایش شعرها و زبان شعرى، درونمایه، جهانبینى و تاثیرپذیرى و تاثیرگذارى این شاعر، ساختار شعرى، فضاهاى ویژه، توانمندىهاى شاعرانه و ضعفهاى وی، زمینههاى سیاسى اجتماعى و تبیین و تشریح اشعار و دیدگاه شاعران و منتقدان و محققان در پایان کتاب مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: بهزودی سه کتاب جدید از مجموعه شعر زمان ما شامل «پوران فرخزاد»، «رضا براهنی» و «هرمز علیپور» و نیز «بختیارعلی» از مجموعه داستان زمان ما منتشر خواهد شد.
نظر شما