كتابهاي "انقلاب اسلامي" در يك نگاه/7
سال 1384؛ معرفي آراء و انديشههاي سياسي و اجتماعي امام خميني(ره)
حدود 40 عنوان كتاب با هدف معرفي و بازگويي بهتر آراء و انديشههاي سياسي و اجتماعي امام خميني(ره)، در سال 1384 و توسط ناشران دولتي و خصوصي منتشر شدهاند. "استكبار جهاني و شيطان بزرگ از ديدگاه امام خميني(ره)" اثر عليرضا حاجيزاده و "دشمنشناسي از ديدگاه امام خميني(ره)" به قلم حميد نگارش" نمونههايي از اين آثارند./
بررسي تاثير سياسي و اجتماعي انقلاب بر جامعه ايران و بيان نقاط مثبت و پيامدهاي انقلاب، در قالب حدود 13 عنوان كتاب در اين سال به چاپ رسيدهاند. "چشمانداز ايران فردا" نوشته محسن رضايي، "درآمدي بر عقلانيت سياسي در ايران" به قلم حسين امانيان، "25 سال در ايران چه گذشت؟" اثر داوود علي بابائي و "دولت و انقلاب اجتماعي در ايران" نوشته فرخ مشيري نمونههايي از آثار مرتبط با تاثير انقلاب در جامعه ايرانند.
حدود 31 عنوان كتاب نيز درباره زندگينامه، خاطرات و اسناد مربوط به مبارزان و زندانيان سياسي دوران قبل از انقلاب به چاپ رسيده كه مهمترين آنها عبارتند از: "اسطوره مقاومت شهيد اسدالله لاجوردي" به كوشش احمدقديريان، "خاطرات آيتالله احمد صابري همداني" نوشته ابوالفضل توكلي بينا، "زندگي و خاطرات حجتالاسلام شهيد مهدي شاهآبادي" و "خاطرات آیتالله سید مرتضی پسندیده".
همچنين 40 عنوان اثر با هدف معرفي و بازگويي بهتر آراء و انديشههاي سياسي، اجتماعي امام خميني(ره)، توسط ناشران دولتي و خصوصي منتشر شدهاند.
"استكبار جهاني و شيطان بزرگ از ديدگاه امام خميني(ره)" اثر عليرضا حاجيزاده، "دشمنشناسي از ديدگاه امام خميني(ره)" به قلم حميد نگارش"، "خودسازي و خدمترساني در فرهنگ امام" نوشته رسول سعادتمند و "سير تطور تفكر سياسي امام خميني(ره)" به كوشش نجف لكزايي، از جمله كتابهاي منتشر شده در سال 1384 و مربوط به آراء و انديشههاي امام خميني(ره)اند.
حدود 34 عنوان كتاب نيز با محوريت بررسي تاريخ سياسي دوران پهلوي، علل فروپاشي آن، بازگويي فساد اخلاقي و مالي سران خائن حكومت پهلوي و اقداماتي مانند؛ كاپيتولاسيون و انقلاب سفيد به چاپ رسيدهاند كه از جمله آنها ميتوان به "رجال عصر پهلوي به روايت اسناد ساواك: هژبر يزداني"، "57 سال اسارت: تجزيه و تحليل دوره پهلوي"، "با من به ساواك بياييد"، "همسران شاه" و "ناپايداري كابينههادر ايران" اشاره كرد.
معرفي احزاب و گروههاي سياسي و مبارز دوران منجر به پيروزي انقلاب، همچنان به عنوان مهمترين موضوعات آن دوران، مورد توجه ناشران قرار دارد. "نيروهاي مذهبي بر بستر حركت نهضت ملي" نوشته علي رهنما، "حزب سوسياليست ملي كارگران ايران" به كوشش غلامرضا عزيزي، "بررسي تغيير ايدئولوژي سازمان مجاهدين خلق ايران در سال 1354"، "حزب ايران نوين به روايت اسناد ساواك" و "نقش فداييان اسلام در تاريخ معاصر ايران" نمونههايي از اين آثارند.
شرح وقايع 15 خرداد سال 42 نيز در 2 كتاب با عناوين "روزشمار 15 خرداد: 1/1/1340 ـ 31/3/1340" نوشته احد گودرزياني و "روايت خرداد: قيام مردم ورامين در 15 خرداد سال 42" اثر سيد رضا حسينزاده منعكس شدهاند.
كتابهاي "سيد حسين موسوي تبريزي"، "رسائل سياسي ـ اسلامي دوره پهلوي" و "كتابشناسي داستانهاي 20 ساله انقلاب" با شمارگان هزار نسخه، جزء كمتيراژترين و كتاب "تا نزديكي مرزهاي عصمت: گلچيني از لطافتهاي زندگي امام خميني(ره)" با شمارگان 15هزار نسخه جزء پرتيراژترين آثار انقلابي منتشر شده در سال 1384 هستند.
نظر شما