وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سعدی به عنوان شاعر فراتر از مرزهای جغرافیایی میدرخشد، ادامه داد: به همین دلیل در ابتکار مهم تأسیس و فعالیت بنیاد سعدی، این بنیاد به نام سعدی نامگذاری شده است.
وی با اشاره به اینکه ایران در یک مواجهه تمدنی قرار گرفته است، گفت: تمدن مغرب زمین تلاش میکند فرهنگ و سنتش را بر سایر فرهنگها و تمدنها تحمیل کند؛ زبان یکی از مهمترین عناصر فرهنگ است و اگر بتوانند زبان را تحت تأثیر قرار بدهند بخش مهمی از میراث فرهنگی آن جامعه از بین میرود، ارتباط نسلی قطع میشود و اگر موضوع زبان دچار خدشه و لطمه شود، این مهمترین عامل تهاجم فرهنگی است.
اسماعیلی با بیان اینکه باید از زبان فارسی در حوزه بینالمللی صیانت شود، افزود: بنیاد سعدی در بیش از ۴۰ نقطه دنیا حاضر است و هر جایی که زبان فارسی را آموزش میدهیم، با استقبال بالا مواجه میشویم. در گزارش رایزنهای فرهنگی در ژاپن و بلگراد اعلام شده است، آموزش زبان فارسی با حمایت بنیاد سعدی در این کشورها انجام و با استقبال چندصد نفری مواجه میشود.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از مهمترین فعالیتهای این وزارتخانه گسترش و صیانت از زبان فارسی است و این ماموریت، مسئولان این وزارتخانه را در کنار غلامعلی حدادعادل قرار داده است.
وی ادامه داد: بخشهای مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه تجلیل از مفاخر زبان و ادب فارسی مشغول کار است.
نظر شما