پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۲
مشهورترین سند در میان ادبیات سیاسی جهان

کتاب «مانیفست کمونیست» ترجمه متن انگلیسی مانیفست است که انتشارات پاث فایندر همراه با 34 یادداشت و مقدمه ای به قلم لئون تروتسکی در سال 2003 تجدید چاپ کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «مانیفست کمونیست» از سوی نشر طلایه پرسو منتشر شده که مجموعه مقالات و نظرات کارل مارکس و فردریک انگلس است. این مانیفست به عنوان مشهورترین سند در میان ادبیات سیاسی جهان شناخته می‌شود و به اذعان ناشر کتاب، کمتر اثری می‌تواند در بحث انتشار به زبان‌های زنده دنیا با این اثر رقابت کند.
 
کتاب «مانیفست کمونیست» ترجمه متن انگلیسی مانیفست است که انتشارات پاث فایندر همراه با 34 یادداشت و مقدمه ای به قلم لئون تروتسکی در سال 2003 تجدید چاپ کرد. آنطور که در کتاب آمده، مقدمه تروتسکی یک ارزیابی تحلیلی از مانیفست کمونیست است که به مناسبت صدمین سالگرد انتشار این اثر تاریخی درج شده است.
 
در بخشی از کتاب به نظریه ماتریالیستی که مارکس به کار بست اشاره می‌شود. «این نظریه امروز یکی از باارزش ترین ابزار تفکر  بشری است. سایر تعبیرات به عمل آمده از جریان تاریخ کل مفهوم علمی‌خود را یکسره از دست داده اند. با اطمینان می‌توان گفت که در عصر ما محال است انسان بتواند بدون درک تفسیر ماتریالیستی تاریخ نه تنها مبارزی انقلابی بلکه حتی ناظری تعلیم یافته در علم سیاست باشد.»
 
در پیشگفتاری که بر چاپ آلمانی کتاب در سال 1872 نوشته شده است اینطور آمده: «سازمان کمونیست، اتحادی بین المللی از کارگران بود که طبعا در زمان خود به دلیل شرایط موجود فقط می‌توانست مجمعی مخفی باشد. این سازمان در کنگره ای که در نوامبر 1847 در لندن برگزار کرد به امضاکنندگان این ماموریت را داد که برنامه تفصیلی تئوری و عملی حزب را برای انتشار طرح ریزی کنند.»
 
مانیفست برای اولین بار به زبان آلمانی و در آلمان و انگلستان و آمریکا منتشر می‌شود. در زبان انگلیسی نخستین بار در سال 1850 در نشریه جمهوری خواه سرخ در لندن به چاپ رسید. ترجمه انگلیسی این مانیفست توسط هلن مکفارلین انجام می‌شود و بعدتر در آمریکا به چند ترجمه جدید می‌رسد.
 
مانیفست تاریخچه خاص خود داشته است و گرچه در زمان انتشار با شور و شوق فراوان پیشگامان سوسیالیسم علمی‌روبه رو شد اما به علت ارتجاع ناشی از شکست کارگران پاریس در ژوئن 1848 ناچار به پشت صحنه رانده شد. سرانجام نیز در نوامبر 1852 طبق قانون، تکفیر شد. با محو جنبش کارگری از صحنه عمومی، مانیفست نیز به پشت صحنه رانده شد.
 
در ابتدای این مانیفست، بحث شبح کمونیسم مطرح می‌شود و برای مقابله با آن پیشنهاد می‌شود که کمونیست‌ها نظریات، اهداف و گرایش‌های خود را آشکارا و در برابر چشم همه جهانیان منتشر کنند. بر همین اساس نیز برای تحقق این هدف، کمونیست‌های ملیت‌های مختلف در لندن گرد آمده و طرح بیانیه ای را ریختند تا به زبان‌های مختلف انتشار یابد.
 
بیانیه با این جملات آغاز شد: «تاریخ تمام جوامعی که تا کنون وجود داشته، تاریخ مبارزات طبقاتی بوده است. آزاده و برده، خاص و عام، ارباب و رعیت، استادکار و شاگر، خلاصه، ستمگر و ستمدیده، پیوسته در برابر یکدیگر صف آرایی کرده و بی وقفه به کشمکشی گاه نهان و گاه آشکار ادامه داده اند؛ کشمکشی که یا به تجدید  سازمان انقلابی سراسر جامعه منجر شده و یا به نابودی توامان طبقات متخصام انجامیده است.»
 
کتاب «مانیفست کمونیست» توسط مسعود صابری ترجمه شده و انتشارات طلایه پرسو آن را در 99 صفحه منتشر کرده است.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها